· 

2018-09-15 JO15 NAC - Hollandia 5-0 (c)


2018-09-15 JO15 NAC - Hollandia 5-0 (c)


"Goede tijden, slechte tijden", in Breda


Een heerlijke voetbalmiddag, met een dito temperatuur zorgde voor mooie partijen jeugdvoetbal. Voor de wedstrijd van de JO15 nog even "goede tijden slechte tijden" opgehaald, over mijn oude liefde DWS met de ass. coach van de Noord Hollanders. Even leek het een reünie te zijn geworden op Sportpark Heksendans. Eerder op de dag was namelijk ook oud DWS'er Ruud "Dil" Gullit aanwezig, die naar de verrichtingen van zijn zoonlief kwam kijken. Met 0-1 stuurden de mannen van Willem Weijs, de JO19 van AZ naar Alkmaar terug.  Ook hij kon "goede tijden slechte tijden" ophalen met oud voetbal coryfee "Pi-Air" van Hooijdonk, wiens zoon Sydney juist verantwoordelijk was voor de NAC goal. Mooie overwinning.....

 

Nu dan de wedstrijd van de JO15 van NAC tegen de "top-amateurs" van Hollandia uit Hoorn.  Deze club dient de laatste jaren min of meer als "filter" voor de grotere broer uit Alkmaar AZ. Veel jongens, die uit de wat kleinere dorpen en stadjes uit Noord Holland komen, worden door een scoutingsysteem naar Hollandia gehaald, voorheen een top-club in het amateur voetbal, en veelal meedraaiend in de hogere regionen van de Hoofdklasse amateurs. Eigenlijk bekleden zij momenteel min of meer de rol in Noord Holland, welke mijn "cluppie" DWS zo'n 25 jaar geleden in Amsterdam nog had.....

 

De heren uit Hoorn probeerden met stevig en mannelijk voetbal, de eerste periode van de wedstrijd door te komen, echter de NAC-boys konden met knap aanvallend voetbal, de wil op te leggen aan Hollandia.  NAC hield vanaf de start, druk op de achterhoede van de tegenstander, echter met enkele counters lieten ze zien dat ze niet voor "Jan Doedel" naar Breda waren gekomen.  Echter waren het de sterk opererende Jayden en Lars die, centraal de deur dicht hielden, zodat de "Horinezen" niet tot aan de NAC-goalie konden komen. De enkele keer dat Binck moest uitkomen, deed hij dit naar behoren. Sohayb, op de rechterflank kon zich meer inschakelen, als extra aanvaller dan Bas aan de linkerflank. Aan de rechterzijde van Hollandia liep een handenbindertje (nr7), die in de eerste helft, een enkele keer langs de  NAC aanvoerder kon glippen. De tweede helft, kon hij wel veelvuldig inschuiven, en zich in aanvallend opzicht inzetten. De aanvoer naar de spitsen werd door, de voor het eerst in de basis startende, en goed spelende Pieter, "mannetjesputter" Seth, de immer hardwerkende Corijn en stylist Aimane,  goed verzorgd.  Het was ook al zeer vlot dat Rahim zijn team op een 1-0 voorsprong zette, hij kon de bal beheerst langs de Hollandia goalie schieten, uit een assist van Sohayb. De 2-0 ontstond nadat Seth met een steekpass Sohayb in de "vijandelijke 16", daar werd hij onreglementair afgestopt, en de "MIG" legde de bal op de stip, waarna Lars de bal vlekkeloos binnenschoot.  Voor rust schoot Rahim zijn tweede goal, een paar minuten voor rust, achter de Hollandia keeper, 3-0, na een boogbal van Aimane en de voorzet van Corijn. De "goal scoorder" gaat meer en meer aan zijn "spitsen-rol" wennen, en is in de "16" gevaarlijk, maar moet nu nog meer loskomen buiten de "box ". Deze tussenstand was niet geflatteerd te noemen, omdat er ook nog legio kansen werden verspeeld, door diverse spelers.

 

Zoals gezegd waren de spelers meer op hun gemak in de tweede 35 minuten. Meer en meer moest de Hollandia keeper ingrijpen, op de opkomende aanvallers van NAC.  De nimmer aflatende Corijn bleef de spitsen-, en de goed "hoekende" Aimane voeden met steekballen en voorzetten.  Zo ook in de 26e minuut 2e helft. De voorzet van Corijn bereikte de goed ingevallen Kymani (ziek), rond de "5" van Hollandia, met een uiterste sliding bracht hij het "leer" voor de goal, waarna Aimane juist opdook en met een simpele voetbeweging de 4-0 maakte.  Dano, de invallers Xavi en Mees (waren ziek), Kymani, Jayden, Rida en de ingevallen Mees, kregen nog schotmogelijkheden, die door de steeds beter op dreef rakende Hollandia keeper, knap werden gekeerd. Terwijl een schot van Lars snoeihard naast de goal terechtkwam. Hollandia probeerde wel te voetballen maar bood tegen de Geel/Zwarten te weinig tegengas. Rond het eindsignaal was Corijn nog kakelvers, na al zijn loopwerk, en bracht de bal voor de goal, waarna Kymani met een schitterende kopbal de 5-0 eindstand op het board zette.  Al met al, bij vlagen een goede pot voetbal, waar zeker wel verbeterpunten zijn uit te halen voor de staf. De "goede" t.o.v. de "mindere" minuten nemen wel toe, dus zijn de NAC boys op de juiste weg. 

 

Vandaag was, naar mijn mening, Corijn "MotM" die met nimmer aflatende energie de medespelers in staat stelt om tot beter voetbal te komen (RR).

Niet gespeeld de beide keepers Wessel en Wessel(ziek) en Mees de B (blessure)