· 

2018-09-01 JO15 Excelsior - NAC 1-2 (C)


2018-09-01 JO15 Excelsior - NAC 1-2 (C)


NAC Breda jeugd onder 15 wint bij Excelsior, in een rommelige partij, maar met 2 geweldige goals .....


Vanmiddag, Zaterdag 1 september 2018, werd de eerste competitie wedstrijd van de JO15 van NAC gespeeld. Deze uitwedstrijd bij Excelsior, gespeeld naast voorheen genoemd het stadion "Woudestein" kon, net als een paar weekjes terug, in toen een "vriendschappelijke" wedstrijdvorm (1-2), ook nu wederom  minimaal "pittig" genoemd worden. 

 

Direct vanaf de aftrap zette NAC de Excelsior achterhoede flink onder druk, wat direct al resulteerde in een paar mooie 1-op-1 kansjes. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven, en al in de 3e minuut kwam het team uit Breda op een verdiende voorsprong. Kymani zette het de spurt in, achter de mooie steekpass van Dano aan. Tussen twee Excelsior spelers werd hij op zo'n 20 meter van de goal onreglementair gestopt, wat  een vrije trap opleverde.  Lars nam plaats achter de bal, en liet het "kunstleren object" achter de verbaasde keeper, in zijn rechterhoek ploffen, 0-1.   Daarna voetbalde Excelsior zich gaande weg, onder de NAC druk uit, waardoor achter hun laatste lijn, veel ruimte kwam te liggen.  Vanuit de counter, werd de Excelsior keeper nog enkele keren getest. Echter in deze situaties bleef hij,  de NAC aanvallers, Aimane, Seth, Corijn en Kymani, de baas.

 

Rond het eerste kwartier moest de NAC-fysio er aan te pas komen. Wederom op de linksachter positie, op de plek waar Mees de B (maandag hoort hij meer in het ZKH) enkele  weken terug geblesseerd raakte,  was het nu aanvoerder Bas die het veld moest ruimen met een beenblessure. Hij werd vervangen door mannetjesputter Rahim, waardoor Kymani weer op de linksachter positie terecht kwam.

De wedstrijd was rommelig te noemen maar NAC hield wel het betere van het spel. Toch moest keeper Binck, in de 30e minuut een goal incasseren, 1-1. Gezegd moet worden dat hij hiervoor ook al, uitkomend vanuit de goal, met enkele kopballen, de Excelsior voorhoede van scoren moest afhouden. De goal werd ingeluid door een ondersteunende-, maar ietwat wilde actie op de linkerflank van NAC's CV Mees. Daarmee werd zijn, tot dan sterke- en vlekkeloze optreden een beetje bedorven. Dat Excelsior wel geleerd had van de vriendschappelijke wedstrijd eerder, bleek uit het afstoppen van de duo Corijn en Sohayb. Waren ze toen nog een plaag voor de linkermiddenvelder en -verdediger, nu werden zij bekwaam opgevangen en onderdruk gezet, zodat de spits Dano moeilijk kon worden bereikt.

 

De tweede helft kwam NAC sterk uit de startblokken, met de sterk inschuivende "power pack" Jayden en de krachtige Rahim, konden Seth en Aimane zich meer en meer richten op het verdelen van het spel. Later werd de rol van Seth overgenomen door Pieter, sterk inviel.  Het was rond de 18e minuut in de tweede helft, dat Aimane de bal op NAC's rechterflank oppikte en de hardwerkende Corijn, met een mooie steekpass de diepte instuurde. Lukte het de Excelsior verdedigers in de eerste helft nog om Kymani terug te halen, middels een overtreding, Corijn bleef met een sterke rush zijn opponenten voor.  De bal kreeg op de "16" een prettige stuit, waardoor Corijn met een fraaie lob de Excelsior keeper kansloos liet, 1-2.  NAC bleef ook in de tweede helft de bovenliggende partij, en op een enkele lange bal na, die bekwaam door Mees, en "collega CV" Jayden, er werden uitgehaald, werd Excelsior onder druk gehouden. Xavi, ingevallen voor spits Dano, kreeg ook nog een 10-tal minuten om zijn kunstje te laten zien, maar was niet echt gelukkig in zijn acties.  Zijn voorzetten kwamen net niet aan bij de in sprintende Corijn en Aimane......

Heren al met al een mooie overwinning, op een goede en fysiek sterke tegenstander. Toch is er duidelijk te zien dat er bij de tegenstanders, meer op het fysieke wordt gescout, dan zoals  bij NAC op voetbaltechnische vlak, hopelijk gaat dat de Bredanaars niet opbreken.....

 

Naar mijn mening MotM, Aimane die met enkele werkelijk schitterende acties en zijn dito gedrag, zijn medespelers bleef aansturen (RR)