· 

2019-05-04 JO15 NAC-- Almere City FC 1-1 (c)


2019-05-04 JO15 NAC-Almere City FC 1-1 (c)      foto's Leo Raymaker


 

JO15 komt niet verder dan gelijkspel tegen Almere City FC.....

 

Vanaf de aftrap ging NAC op jacht naar een snelle openingstreffer. Na een paar geblokte schoten en een kopbal van Jayden uit een corner die de Almere keeper uit zijn doel rammelde ging de geel-zwarte storm na enkele minuten liggen. Almere kwam er meer en meer uit, en probeerde met diepte passes achter de verdediging van NAC, gevaarlijk te worden. Hoewel NAC steeds weer in balbezit kwam zonder gevaar voor het doel van Jim ging de wedstrijd gelijk op. Na ruim 10 minuten komt Almere op 0-1 voorsprong na een prachtige kopbal uit een vrije trap. Ondanks de schoonheid van het Almere City doelpunt, was NAC niet bij de les door verdedigend niet alle Almere spelers te verdedigen.

 

Verantwoording nemen bij een spelhervatting is in het hedendaagse voetbal ontzettend belangrijk en daarin moeten onze boys nog stappen maken. Na deze tegenslag was NAC wat van slag, en kwam niet goed in het eigen spel, en wist zich geen kansen meer te creëren, in het vervolg van de 1e helft. Te gehaast en slordig spel aan de bal en te weinig ballen die werden afgepakt door de middenvelders waardoor Almere steeds in de voorste linie kwam.

Sein voor de trainer om al voor rust in te grijpen en Omar in te brengen, die eerder al met O14 een hele wedstrijd had gespeeld, en Jayden door te schuiven naar het middenveld. In de rust nog eens 2 wissels om het spel te laten kantelen. Oualid en Ezechiel komen Lars en Rida aflossen. Vooral het inbrengen van Ezechiel zorgt voor nieuw elan in de ploeg en is dreigend door zijn diepgang en kopkracht. Het tempo gaat in de 2e helft omhoog en Almere wordt teruggeduwd naar hun eigen "16".

 

Vroeg in de 2e helft wordt het gelijk door een rake kopbal van Mees Weeland uit een corner van Corijn, 1-1 (42e min.).  NAC blijft in een (te) stormachtig tempo het doel van Almere opzoeken, en de Flevopolder jongens proberen met counters de stand te veranderen. Almere is nog 1 keer dichtbij een voorsprong maar de lob over de uitgekomen Jim gaat naast het doel. Onze jongens zien schoten gekraakt worden en tot 2 keer toe staat de lat in de weg om alle punten in Breda te houden.

 

 

 

Na afloop van dit gelijke spel maakten we de balans op en zien we dat PEC Zwolle ons tot op 4 punten is genaderd en Willem II met een wedstrijd, op 5 punten staat. Komend weekend spelen de Tilburgers de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Zeeburgia wat een week later onze gastheer is in Amsterdam. Het belooft een spannende slotfase van de competitie te worden wie samen met De Graafschap gaat promoveren naar de eredivisie. NAC staat er nog steeds het beste voor en dat we willen we heel graag zo houden..... (JS)