· 

2019-02-23 JO15 NAC-PEC Zwolle 3-0 (c)


2019-02-23 JO15 NAC-PEC Zwolle 3-0 (c)


 

De JO15 talenten van NAC, houdt de punten thuis tegen PEC uit Zwolle....


Zaterdagmiddag 23 februari,  stonden zoals aangekondigd, de jeugdelftallen van NAC en PEC tegenover elkaar in de "Heksenwiel Arena" van B.S.V. Boeimeer. Het spelletje was van begin tot eind, spannend, meeslepend en goed voetbal in een hoog tempo afgewerkt, door beide teams. En wat ook best wel een keer mag worden gezegd, onder leiding van een uitstekende MiB.....

 

Vanaf de aftrap, werd het direct gevaarlijk voor het doel van NAC. PEC probeerde met een "blitz"aanval de achterhoede van NAC te verrassen, wat hen ook lukte.  Een "wegwerkactie" van de NAC doelman belande op het lichaam van de sprintende spits, waarna het eerste levendige tafereel, voor het doel ontspon. De goalie met zijn mede collegae achterin herstelden de situatie, die verkeerd had kunnen aflopen. Na het incident in de eerste minuut namen de Geel/Zwarten de wedstrijd direct over. In een zeer hoog tempo, waardoor ook natuurlijk wel eens een foutje ontstond, werd PEC teruggedrongen op eigen helft, en bij "de strot" gepakt. Eerst een mooie diepe bal van Mostapha op Xavi,  naar rechts.  Vanaf de rechterkant "16" leverde de lange buitenspeler een flitsend schot op doel af.  De PEC keeper leek enigszins verrast , en kon zich op deze pegel niet meer herstellen en de bal verdween in de lange hoek, 1-0 (9e min.).  In tegenstelling tot de eerdere wedstrijden dit seizoen, tegen PEC Zwolle, werd er dus eens eerder, dan in het laatste deel van de wedstrijd, gescoord.      

Het middenveld vandaag met o.a. een sterk spelende Rida in de basis, "PJ" en Aïmane, waren iedere keer de PEC een stapje voor, waardoor zij de voorhoede steeds van de goede ballen konden voorzien. De NAC druk hield weliswaar aan, maar mede door goed keeperswerk van de PEC goalie, hielden zij verder voor rust, het doel leeg.  Even voor rust waren er twee plaagstoten  van PEC, wat net zo goed verkeerd had kunnen aflopen. Eerst een vrijetrap, die voorbij de tweede paal belande werd door een PEC aanvaller voor de goal gebracht, en binnen geschoten.  Echter de onopvallend leidende arbiter, had gezien dat de bal vanachter de doellijn werd voorgebracht.  Zo zie je dat elk team, in een wedstrijd altijd wel een paar kansjes krijgen. Ook een verdwaald schot werd door keeper Binck, met de vingertoppen, tegen de lat gedrukt. Nac ging ondanks dat, met een verdiende voorsprong de rust in.....

 

De tweede helft gooiden de Geel/Zwarten er nog een schepje bovenop.  Veel diepgang over beide vleugels, leverde legio kansen en mogelijkheden op. De ene mooi uitgespeelde aanval, na de andere, golfde op het PEC doel af. Mostapha, Corijn, Aïmane, Xavi, Ezechiel, Jayden en Lars kwamen allen in scoringspositie, maar net als in voorgaande wedstrijden was de afronding de bottleneck.  Op de 1-0 stand kon PEC toch nog een keer gevaarlijk worden, echter bijtijds  (wel een beetje wild) van Binck, zorgde er voor dat de bal voorlangs werd getikt, en verder naar de zijkant getransporteerd, door uitblinker Sohayb. Het veldspel werd gedurende de wedstrijd van NAC kant, beter en beter. Op de rechterflank lieten Sohayb en Corijn zien dat, als je de duels voor 100% ingaat, je meestal als winnaar uit de strijd komt. Op de linkerkant was het de wisselwerking Bas, Aïmane en Xavi, die ook voor veel gevaar zorgde. Aanspeelpunt Mostapha bewoog in de spits, alsof hij nog nooit anders had gedaan bij dit team, maar hij was ook slechts  een inhuurkracht uit de JO14 van NAC.  Dat het JO15 team nog steeds op volle sterkte kan uitkomen, is veelal te danken uit de talenten uit het JO14 team, van trainer Jasper Somsen. Toch waren er ook nog twee mooie momenten voor de NAC spelers en aanhang te vieren.  Op het "uur" een mooi aangesneden bal van Corijn werd door Sohayb vrij gemaakt, rustig gemaakt en afgemaakt, door de stokken van  de kansloze PEC keeper, 2-0 (59e min.). Een goede wedstrijd, die dan ook nog eens gewonnen wordt kun je niet beter afsluiten dan met een late goal.  In de 70e minuut was het Xavi die na een paar goede combinaties, tussen de linies door kwam, de bal voorgaf op de sterk acterende Mostapha, die de bal binnen kon tikken, 3-0......  Een geweldige ontlading na een geweldige wedstrijd..... 

 

Opstelling: Binck, Sohayb, Jayden, Lars, Bas (53 min. Ezechiel), Rida (50e min. Omar), Pieter-Joost, Aïmane, Corijn, Xavi, Mostapha.   

 

Vandaag was er onder de "vaste" krachten van de JO15 een ware blessuregolf uitgebroken, Mees, Dano, Seth en later zelfs de JO14 inhuurkracht Jaydino, moesten de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. 

 

Mijn MotM vandaag, was Sohayb, die zowel aanvallend als verdedigend heel mooi voetbal heeft laten zien, bekroond met een doelpunt. Ondanks dat Xavi, buitengewoon belangrijk was met de mooie 1-0 en twee goede assist.  Met dank aan de JO14 mannen van NAC, Mostapha Rached, Jaydino Jacobus, Ezechiel Banzuzi, Omar Mekkaoui en Teun van Remortel   die vandaag, ondanks de eerdere wedstrijd bij FC Utrecht uit, het team zijn komen versterken...... (RR)