· 

2018-11-24 JO15 NAC-AFC 1-0 (C)


2018-11-24 JO15 NAC-AFC 1-0 (C)


JO15 van NAC, stuurt koploper AFC met verlies naar huis, na spannende pot voetbal.....

 

 

 

Jongelingen van JO14  reiken wederom de helpende hand.


Zaterdagmiddag werd een enerverend duel gespeeld, van NAC jongens onder 15 jaar tegen de huidige koploper AFC Amsterdam.  Waarbij


beide teams tot het gaatje gingen, zonder daarbij over de schreef te gaan. Er werd door beide ploegen met veel respect voor elkaar gestreden, waarbij de goed leidende arbiter reeds in het begin zijn regels aan de heren voorlegde, waaraan zij zich ook voorbeeldig hielden.  Doordat NAC de in het begin verkregen kansjes niet benutten, en AFC de hun geboden kleine mogelijkheden niet benutten, bleef de brilstand lang op het "score board"....

Vlak voor rust kwam daar, in het voordeel van de Geel/Zwarte brigade,  alsnog verandering in.  Op het middenveld waren de lichtgewichten van NAC,  Seth, Corijn, "PJ"en Aïmane in de meeste duels, de bovenliggende partij.  Van achteruit werden zij goed ondersteund door de "kantelende  laatste lijners" Sohayb, Mees, Jayden en Oualid, die met inspeel ballen opmaat, de middenvelders en flankspelers instelling brachten. Ook waren de beide CV's van grote waarde in de kopduels op het middenveld.  Na een half uur, een loopactie over rechts met Äimane, die werd weggestuurd Jayden, Äimane bracht de bal voor, die licht werd aangeraakt door een AFC verdediger, net over de inlopende Jayden. Daarna kon de sterk spelende- en hardwerkende Dano, die zich zoals enkele keren eerder deze wedstrijd, in kansrijke positie manoeuvreren. Hij maakte zich in de 30e minuut knap vrij, en liet de AFC keeper van dichtbij kansloos, 1-0. Zeker verdiend gezien het spelverloop.....

 

In het tweede bedrijf was het wederom NAC dat, net als in de eerste bedrijf, zoals in het Judo wordt gezegd "technisch voordeel" had. Lars kwam in het veld voor de geblesseerde "PJ" en mocht zijn plekje op het middenveld innemen.   Halverwege de 2e helft , moest Binck zich éénmaal volledig naar de rechterhoek benedenhoek strekken, om een afstandsschot achter de benen vandaan weg te tikken. Later belandde er nog een bal boven op het doel, maar was hij goed  bij.  Over beide flanken werd veelvuldig de aanval ingezet, maar resultaat bleef vooralsnog uit.  Schoten van Jayden, Aïmane en Ezechiël in de eerste helft en Dano, Rahime en Corijn in de tweede helft troffen geen doel.  Ook enkele kopduels in de vijandelijke "16" werden gewonnen door vooral Mees, Jayden en Ezechiël, maar in de verdediging uit Amsterdam bleef overeind. Het laatste deel van de wedstrijd, toen AFC nog wilde forceren, kreeg NAC in de "frontlinie" enkele dotjes van kansen. Echter zoals eerder was verteld, waren deze niet aan de talentvolle "Youngsters" besteed. Na 4 minuten in de blessure tijd mocht AFC nog een vrijetrap nemen, randje "16". Even waren de billen van het NAC publiek en de RR samengeknepen, maar de bal werd ruim over het doel geschoten.  Het verschil met AFC werd hierdoor tot 3 punten teruggebracht, met nog 3 wedstrijden voor de boeg, is alles nog mogelijk.....  

 

Net als vorige week bracht Ezechiël, een speler uit de JO14 een groot aandeel in de aanvallende impulsen van dit team.   Vandaag kreeg hij versterking mee uit dit JO14 team, namelijk Jaydino en Oualid mochten vandaag mee om het JO15 team, uit de blessure problemen te helpen. Laatstgenoemde kreeg ook direct een basisplaats om, het ontstane gat op de linksachter positie te dichten. Dit deed hij niet alleen figuurlijk, maar pakte deze taak letterlijk perfect op. Jaydino mocht vanaf de 48e minuut laten zien wat hij en verving de licht geblesseerde Seth, Rahime mocht het laatste deel van de wedstrijd meespelen voor Dano en Rida kwam voor Oualid, allen deden dit zeker naar behoren.....

 

Opstelling: Binck, Sohayb, Jayden, Mees, Oualid(Rida 63), Pieter-Joost(Lars 36), Seth(Jaydino 48), Äimane, Corijn, Dano(Rahime 56), Ezechiël,   Wissels/blessures:  Wessel, Bas, Xavi, Mees, Kymani.

 

Naar mijn mening was Oualid de man of the match, met Dano als sterkspelende match winner (RR).