· 

2018-10-20 JO15 Spartaan'20-NAC 3-2 (0-1(c))


2018-10-20 JO15 Spartaan'20-NAC 3-2 (0-1(c))


Effectieve "landjepik" wedstrijd van fysiek Spartaan'20 heeft effect op licht timide NAC JO15.....Zaterdagochtend 11.15 uur was het bij Spartaan'20 prettig toeven, tenminste tijdens de wedstrijd. Voor de wedstrijd was het nog echt een beetje kleumen en de "Camera Triggerfinger" moest eerst tegen een bak koffie opgewarmd worden. Wederom was het een wedstrijd tegen top-amateurs waarbij er voor een BVO eigenlijk nooit iets te winnen valt.  Win je dan is het natuurlijk het is een BVO, verlies je dan ga je alleen maar af....

Mits je het natuurlijk alleen maar bekijkt dat er bij  een BVO opgeleid moet worden, maar ja voor ondergetekende, ik zou daar niet geschikt voor zijn, het persoonlijk niet mijn instelling.  Het lijkt gewoonlijk dat er voor de amateurs meer te halen valt dan de BVO-Jeugd-teams.  Ook is het iedere keer zo, dat als er door de JO15 van NAC tegen amateur verenigingen wordt gespeeld, alsof de wedstrijd voor dit team  maar uit een helft bestaat. De tweede helft is meestal in het voordeel voor de, weliswaar meer op kracht spelende,  amateurs. Zo ook vandaag weer, bijna de gehele eerste helft werd er met leuk fris aanvallend voetbal de tegenstander onder druk gezet, en onderdruk gehouden. Daarna kwam er een periode in de wedstrijd dat de amateurs het veelal op kracht de overhand namen, en daardoor op kracht en fysiek het onderspit delven.  Maar daar is in hun oogpunt niets mis mee, dat dit enigszins frustrerend kan zijn wel.

 

Zoals gezegd vandaag was het niet anders dan de afgelopen keren dat er tegen amateur verenigingen moest worden gespeeld, dit was bijna een blauwdruk hiervan. De eerste helft een NAC dat de touwtjes stevig in handen nam en hield, de tweede helft een NAC wat er redelijk timide bijliep.

 In de eerste helft was er dan ook geen vuiltje aan de lucht en slechts een enkele counter van Spartaan'20 werd redelijk simpel gecontroleerd, en onschadelijk gemaakt. Het aanvalsspel van NAC zag er tot dan verzorgd en vlot uit, máár veelal alleen maar tot aan de vijandelijke "16". Toch was het vlot raak in de negende minuut, toen Aimane de score opende voor NAC, en via een aanval uit het boekje de 0 - 1 op het scorebord zette. Even leek het of dat NAC erop en erover zou gaan, maar de amateurs hielden tot aan de rust goed stand, ondanks dat Mees met een knappe kopbal de paal raakte, geheel buiten bereik van de Spartaan'20 goalie.

 

De tweede helft werd het spelbeeld bijna direct gekanteld, het waren de amateurs die zoals reeds gezegd, eigenlijk niets te verliezen hebben in dit soort wedstrijden, die het de NAC splers in vrijwel ieder duel klopten. Zij gingen erop alsof de Europacup binnen gehaald kon worden. Dit tegenover het, zoals eerder gerefereerd, bijna timide ogende spel van NAC, een enkeling daargelaten. Spartaan'20, een club veelal opgebouwd uit spelers die zijn afgevallen bij Sparta, Excelsior en Feyenoord, liet binnen 10 minuten zien dat zij wel van wanten wisten. Vanaf het begin tweede helft was het binnen 20 minuten dat de wedstrijd geheel omgedraaid was. Mede door enkele fouten in de anders zo solide achterhoede, was het te wijten dat Spartaan’20 de stand van 0-1 naar een 3-1 kon omzetten. Maar ja om alles aan de achterhoede op te hangen(?), verdedigen doe je vanuit de voorhoede, tot aan achterin, en met dan ook z’n allen. Je wint met zijn allen, dus verlies je ook met zijn allen....

Juist nadat Spartaan'20 de, al in blessure tijd,  voor het gevoel de beslissende 3-1 achter de NAC-doelman schoot, kwam naar mijn mening pas het besef een beetje terug, dat dit een beschamende nederlaag zou gaan worden.  Met nog een paar "blessure minuten" op de klok, er werd namelijk door de opponenten nogal wat tijd gesprokkeld, bij wissels en ingooien, ging NAC er nog eenmaal tegenaan.  Een afvallende bal werd met een prachtige volley wederom van Aimane, achter de Spartaan-doelman geschoten, 3-2. 

De bal snel weer op de middenstip, aftrappen, zelfs nog 2 snelle aanvallen.....  Maar dan floot de "MiB" voor de laatste keer, de NAC-clan met een katterig gevoel achterlatend....

 

Naar mijn mening was dit een collectieve "off-day" van NAC JO15, waar bijna niemand aan ontkwam, ik zou echter dit Spartaan'20 te kort doen om dit alleen hieraan te wijten.  Zij hebben met de juiste instelling, wel af en toe een beetje erg pittig, hun overwinning binnengehaald.  Dit gaat niet om opleiden, dit gaat om overleven.....

Even dan nog misschien een penalty moment in de laatste minuut van de extra tijd. De VAR werd in ieder geval ingeschakeld, anders had dit eventueel nog een puntje kunnen opleveren. "We hebben alleen de foto's nog". Hij was waarschijnlijk al bezig met de KNVB-App (op Voetbal.nl), maar ook daarmee heeft hij de RR ook geen plezier mee gedaan zoals je zult nalezen......

 

Naar mijn mening , écht de enige die zich onder de malaise uitspeelde, en mijn "MotM" was Sohayb, die aan de KNVB wilde laten zien, dat hij écht bij de JO15 van Nederland behoord.....     Maar ja, net als bij een jury-sport, heb je dit nooit in eigen handen (RR).