·

2018-11-03 JO15 NAC-Excelsior 1-1 (C)

Gistermiddag, 3 november, stond de competitiewedstrijd van de JO15 van NAC tegen de leeftijdgenoten van SBV Excelsior uit Rotterdam op het programma, thuis op Sportpark Heksenwiel te Breda.  Het werd een pittig weerzien na de 1-2 overwinning van NAC in Rotterdam op de eerste competitiedag. Ook eerder hadden de jongens uit Breda, dit seizoen, ook al een vriendschappelijke wedstrijd tegen deze mannen gespeeld en met dezelfde cijfers gewonnen. Dus voor vandaag was de balans wel in het voordeel van NAC, maar in het achterhoofd dat deze jongens met hun powervoetbal, gekoppeld aan snelheid, een geduchte tegenstander zou zijn, kon het de borst nat maken.

De eerste minuten  waren voor Excelsior, maar NAC nam het initiatief vrijwel direct over, en met aantrekkelijk spel werd de tegenstander op eigen helft teruggedrongen.  De eerste mogelijkheden, waren dan ook voor de gastheren, maar tot doelpunten leidde dit nog niet. De beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd en de achterhoede kwam een keer goed weg, nadat de bal vanaf de NAC-linkerflank voor het doel werd gespeeld, en met het hoofd door de inkomende spits, net voorlangs werd gekopt.  Een waarschuwing, die direct ter harte werd genomen, de dekking werd korter en feller. Gedurende de eerste helft, misschien door de rommelige-, eigenlijk irritante leidsman, werd het spelletje net zo rommelig en gingen de tegenstanders zich irriteren aan elkaar.  Enkele onnodige kaarten werden getrokken voor "vasthouden", want volgens eigen zeggen "had de man daar een hekel aan", terwijl het betere "schoffelwerk" werd ongemoeid gelaten.  Je ziet dat ik mij ook aan deze "MiB" irriteerde want ik ben al enkele regels bezig aan hem, terwijl de wedstrijd naar de achtergrond wordt verdrongen. De rust brak aan met een 1-0 voorsprong.  Een goede aanval werd door Sohayb over de NAC-rechterkant opgezet. Ver vanaf eigen helft drong hij door op vijandelijk gebied, drie man passerend, passte hij de bal in de loop van Aïmane, die de uit de kluiten gewassen Excelsior keeper kansloos liet (17e min).

NAC en Excelsior doen, in een pittige pot, niet voor elkaar onder, 1-1  (1-0)

Het tweede bedrijf, want bij toneel spreek je niet van helften maar bedrijven, was het Excelsior dat het initiatief van NAC had overgenomen. Toch konden de Rotterdammers niet tot echte doelpogingen komen. Onze "artiest" bleef over en weer tot vreemde beslissingen komen, en floot de partij van de eerste helft naar een bedenkelijk niveau.  Natuurlijk waren de overige 22 acteurs hier zelf ook debet aan.  Het bleef wel een potje met "pittige" duels, maar tot écht uitgespeelde kansen kwam het bijna niet. Excelsior werd wel een beetje geholpen voor haar 1-1. Uit juist één van de weinig goed uitgespeelde aanvallen werd de bal door de Excelsior verdediging naar voren "gepeerd". Deze werd onjuist ingeschat en met het hoofd door een NAC verdediger vanaf het middenveld, over de NAC-CV verlengd. De uit buitenspel komende, maar door het "terugspelen" legaal vrijstaande spits, werd daarmee onbedoeld in stelling gebracht, en kon de goed keepende Binck, kansloos laten. Hierna zette NAC aan tot een slot offensief"je". Een aanval over rechts werd door Aïmane in de doelmond gelegd.  Daar kwam Dano tot een kopbal, die door de stevige goalie werd gepareerd. De afvallende bal werd door Rida knap onder controle gebracht, maar had bij de afronding het geluk niet aan zijn kant. Zijn inzet belande jammer genoeg buiten bereik van de goalie op de paal. Dat NAC de wedstrijd met 10 moest afmaken, werd veroorzaakt doordat Aïmane in een uiterste krachtinspanning de Excelsior spits, op de eigen achterlijn blokte en daarna met kramp in beide benen, naar de kleedkamer moest worden getild.....

Volgende week, een nieuwe ronde en nieuwe kansen, in een "thuiswedstrijd" voor RR, in Hoorn, tegen Hollandia.....

Naar mijn mening was dit keer "PJ" Pieter-Joost de MotM, met Aïmane als goede tweede (RR)

Opstelling:  Binck, Kymani, Mees W, Lars, Sohayb, Jayden, Seth(36 Rahim), Pieter-Joost(60 Rida), Corijn, Aïmane, Xavi(65 Dano)  (blessures Bas, Mees de B), Wessel(k), Wessel(k).