·

2018-08-21 JO15/16 NAC - Ajax 1-6 (vr)

Pak op de broek voor NAC mix JO15/16, tegen "twee" sterke Ajax teams...... 1-6

De aanhef lijkt een beetje ongewoon, maar de NAC boys hebben vanmiddag echt tegen twee totaal verschillende Ajax teams gespeeld.  Voor rust speelde voor NAC een JO15 mix, inclusief 4 onder 16 spelers,  tegen een fysiek sterk team, naar mijn mening, veelal bestaand uit onder 16. Na rust werd dit "zware jongens" team bij Ajax afgelost door het fysiek "lichtere" Ajax team, met daartegenover  de NAC JO15 aangevuld met twee JO16 spelers. Daarmee wil ik deze oor-wassing niet goed praten, maar zonder daarmee de NAC jeugdopleiding, of haar spelers te kort te willen doen, wil ik alleen maar aangeven uit welke talenten vijver(s) de hoofdstedelijke voetbalclub kan putten, ten opzichte van de Bredanaars. Met deze aanhef van dit verslagje, lijkt het of uw RR niet tegen zijn verlies kan.....Nou ja, misschien is dat ook zo...... 😉

De wedstrijd begon goed voor NAC, binnen 12 minuten werden er drie gigantische kansen uitgespeeld, en dan ook nog met goed verzorgd-, en aanvallend voetbal.  In de vierde minuut was het Xavi, die werd aangespeeld rond de Ajax "16", daarna knap weg draaide en gelijk vlammend uithalend, op het doel.  Zijn loeiharde schot kwam echter onderkant lat, achter de reeds verslagen Ajax-goalie, en weer terug het veld in.  Nog geen drie minuten later was het Corijn, die een voorzet vanaf de linkerflank van Stef, hard binnenkant voet, voorlangs schoot.  Het ritme zat er nog steeds in, tot dan een enkele Ajax aanval en niet te veel gevaar. Veelal werd in de beginfase, op het middenveld door Merlijn, Aimane en Gilles, de Ajax aanval onderbroken. Ondanks dat werd er rond de 10e minuut een afstandsschot, op de NAC goal losgelaten, waar Binck adequaat op reageerde en de bal uit de rechter benedenhoek weg tikte. Net voordat Xavi werd verrast, bij het "intikken van een intikkertje", bij het Ajax doel, moest Binck wederom aan de andere kant aan de bak. Van dichtbij werd hij onder vuur genomen en met een katachtige duik, maakte hij een Ajax inzet onklaar.

Toch moest hij in de 26e minuut capituleren, en kwam Ajax redelijk gelukkig aan een penalty, die werd benut, 0-1.  Daarmee was het vrijwel over met de aspiraties van de NAC-younsters.  Na deze goal werd er verder met lood in de schoenen gespeeld. De lef was weg, en de angst om tegen een grote achterstand op te lopen kreeg de overhand. In de tussenliggende minuten werd het centrale duo, een paar keer redelijk overlopen, door de snelle aanvallers. Toch kon ook Jayden een paar keer, goed ondersteuning bieden aan collega CV Thijs en linksachter Bas. Toch werd de achterstand in de 32e minuut vergroot, nadat de Ajax spits, volledig vrij kon aanleggen, op nog geen 5 meter van de NAC doelman, 0-2.  Geen houden aan voor de uitblinkende NAC goalie…..  Ondanks de 0-2 achterstand, was er best aardig partij gegeven, aan deze mannen.

De tweede helft een volledig vers Ajax elftal, waarbij de spits en rechtsbuiten, qua kracht-, lengte en snelheid, er echt bovenuit staken. Een déja-vu vanuit vroegere tijden, toen de meeste teams, van onder de rivieren, met een “Calimero” gevoel rondliepen, en door teams uit de “randstad” werden afgebluft, bekroop me. Er stonden slechts 18 seconden op het bord, toen de 0-3 werd gescoord. Binnen het kwartier lagen ook de 0-4 en 0-5, in het net. Waarvan de 0-5, ik vind het naar-, maar sportiviteit gebied mij toch om het te zeggen, dat de 0-5 een weergaloze kopbal was, van de Ajax spits. En waar bij de meeste goals, de na rust ingevallen keeper Wessel, niet veel aan kon doen….. Het overkwam hem gewoon…..

Toen NAC toch weer van achteruit aan het voetballen raakte, de CV’s Mees en Jayden weer doorschoven, en de opbouw weer beter werd scoorde Ajax juist weer de 0-6.   Gelukkig, om toch het katterige gevoel een beetje kwijt te raken, scoorde NAC. Kymani, hoe vreemd het ook klinkt, vanaf de linksachter positie, vaak gevaarlijker dan als linkerflank speler, blokte de bal op het middenveld. Hij slalomde om een aantal Ajax spelers incluis fe keeper, en legde hem in de rechterhoek, 1-6. De eer was gered en zoals de begeleiding het later noemde, “er was veel geleerd”. Nou ik leer liever iets minder, maar dat is mijn mening…..

Naar mijn mening, was keeper Binck de MotM, die in de eerste helft liet zien dat hij dit niveau zeker aankan….. (RR)