·

2018-10-13 JO15 PEC Zwolle-NAC 1-0 (0-0(C))

NAC onterecht in "Dying seconds" op verlies..... 1-0

Voor de eerste keer een voetbal les van mijn jarige kleinzoon, hij werd drie vandaag, en hij vroeg afgelopen week, "Opa, kom je ook bij mij foto's maken, je gaat ook altijd naar Papa's club". Dus naar Hoogland om wat foto’s te gaan maken. Daarna moest ik met gezwinde spoed naar Zwolle, om enigszins op tijd op tijd aanwezig te zijn, om de JO15 van NAC te fotograferen in het stadion van PEC Zwolle. Uw RR was vanmiddag klokslag kwart voor één aanwezig bij het stadion van PEC Zwolle, dus net op tijd. Normaliter wordt er op de velden van Be Quick28 gespeeld tegen de jeugdteams van PEC, vandaag was dit niet het geval. Omdat ik dacht dat zij daar speelden heb ik eerst, voordat ik gevraagd had waar de PEC jeugd vandaag moest spelen, pas naar het stadion getogen. Daar aangekomen bleek dat alle deuren naar het veld gesloten waren, zelfs de ingang van het spelershome en de hoofdingang aan de lange zijde waren dicht, en niemand te bereiken. Omdat ik door een official van PEC Zwolle naar binnen werd gelaten, zag ik dat de score nog steeds 0-0 was.

Navraag bij de staf van NAC leverde op dat er reeds een handvol kansen waren geweest, die net zo snel als ze ontstaan waren ze ook werden verspeeld. Het stond dus nog 0-0 maar als er na 10 minuten al een 0-5 stond op het bord had gestaan was dat zeker niet geflatteerd geweest. Desgevraagd aan de trainer en straf hoe het eerste kwartier was verlopen, Werd mij verteld dat dit waarschijnlijk de beste eerste helft was van dit seizoen. Echter is het nu al diverse keren geweest dat de jongens zich zelf niet belonen omdat de kansen niet worden benut. De ene na de andere NAC-aanval golfde over het veld en PEC Zwolle kon daar maar weinig tegen inbrenge. Een sporadische counter leverde weinig tot geen gevaar op voor het NAC-doel. Slechts éénmaal moest de achterhoede in ondertal gekomen, twee tegen drie, bij een counter van PEC ingrijpen. Beide partijen hielden tot aan de rust hun doel leeg, en daarmee  de brilstand gehouden.

Na rust, eigenlijk net als tegen AFC, werd de tegenstander wat sterker, en had ook in de tweede helft wat beter middenveld spel, dan NAC. Ook moest de achterhoede steeds vaker ingrijpen op gevaarlijke counters van PEC Zwolle. Vanaf uw  RR's positie schuin achter het PEC-doel, was te zien dat de aanvallen over bij de flanken zowel rechts als links, wel met overtuiging werden ingezet, maar niet, voor de Geel/Zwarte brigade, het gewenste resultaat bereikt. Enkele malen waren de NAC-Youngsters dichtbij een doelpunt, maar in de laatste pass of in de afronding zelf, dit niet omgezet in doelpunten. In een aantal gevallen was de PEC-doelman, in de één-op-één situaties de sterkere, maar een aantal keren in het vizier van de NAC aanvallers, dat het doel niet werd bereikt.

Voor het NAC doel, dan kom ik even terug op mijn verhaaltje van vorige week, werd het steeds lastiger om tegen het laagstaande zonnetje in te kijken. Bij naar mijn mening het enige foutje van de "MiB", een pittige sliding op de bal, werd op zo’n 20 m van het NAC-goal een vrije trap gegeven. Deze werd naar een medespeler afgelegd en vol op doel geschoten, de keeper leek enigszins verrast van het projectiel, naar de bovenhoek. Eerst leek hij dit goed te kunnen pareren, maar zijn katachtige reactie werd tegen de lat gedeflecteerd, en de terugkerende bal onderkant lat, in het doel geschoten 1-0 voor PEC. En dat in de voorlaatste minuut van de wedstrijd. NAC probeerde in de blessuretijd nog iets te forceren maar verder dan de aftrap kwamen ze niet meer. Ook vandaag, daar was "vriend en vijand" het overeens, wist NAC zich wederom niet te belonen, om met de drie punten naar Breda te gaan.

Vandaag was naar mijn mening de MotM  Sohayb, die met onvoorstelbare inzit kracht en snelheid op alle fronten zijn tegenstanders de baas was. Echter ook dit was niet voldoende om de overwinning voor het team binnen te halen (RR)