· 

2019-01-19 dag 3, Djasabra strand van Jansen en Tilanus


2019-01-19 dag 3, Djasabra, sunset aan het strand van Jansen en Tilanus.....


Zaterdag 19 januari 2019, het strand van Janssen en Thilanus, oftewel Jan Thiel Beach. In het weekend weten we haast zeker dat we onze "Dutch Tjoller" vriend en onderhoudsmaan  Herman er niet zullen aantreffen, hij is dan begonnen aan een welverdiend weekend. Toch omdat het weekend is, en de "locals" de plaatselijke bevolking massaal de "wildernis" van Westpunt ingaan, zijn we vandaag naar dit strand gegaan.  Ook moeten nog even op toeren komen, om weer onze draai te vinden, ondanks dat dit alweer ons 13e verblijf op het eiland is. Mensen vragen weleens, waarom weer naar Curaçao, het hebt het toch wel een keer allemaal gezien, dan is steevast mijn antwoord, het voelt een beetje als thuiskomen, dus daarom Curaçao.  Bovendien hebben wij hier nogal wat "Famia Antiana" wonen.

 

Vandaag dus op JT-Beach, even de boel verkennen en bekijken wat er weer veranderd is.  Aan de kassa van het strand was niets veranderd, of het moet de bemanning zijn achter de kassa. Normaliter wordt je nogal eens ontvangen door de plaatselijke "hare rondborstigheid", vandaag was het een oude kale "beambte" die de honneurs waarnam.    Maar ja, of je aan haar moet betalen of aan deze meneer, het resultaat blijft hetzelfde, al is normaliter de aanblik wel beter. De "nieuwe" entree is in ieder geval geen optische verbetering. De mooie boog wordt door een foeilelijk ATM gebouwtje ontsiert, dit was een tegenvaller. Het tweede wat mij opviel was dat Bjorn B, niet in zijn vertrouwde "stalletje" stond, om zijn Wave board te verkopen. En drie was dat wij, door onze eigen stommiteit, een beetje aan de late kant waren, zodat het strand vanaf Zest tot Tinto, afgeladen vol was.  Maar het is vakantie dus als je drie weken de tijd hebt, dan maakt (nu nog) tijd niet veel uit. Toch een plekje gevonden twee ligstoelen,  tussen de Hollandse stellen in.  Aan de ene kant Martin uit Boxtel, met familie, aan de andere kant Femke, vanaf morgen een Au-pair, uit Castricum. Aan de Boxtel kant was ik de Opa, die salto's moest maken en met de zoon en dochter uit het gezin, ging voetballen. Aan de andere kant waren wij de Moeder en Vader die, ons "nieuwe dochter" van bijna 30 jaar, van "some good parental advice" voorzagen. Tenminste naar ons idee, goed ouderlijk advies.  We hebben het in ieder geval de hele dag gezellig gehad, met elkaar en dat is het allerbelangrijkste.....

 

Na "sunset on JT-beach", even langs happy hour van Zanzibar, met "ons kind" en dan naar de plaatselijke Appie om wat boodschapjes te doen.  Daarna was het op onze porch, met een lekker briesje, maar onder het "genot" van Henk's zijn IPTV-heaven afwachten hoeveel muggen prikjes we zouden oplopen..... En dan ons bedje opzoeken.   Weer een dag voorbij in het vakantie paradijs van Dushi Korsow, mañan  Directors Bay voor Kokkies BBQ........