· 

2019-01-20 dag 4, Djadomingu, "Gele hesjes" en "Kikkers" bij Directeursbaai?


2019-01-20 dag 4, Djadomingu, "Gele hesjes" en "Kikkers" bij Directeursbaai?


Zondag 20 januari 2019, vanmorgen waren we met een deel van onze "Famia Antiana" de "Familie van B.", Sjors en vriendin Sanne al vroeg op pad, naar de voormalige Shell "Directeursbaai" te Curaçao. Dit vanwege de ophanden zijnde BBQ van Kokkie en Bettina. We waren koud gesetteld toen er een boot aan de horizon verscheen, en richting strand afboog. Niets vreemd natuurlijk, open zee en voor ieder toegankelijk. Echter na een stief kwartiertje leek het alsof er diverse in het fluoriserend geel uitgedoste personen aanspoelden op het strand. Met alle tumult van de laatste maanden in Parijs met zulks, was dit wel een raar maar niets om ongerust om te worden. Hoezo ongerust, hier in "Sunny paradise"..... Nog geen 10 minuten gingen voorbij, na het "aanspoelen" van deze "Gele rakkers", want normaal landen kon je het niet noemen, dat er vanaf het rotspad achter ons, diverse in het totaal zwart geklede personen afdaalden, met luchtflessen op de de rug.

Het zouden, in deze uitdossing,  zelfs wel "Marine kikkers" kunnen zijn, ter bescherming van de medemens. Weliswaar zag dit er een beetje vreemd uit, hoe zij in een soort ganzenpas naar beneden waggelden. Ook nu bleek, dat mijn fantasie een beetje op de loop ging met mij. De Zwarte crew kwam namelijk aan de waterkant, groeten de "Gele dobberaars" en lieten zich rustig achterover vallen, en gleden af naar de donkere diepten van de Oceaan, de Gele mannen hulpeloos spartelend achterlatend aan de kust.

 

Terwijl dat dit zich allemaal onder onze ogen afspeelde werd aan mij gelijktijdig, door "Ome Appie B's" familielid P.v.B,  een mop verteld over een dronken Amerikaan en een Antilliaan, die elkaar hadden ontmoet in een klein Café aan de haven van Curaçao. Vol arrogantie en  blufferig, en met dubbele tong zei de Amerikaan, zoals het die lui uit de VS betaamt; "Mister geef mij een flink stuk ijzer....., en ik bouw er een schip voor wel 50 personen".  De Antilliaan liet zich niet afbluffen en antwoordde; "Hode Swa....., als jij dat doet, dan maak ik de bemanning"......  

 

Na de eerste paar bakjes koffie, die vanaf "Kokkies stoof", genuttigd werden, was het tijd voor de eega van onze "moppen topper" R.v.B, om het strand een opknapbeurt te geven. Als een ware Greenpeace activiste, wurmde zij zich door het stekelige bos aan de rand van het strand, om de eventuele plastic soep tegen te gaan. Alleen haar billen staken nog uit de bosjes, echter voor "privacy gevoeligheid" heb ik dit niet op de gevoelige plaat vastgelegd. Met deze mooie actie, door ons bekeken vanonder het, driehoekige tentdoek, kreeg zij meteen medestanders vanuit  de plaatselijk tak van de milieu bescherming. Twee prachtige blonde dames waren namelijk al vanaf 6 uur deze ochtend, op diverse plekjes het eiland te "reinigen".  Ook de belofte dat zij ons afval, aan het eind van de dag zouden ophalen kwamen ze na, geweldig dames..... Later ben ik nog met R.v.B een wandeling gaan maken, met de camera in de aanslag natuurlijk, waarbij ook naar voren kwam hoezeer zij van de natuur houdt, en hierover veel vertellen kan. Na een paar kiekjes, in de bloedhitte van het ruige landschap, gingen we weer naar de overigen, in de door ons secuur opgebouwde tent....      

 

Ook vandaag maakte Kokkie zijn BBQ kunsten als een waar kook fenomeen weer waar. Alle producten die hij op de BBQ liet garen waren met uiterste zorg, eigenlijk fluwelen handschoentjes (maar dan van Rubber), op zijn eigen gefabriceerde bakplaat gelegd en "uitgeserveerd". Gappie het was wederom een geweldige BBQ, waarvan je ons liet genieten.

Sjors en Sanne, gaven een beetje sommeliers les, over de meegebrachte wijnen. Heel mooi als dit je hobby is, maar niet aan mij besteed. Hij rook aan zijn glas, nipte eraan en ontdekte in de geur een bloemenveld, waar deze wijn vandaan moest komen, terwijl ik deze geur opsnoof en nog net de koe herkende die in de andere wei had staan schijten....!

Nee, het was heel gezellig met elkaar vandaag, maar ook hieraan kwam weer een eind.  Ongeveer tegen 18.00u, net nadat de dames van Greenpeace, zoals beloofd ons afval kwamen ophalen, en ons zelfs daarvoor bedankten, gingen we op huis aan. 

Morgen een nieuwe ronde een nieuwe dag op Dushi Korsow, kijken wat ons dan weer wordt geboden......  Te mañan.....