· 

2018-11-17 JO15 NAC-Zeeburgia 3-1 (C)


2018-11-17 JO15 NAC-Zeeburgia 3-1 (C)


Revanche voor JO15 van NAC tegen de fysiek sterke top amateurs van Zeeburgia.....


Zaterdagmiddag 15.00u. Sportpark Heksenwiel, traden de jongens uit Breda van NAC JO15 aan tegen de mannen van Zeeburgia uit Amsterdam. De RR kan niet anders zeggen dat, ten opzichte van de heenwedstrijd tegen deze ploeg, de jongens er aardig van het 2-0 verlies, e de wedstrijd instelling, geleerd hebben. In niets leek het op de eerdere partij van NAC in Amsterdam. Werd de ploeg daar, op fysiek, dat kun je niet snel even veranderen, maar ook op strijdlust en inzet, afgetroefd.  Dat er toen werd verloren was mede te wijten aan het gebrek aan doeltreffendheid.  Dat laatste was ook vandaag nog een hekel puntje, maar zachtjes aan gaat ook dat de goede kant op. Daarnaast hebben we vandaag het debuut in de JO15 van NAC kunnen zien van Ezechiel Banzuzi, een jongen uit de JO14 van de club.....

 

Al zeer vlot in de wedstrijd kreeg NAC haar eerste kansen. Bij de eerste de beste aanval kwamen de aanvallers en de opgekomen middenvelders diep in het strafschopgebied van Zeeburgia. Eerst was het Rahim daarna Jayden die de keeper uit Amsterdam op de proef  stelden. Het bleek dat de lange rit naar Brabant zijn reflexen niet hadden verminderd en hij bleef overeind.  Kort daarna moest ook Binck zijn vliegkunsten laten zien, maar zijn vlucht naar de bovenhoek was voor niets, de bonkige spits schoot het leer voorlangs.  Toch bleef NAC, zeker voetballend- en technisch de bovenliggende partij. Ondanks dat de amateur-toneelspeler de "MiB" van enkele weken terug, die zijn naam die ook dit keer op het wedstrijdformulier had gezet, ok alweer vlot met zijn gele kaarten ging strooien. In de 4e minuut was er al een eerste keer geel voor Zeeburgia.  Vandaag een 1-4-4-2 opstelling, waardoor deze keer door deze tactische zet werd Seth, nog de MotM in Amsterdam en naar mijn mening de enige die in Amsterdam overeind bleef, vooralsnog buiten de ploeg gelaten.  Het middenveld met daarop nu, Corijn, Jayden, "PJ" en Äimane , was vandaag wel sterk aanwezig. Daaroverheen kon, de steeds beter spelende Kymani, vanaf de links-achterpositie, keer op keer over de "snelweg", de NAC-aanval versterken. Het was in de 10e minuut Corijn, die vanaf rechts, de bal op het doel van Zeeburgia losliet. De keeper, kon ternauwernood de bal aantikken en bovenop lat laten vallen.  De scherp aangesneden corner vanaf links, genomen door Corijn, belandde direct achter, de zojuist nog goed handelende goalie,  in het doel 1-0 voor NAC..... 

 

Het spel bleef geruime tijd hetzelfde. Een enkele keer kon Zeeburgia, via de counter, achter de laatste linie doorkomen en moesten de centrale verdedigers, een paar keer de turbo erop gooien, om de bonkige-, razendsnelle spitsen van Zeeburgia terug te halen. In de 25e minuut kon Zeeburgia toch op gelijke stand komen. Een half afgeslagen aanval kon niet voldoende worden weggewerkt, en in twee keer, keeper Binck kon de eerste inzet nog keren, werd de bal in tweede instantie over de keeper in het doel geprikt, 1-1.  Dat vandaag de rechterflank minder rendeerde dan anders, kwam mede doordat Sohayb en Corijn, meer moesten mee verdedigen dan normaal. De 1-1 was tevens de ruststand, ondanks dat NAC nog enige dotjes van kansen liet liggen.....

 

De tweede periode met aanvaller Ezechiël in het veld voor de linker CV Lars, bracht nog meer dreiging over de linkerkant. Jayden ging door deze omzetting een positie terug, en kwam naast Mees te spelen, waardoor de snelheid van de fysieke Zeeburgia spitsen meer werd ingedamd.  Dit leverde na ongeveer 3 minuten spelen, al voor NAC het gewenste resultaat op. Kymani, net als in de eerste helft kwam op de "snelweg" eroverheen, en de vijandelijke "16" in. Zijn harde schuiver werd door de Zeeburgia verdediging in een eigen doelpunt omgezet. Prettig voor de NAC spelers- en hun aanhangers, want in de heen wedstrijd, werd Zeeburgia ook een paar keer door NAC aan goals "geholpen".  De JO14 speler kon met zijn gigantische passen de achterhoede van de tegenstander goed onder druk zetten en houden. De hardwerkende "PJ" werd op het middenveld vervangen door Seth, en ik kon weer zien dat deze strijder, met het grootste gemak zijn taak weer oppakte....

 

Xavi kwam even later voor de maker van de eerste goal, Corijn. Hierdoor werd er iets meer druk gezet in aanvallend opzicht, en kon Äimane zijn spelmakers rol op het middenveld weer meer uitbuiten. In de 63e minuut werd Ezechiël, na een goede "1-2" combinatie met (volgens mij, het was nogal rommelig)  Kymani  als het ware met een "Kanu" spurt, de diepte in gestuurd.  Gleed langs zijn directe verdediger de "16" in en schoot de bal beheerst in de lange hoek, 3-1.  Kort daarna kreeg de linkermiddenvelder, in een soortgelijke loopactie, de kans op de op een goal maar helaas belande zijn inzet op de verre paal. Rida kwam in het veld voor de hardwerkende spits Dano. De laatste minuten werd het toch nog even lastig voor NAC.  Even kwamen de tegenstanders nog in scoring positie en drukten af, maar de goal werd afgekeurd.....   Een mooie overwinning voor de Geel/Zwarte brigade was een feit. Volgende week wederom maar revanche tegen AFC nemen.....

Blessures: Mees en Bas. Wissel:  Wessel (k)

 

Naar mijn mening (RR) een zeer sterk spelende Äimane als "MotM", en als matchwinner, al was het "maar"de 3-1 Ezechiël, die een mooi debuut maakte in de JO15 van NAC.....

 

Nog even een mededeling van de RR,   één van de NAC-keepers van de JO15 Wessel, heeft per direct afscheid genomen van het team, en voor nu gekozen voor zijn studie.

Veel succes in de toekomst gewenst, in het voetbal en de school..... (RR)