· 

2019-01-22 dag 6, Djamars, "Curaçao vacation guide" gaat met de buren naar Kenepa Grandi


2019-01-22 dag 6, Djamars, "Curaçao vacation guide" gaat met de buren naar Kenepa Grandi


Dinsdag 22 januari 2019, vandaag was ik even de vertegenwoordiger van "Curaçao vacation guide", mijn eerste klus was, het rondtoeren met onze Duitse bovenburen, Westpunt in.  Eerder deze week stond dit al op de planning, en zouden zij al met onze "guided tour" naar Westpunt meegaan, echter toen kwam er onverwacht iets tussen.  Dus vandaag maar onderweg, met een toeristische route richting "Kenepa Grandi" de Grote Knip, maar niet zonder de groeten te doen aan de "Westpunters". De laatste jaren is juist dit strand één van de publiekstrekkers van het eiland, in menige reclame, over Curaçao vakanties, komt dit strand pontificaal in beeld. Waardoor de aantrekkingskracht flink is toegenomen, en de ene na de andere "oude van dagen tour"  met de shuttle bussen van de cruiseschepen, beland hier. Zij worden dan "gekoeld"en wel naar de verre strandjes op het eiland "getransporteerd".  Zo ook vandaag. Net toen wij waren gearriveerd werd er net een "bulk", uit de bus uitgeladen.  Allen op de borst vers "gestickerd", zodat ze vooral niet ongezien zouden kunnen verdwalen. Als ze onverwacht ergens in de bosjes zouden achterblijven, zodat de eerlijke vinder hen alsnog bij de juiste boot zou kunnen afleveren..... 

 

Mijn moppie nam haar taak ook zeer serieus, want toen ik mijn gereedschap, de camera, in de auto was vergeten, en die snel ophaalde, was zij in rap Engels de Duitse buurtjes aan het uitleggen wat er zoal op dit strand kon worden beleefd.  Kort en bondig, want we wilden natuurlijk niet dat, mocht er een race naar de stoelen ontstaan, er ook maar één hoogbejaarde ons voor zou kunnen zijn. We daalden in rap tempo "dus schnell", via de steile trap af, naar het strand. De trap, zonder leuning, was naar mijn mening in ons voordeel, waardoor we menige grijsaard voor zouden kunnen blijven, in de race naar de aanlokkelijk uitgestalde strandstoelen.  Zelfs als we er nog een paar, met enige schouder duwtjes de zee in konden manoeuvreren, zouden we misschien zelfs de bedjes inclusief parasol kunnen bemachtigen. En ja hoor, het was gelukt, want zowel wij als onze "nachbarn", kwamen in het bezit van twee stoelen inclusief parasol, zodat de vlag uit kon. Dat dit de T-shirts van ons, de beide heren was, maakte ons niet echt uit. Bij nader inzien was deze "ratrace" helemaal niet nodig geweest. Want verder dan de toiletgebouwtjes kwamen de hoogbejaarde "shuttlebus passagiers" niet. Zij gingen namelijk alleen voor de broodnodige sanitaire stop naar beneden.....

 

Na zo'n  5 uurtjes toeven op het strand, een paar keer de oversteek naar Venezuela v.v.,   wat babbel werk met onze "getrouwde vrienden" vanuit het vliegtuig, vonden mijn moppie en ik het wel welletjes. Na het "afgroeten" met onze buurtjes werd de terugweg, via de minder toeristische route ingezet. Mede omdat ik heel nodig met onze auto moest gaan tanken, want anders zouden we misschien, met een "towtruck" (in goed kleinzoons Blippie-taal),  moeten worden opgehaald. Maar wel nog even snel een paar plaatjes schieten van het "Mangrove spook bos".  De overlevering wil dat in dit bos, wat trouwens netjes is uitgedund, de geest van een non, tegen middernacht, in dit bos  rondwaart. Dit is een verhaal wat mij is verteld, bij ons eerste bezoek aan dit eiland, ruim 12 jaar terug.  Ik heb nog op de "www" gezocht of ik deze overlevering, ergens kon terugvinden. Maar jammer genoeg neb ik niets kunnen vinden, dus kan ik er verder weinig over vertellen.....

 

Na een rondje "Chinees-Indisch", bij oud-Marinier Johan's "Batik-Slavink" of zoiets, gingen we, nadat Lia nog even was aangevallen door een "cucaracha", voldaan naar ons verblijf, bij Curacao4U .....  Mañan, nemen we "No Stress" mee naar onze volgende bestemming.....     

 

Werbung, Reclame, Advertisment

Even uitleg over de Blippie-taal, onze kleinzoon van net 3 jaar, heeft op "Youtube" een fel gekleurde verschijning gevonden, die in het Engels, uitleg over veel dagelijkse begrippen. Het is werkelijk ongelooflijk, "this is his Opa speaking",  hoe deze kleine man daardoor al veel Engelse begrippen heeft "opgezogen".

Zeker een aanrader, als die kleine dreumesen toch op internet mogen van Papa en Mama.....