· 

2018-08-11 JO15 Excelsior-NAC 1-2 (vr)


2018-08-11 JO15 Excelsior-NAC 1-2 (vr)


Vanmiddag zaterdag 11 augustus trof de jeugdbrigade van NAC onder 15 jaar, de leeftijdgenoten van Excelsior. Het werd een leuke levendige, maar daarentegen ook af en toe onnodig harde "vriendschappelijke" wedstrijd.  Het was deze keer geen Man in Black, maar een Lady in Black, die de wedstrijd in goede banen leidde. Ze hield naar mijn mening in ieder geval duidelijk van mannelijk voetbal. Dat dit niet aldoor goed afliep was in de eerste helft al duidelijk voor de NAC staf. Keeper Binck, waar twee keer onnodig op werd doorgelopen, moest er met een bovenbeen blessure af, nadat eerder in de wedstrijd Mees B al hardhandig tegen de "zwarte korrels" werd gewerkt, en er geblesseerd af kon.

 

NAC, in het schitterend nieuwe Witte uit tenue, was qua voetbal de bovenliggende partij voor een groot deel van de eerste helft, maar moest wel blijven uitkijken voor de gevaarlijke counters van het in Blauw gestoken Excelsior.  Met goed combinatie voetbal werden de Excelsior jongens af en toe van kastje naar de muur gespeeld. Lukte het niet over links dan werd het spel door Jay en Mees W verplaatst naar de rechterflank, waar het dan weer werd verplaats door Corijn naar de andere zijde. Het zag er goed en verzorgd uit, echter moet er nog hard getraind worden om dit een langere tijd vol te kunnen houden. De opbouw werd van achteruit goed verzorgd door Mees W en Jayden, die het middenveld, wie er op dat moment ook waren opgesteld, Rahime, Lars, Seth, Corijn, Pieter en/of Aïmane. Echter de lijnen naar Dano waren moeilijk bereikbaar, door goed stoorwerk van Excelsior.

 

Het was ook verdiend en geheel in verhouding van de wedstrijd dat NAC na 25 minuten op 0-1 kwam. Een mooie aanval, werd opgezet door Corijn, die op dat moment belangrijk werd voor het team, rond het middenlijn vanuit een dubbele 1-2 met Sohayb. Hij stuurde de kleine rechtsachter met een strakke pass weg, waarna Sohayb de spurt erin zette langs de lijn. Die leverde op zijn beurt hij een prachtige voorzet af, over spits Dano naar de tweede paal, waarna, de instormende Xavi de bal met een zeer atletische hoge sprong, de bal in éne uit de lucht tot doelpunt verzilverde. Kort hiervoor kwam hij in het veld gekomen voor de geblesseerde Mees B.  Heel even leek het of NAC direct kon doordrukken, maar dit werd door Excelsior onderkend en met nog meer felheid werden, de veelal fysiek mindere Bredanaars, het vuur aan de schenen gelegd.  Zelfs moest de ingevallen doelman Wessel handelend optreden, om een goal te voorkomen. In de laatste 5 minuten tot aan de rust, konden beide teams verder geen gevaar meer stichten voor de beider doelen. 

 

Na rust brak voor NAC een iets mindere periode aan. Excelsior, gesterkt door het fysieke spel, kwam sterk opzetten, maar zonder echt gevaarlijk te worden, voor het NAC doel. Toch kwam Excelsior op een, op dat moment, verdiende 1-1. Vanuit een corner kon de lange spits de bal achter Wessel werken. Kymani, door het wegvallen van Mees B en de "groei" blessure van Bas, kwam op de linksachter positie te spelen.  Hij ontpopte zich daar tot een zeer grote waarde voor het team. Iedere aanval van Excelsior over de NAC linkerflank, werd meer dan bekwaam door hem onschadelijk gemaakt. Ook in aanvallend opzicht, bod hij zich veelal goed aan, wanneer de hardwerkende, Aïmane, Pieter, Seth of Lars, de ballen naar zijn linkerflank speelden.   

Na 10 minuten in de tweede helft was het wederom Corijn, die de steekpass gaf naar de diepgaande Aïmane, die speelde Xavi in, die op zijn beurt Rida aanspeelde. Hij liet de keeper kansloos en legde de bal met links in de rechterhoek, 1-2. Hierna kwam Excelsior niet meer in het spel voor, mede door goed corrigerend werk van het middenveld. Later in de tweede helft kwam Jay, met machtige passen over het middenveld opgestormd, en kon na een paar goede combinaties met Rahime of Lars, tot aan de "16" komen. Echter leverde dit geen doelpunt op.  Enkele malen werd Rida over links nog diep gestuurd door Seth en Pieter-Joost, maar door de fysieke overmacht, ondanks de ondersteuning van Xavi. Beide midenvelders drongen ook nog een enkele keer door binnen de "16" maar werden geblokt bij hun poging.

Heren ik heb in ieder geval bij vlagen genoten van het veldspel, hier kunnen jullie weer op voortborduren naar mijn mening.

 

Vandaag naar mijn mening MotM Kymani, die met enkele ongelooflijke "runs" en slidings, op een onbekende positie,  iedereen terughaalde (RR).

 

Bas en Wessel hebben niet kunnen spelen vanwege een blessure.