· 

2018-08-25 JO15 SC Heerenveen-NAC 4-1 (beker)


2018-08-25 JO15 SC Heerenveen-NAC 4-1 (beker)


Klik op de link hiernaast voor de overige foto's.   (verzoek, indien er foto's worden gebruikt graag even de bron vermelden

http://dingsdags-fotopagina.nl   )


Zaterdagochtend 11.00 uur, werd voor NAC de eerste wedstrijd in het beker toernooi gespeeld tussen de jongens onder 15 jaar van SC Heerenveen en NAC.  Menno van Dam, de trainer van SC Heerenveen, was er alles aan gedaan om deze wedstrijd te winnen, al maanden had hij met zijn kameraad Michael Dingsdag gesproken, over een vriendschappelijke ontmoeting met “zijn” SC tegen JO15 NAC. 
Zijn kompanen binnen de SCH organisatie hadden hem al, naar eigen zeggen gewaarschuwd, “óf het wordt, na deze wedstrijd voor jou een martelgang dit jaar, óf het wordt een top seizoen”, verwijzend naar de plagerijen van de trainer uit Breda. Gezien het resultaat uit deze wedstrijd, wordt dat waarschijnlijk het laatste…..       

 


Het werd voor de Geel/Zwarte brigade geen gelukkige ontmoeting met de Friese jongens, nou “mannen” eigenlijk. Had ik het na afgelopen dinsdag nog over, dat de NAC-youngsters met het voormalige “Calimero” gevoel, tegen de zeer sterk spelende “bluffertjes” uit mijn  eigen Hoofdstad, over het veld liepen. Vandaag was het in het eerste kwartier niet anders. Wat de mannen uit het Friese “dorp” Heerenveen te eten krijgen weet ik niet maar wat er aan “power” aan hun kant rondliep was ongelooflijk. Dat het team uit Breda daarvan onder de indruk was, viel niet te ontkennen. Noch dat ik altijd zeg, “over mij minder bevriende organisaties”, dat ze enkele buschauffeurs in het veld hadden staan. Het bekertoernooi was net begonnen, en zelf zonder “Dokkum” te bereiken, was het voor NAC al weer over…..     
 

 

Binnen 5 minuten keek NAC al tegen een 2-0 achterstand aan. Persoonlijke fouten waren daar de oorzaak van, nadat de achterhoede direct onder druk werden gezet door de Friezen. Van horen zeggen, had de NAC-trainer, tijdens de laatste training nog aan zijn mannen gezegd, dat ze vanaf het begin wakker moesten zijn. Maar ondanks de lange rit naar het Noorden, op een redelijk vroeg tijdstip, moest NAC alle zeilen bij zetten om niet tegen een gigantische nederlaag aan te lopen.  Na ongeveer 10 minuten wisten de NAC-youngsters zich onder de druk uit te voetballen, en om te schakelen naar wat aanvallender voetbal.  Het ontbrak echter aan overtuiging bij de Bredanaars, om de schroom af te werpen, en gevaarlijk te worden. Werd er een knappe aanval opgezet dan waren er altijd nog de “Wâlder” reuzen, die het gevaar weer in de kiem smoorden. Vervelend aan het spel van de Friezen was, dat er bij iedere overtreding van hun tegen NAC-spelers, de bal werd weggetikt, zonder dat de “REF” hier tegen optrad. Misschien dat de SCH leiding dit “professioneel” vindt maar dit leidde niet alleen tot irritatie bij uw "RR" maar wat erger was, ook bij de spelertjes.

 

Naar mijn mening, had dit gedrag direct moeten worden bestraft, omdat het zelfs in één geval uitmondde in een rode kaart. De NAC rechtsachter werd in eerste instantie tegen de grond gewerkt, vrije trap mee. Hij vond de bal snel terug, en wilde opstaan. De tegenstander, die de overtreding maakte, wilde de bal uit zijn handen trekken, en hield hem daarbij tegen de grond. De kleine terriër vergat daarbij zichzelf-, en erger het teambelang, en trapte na, 10-tegen-11. Dit had “de man in het groen” voor kunnen zijn, door adequaat op te treden. Vanuit deze vrije trap, rond de 30e minuut omzeilde NAC de Heerenveen buitenspelval “uit de oude doos”, en met drie man vrij voor de keeper werd het een koud kunstje, goal van Dano, 2-1.  Iets dichter bij en even leek het de goede kant op te gaan voor NAC, want daarna werd er met nieuw gevonden energie, weer de aanval ingezet.  Echter zonder resultaat…..

 


Na rust leek het of de “MiG” via de VAR wat beelden had teruggezien. Als mosterd na de maaltijd begon hij van quitte af aan, met het waarschuwen van de Heerenveen spelers, als ze ook maar in de buurt van de bal kwamen, na een overtreding. NAC moest de tweede helft, maar met 10 man, natuurlijk gaan komen, want met een 2-1 achterstand, kom je geen bekerronde verder.
Toch leek de JO15 van NAC niet geleerd te hebben van de doordeweekse wedstrijd, toen Ajax binnen 18 seconden al tegen scoorde. Nu waren de heren waarschijnlijk wederom nog met de gedachten in de kleedkamer, want binnen twee minuten was de 3-1 een feit, daarmee werd keeper Binck in de steek gelaten. Dan maar va-banque spelen, en rond ¾ wedstrijd werd “power house” Jayden, die zelfs qua fysiek ook onder moest doen voor de Friezen, voorin geposteerd. Met zijn acties bracht hij enig gevaar, en wat meer stootkracht, veelal op aangeven van Aimane. Achterin had Lars zijn positie overgenomen, die het daar ook niet slecht deed. “Onana look-a-like" Gideon, op het Heerenveen doel, werd bijna een tweede keer verslagen, door een kopbal op de paal, ik meende door de lens te zien, van Xavi. Daarmee hadden de jongens weer dichterbij gekomen en het nog alsnog spannend kunnen maken.  Dat SC Heerenveen in de slotminuten nog de 4-1 kon maken was slechts voor de statistieken. 

In naar mijn mening, de slechtste wedstrijd van het seizoen, werd het team van NAC talentjes, redelijk kansloos maar naar een 4-1 verlies gespeeld.  Oja, SCH-trainer, als je aan jouw spelers vraagt “waar het overtal ligt”, als je al met 11-tegen-10 speelt, lijkt me dat vragen naar de bekende weg…
😉

 

Naar mijn mening, als je een MotM aan NAC kant kunt aanwijzen, was het Aimane die met onophoudelijke inzet de weg naar voren probeerde te zoeken….  (RR)