· 

2018-10-06 JO15 NAC-Roda JC 4-0 (2-0 (c))


2018-10-06 JO15 NAC-Roda JC 4-0 (2-0 (c))JO15 van NAC, vergeet Roda JC, in een sterk gespeelde wedstrijd, te verpulveren.....Op een zon overgoten Sportpak Heksenwiel (Boeimeer), te Breda, traden de mannen van NAC onder 15 jaar aan tegen de leeftijdgenoten uit Limburg van, de Roda Juliana Combinatie. Direct vanaf het begin waren de jongens uit Breda de bovenliggende partij en werd Roda JC ver teruggedrongen, en met de billen in de eigen "16" vastgezet.  Al in de eerste minuut werd de score geopend door Corijn, die vanuit een corner met een ferme hoofdknik, de 1-0 achter de verbaasde rode JC keeper liet ploffen (1e min). Met de instelling leek het dus wel goed te zitten vandaag. De druk op het rode JC doel hield aan en met enkel snelle aanvallen over de vleugels werd het doel constant onder vuur genomen, echter met zijn bliksemsnelle reacties hield hij de NAC-aanvallers tegen, en zijn doel nog even leeg. In de 10e minuut moest de goalie toch weer capituleren. Rahime schoot de bal achter de doelman. Nadat de opbouw vanaf Jayden, via Lars naar Corijn, die met een mooie pass, bij de NAC-spits werd gedeponeerd. Daarna was het voor de NAC-spits een koud kunstje en de 2-0 stond op het bord. Toch leek het ondanks het flitsende aanvalsspel van de NAC ploeg, dat de coach niet helemaal tevreden was, na 31 minuten moest linkerspits Kymani het veld verlaten voor Xavi.

 

Het was jammer dat de goed fluitende "MIP" zichzelf niet helemaal serieus genomen moet hebben gevoeld. Roda JC had namelijk niet de moeite genomen, ondanks een bankbezetting van 4 man staf, een volwassen assistent scheidsrechter aan de zijlijn neer te zetten, maar een veldspeler liet opdraven. Hierdoor werd er op diverse momenten, geheel onterecht gevlagd, veelal op aangeven van de ploeggenoten. Hierop reageerde de scheidsrechter door te fluiten.  Sorry, maar eigenlijk een beetje beschamend voor BVO team.

De rust brak aan met een 2-0 stand, ondanks dat er vele kansen werden gecreëerd, en er tussendoor zelfs ook een bal van de Roda JC linkerspits, op de NAC-lat terecht was beland.

 

Na rust leek het even dat de Roda JC spelers in de kleedkamer een donderspeech had gekregen van de coach. De eerste 5 minuten waren namelijk voor Roda JC en enkele malen werd het zelfs voor het NAC doel gevaarlijk. Door zeker ogend keepers werk, en even zeker wegwerken van de ballen werd dit mini-overwicht snel omgebogen, in de reguliere stand van zaken.  Helaas werden er diverse situaties afgevlagd door de 1.44 m. lange grensrechter en zo ook afgefloten door de scheidsrechter. In enkele gevallen was dit zeker ten onrechte. Toch bleef het aantal gecreëerde kansen ook in de tweede helft weer heel hoog. In totaal waren er deze wedstrijd zeker 8× een 1-op-1 kans te bewonderen waarvan er slechts 2 werden benut. Dat was een beetje te weinig, en moet de JO15 van NAC zich achter de oren krabben.  Af en toe waren er in de tweede helft enkele bikkelharde duels op het veld, waar het best heet aan toe ging.  Daardoor werden ook enkele gele kaarten door de goed leidende scheids getrokken. Maar ja, de RR de ene week klaagt over "slappe happen" voetbal en nu weer over....


NAC werd weer sterker en sterker en kon Roda JC op een enkele counter na, niet meer van de eigen helft. De kansen bleven zich opstapelen maar niet benut.  Zo was het in de 63e minuut, dat Corijn na enkele spelers te hebben gepasseerd  vanaf "zijn" rechterflank, de bal met een mooie boog in de verre hoek van het Roda JC doel plaatste, 3-0, en daarmee de tot een uitblinker uitgegroeide Roda JC keeper volledig kansloos latend (63e min). Nog geen 4 minuten later was het de immer ijverige Seth die, na een steekbal van, volgens RR Pieter, langs de keeper in het doel prikte, 4-0 (67e min). Na deze goal kwam Roda JC in de "dying seconds" toch nog bijna op een goal. Een "fladder-voorzet" vanaf de "RJC" rechterflank, met het zonnetje achter, belande net voorlangs het NAC-doel, tot opluchting van de keeper, en o.a. ondergetekende. Met deze situatie, en enkele eerder in de wedstrijd op het netvlies, vroeg ik mij af waarom de keepers geen "klep" of pet meer opzetten. Komt dit door de kapsels, of anders....

Naar mijn mening, was vandaag de "MotM" Corijn Kokkeel, met 2 goals en een assisteen grote bijdrage leverde aan het vertoonde spel, en de uitslag.....

 

Ik had opgevangen uit de ouderkring  dat keepers geen hoofddeksel mogen dragen in het veld.  RR heeft dit nagevraagd bij de NAC-leiding, maar zoals ik al vermoedde  berust dit om een misverstand. Bij de outillage van een keeper hoort een klep of pet, maar alleen binnen het veld.....  Dit voorkomt dat de keeper met slechts "één" arm hoeft te keepen 😉

 

Deze spelers werkten mee aan dit mooie resultaat, Wessel, Bas(c), Mees, Sohayb, Corijn, Seth, Aïmane(Rida 55), Lars(Pieter 51), Kymani(Xavi 31), Rahime(Dano 51), Wessel(k) Mees (bl).