· 

2018-09-22 JO15 Zeeburgia-NAC 2-0 (c)


2018-09-22 JO15 Zeeburgia-NAC 2-0 (c)


 "Angst was een slechte raadgever", voor NAC JO15..... 2-0 verlies in Mokum.....


Gistermiddag 12.00u. op sportpark Middenmeer werd een wedstrijd onder prettige omstandigheden gespeeld, tenminste als je de striemende wind in de tweede helft niet meerekende. Fijne temperaturen en een goed "lopende" kunstgrasmat, waren de ingrediënten om er een mooie partij voetbal van te maken.  Vandaag kwam de RR heel veel oud pupillen vanuit mijn DWS tijd tegen, zowel ouders als spelers.  Zelfs de twee trainers waren eerder bij deze club en later bij Vitesse 2, een geduchte linkerkant, ploegmaten. Leuk om hen allen weer terug te zien, maar had dat graag wel met een NAC-overwinning gedaan, maar dat zat er nu even niet in.  Één van de Geel/Zwarte ouders gaf na de wedstrijd al  aan dat dit verslag slechts uit twee regels zou kunnen bestaan namelijk, "een persoonlijke fout, leidde tot het uiteindelijke verlies", en "dat het zonde van de tijd zou zijn om een verslagje te maken". Maar het lijkt mij niet echt de bedoeling, dat juist een zeer " ongelukkige terugdraai actie" van een immer "ondersteunende speler", deze dan direct totaal af te branden. Nee, dat is niet de bedoeling van jullie RR..... Bovendien dat weet de speler zelf ook wel, maar het "kunst turf" liep dit keer even niet goed mee.....

 

Dat dit foutje niet bepalend was voor het uiteindelijke 2-0 verlies mag iedereen duidelijk zijn. Als je namelijk de duels niet durft aan te gaan, omdat ook weer in deze wedstrijd, de wederom fysiek sterkere tegenstander, je angst inboezemt, een wedstrijd eigenlijk niet hoeft te spelen.  Het spreekwoord "angst is een slechte raadgever", is hier van toepassing.....

Het betere voetbal en de " voetbal intentie" waren er wel van NAC zijde, de uitvoering liet heel erg te wensen over. Daar tegenover stond het meestal lange ballen voetbal van Zeeburgia op de sterke-, rappe spits. Daarnaast wisten zij met mannelijk voetbal het NAC spel goed te ontregelen, en de opkomende mensen niet goed in hun spel te laten komen. Het was fnuikend om te zien dat zij zich, alleen al bij de aanblik van de stevige tegenstander, de duels niet écht ingingen. Dat juist één van de kleinste van het veld het best rendeerde moet voor zijn medespelers, komende competitie wedstrijden een voorbeeld zijn.  De eerste helft begon nog redelijk goed, de opbouw van achteruit naar de flanken, en de voorzetten op de NAC gelegenheids-spitsen, kwamen wel voor de goal. 

 

Diverse kansen die werden gecreëerd maar toch schortte het aan iets, waar het om gaat in het voetbal, de doelpunten.  Nadat NAC diverse kansjes onbenut had gelaten moest de NAC keeper een paar keer, bepalend ingrijpen. Tweemaal werd de Zeeburgia-spits diep gestuurd waarbij de bal flink doorschoot. Éénmaal werd de bal buiten de "16" mooi met de borst verwerkt, de tweede keer werd de bal tegen de armen van de NAC-goalie aangeschoten, waarbij hij er volgens de regels met Rood af had gekund. De "MiB" gaf echter alleen Geel aan de Geelzwarten. Kort hierna, nadat NAC enkele goede kansen, uit dode spelmoimenten had laten liggen, kwam de Zeeburgia-spits in een 1-op-1 scoringspositie, echter de keeper bleef hem met een katachtige redding de baas. 

De tweede helft kreeg Zeeburgia de wind mee, in tweeërlei opzichten.  De weersomstandigheden, de wind trok aan, maar ook het " missertje" na 10 minuten in de tweede helft,  wat indirect de 1-0 opleverde. Toch leek er voor NAC daarna geen vuiltje aan de lucht, ook in deze tweede helft kwamen Bredanaars er enkele keren met goed combinatie voetbal uit, en leverde wat kansjes op. Als NAC uit de fysieke duels wegbleef, kon je zien dat je voetballend veel kunt oplossen. Het snelle diepte zoeken, direct door de Zeeburgia-keeper, leverde met " windje mee" enkele fraaie Zeeburgia counters op, die door de achterhoede goed werden verwerkt.  Ongeveer 5 minuten voor tijd, werd de NAC rechterflank, van bijna op de achterlijn, op kwaliteit geklopt en simpel gepasseerd. Waarna ook de NAC goalie kansloos werd gelaten, 2-0. 

 

Het lukte in de eerdere 65 minuten niet om te scoren, de laatste 5 minuten werden er niet beter op.  Door het veelvuldig op de grond liggen van de Zeeburgianen, die daar ruim de tijd voor namen,  werd de tijd professioneel " gekilled", en kwam NAC ook niet tot scoren.

Al met al een teleurstellende wedstrijd, waarbij NAC zich zelf veel te weinig duelkracht liet zien, waarmee je op dit niveau niet kunt overleven. Techniek, tactiek en persoonlijkheid, dat maakt het verschil tussen een gewone speler of -team, een goede speler of -team.....

 

Vandaag naar mijn mening eigenlijk geen "MotM", maar daar zou ik één van de "minder grote" spelers op het veld Seth, die wél zijn duels aanging én ook won, te kort doen..... (RR)

Oja, de Zeeburgia vlaggenist, voor mij een heel goede bekende, was af en toe een beetje "rap"  met zijn vlag.... Zo snel had ik hem nog nooit gezien, bij DWS.....  😉