Ā Ā·Ā 

2019-05-04 JO19 PSV-NAC 1-1 (C)


2019-05-04 JO19 PSV-NAC 1-1 (C)


Door de goede prestatie gistermiddag 14.00u. in Eindhoven van de Breda-youngsters, was het voor jullie RR een stuk eenvoudiger de aanhef van het verslagje te maken.Ā  Wat "wordt'jes"Ā  in "werd- of was" veranderen, het "laten" in "lieten", en vĆ“ila de start is gemaakt.....Ā  Jongens bedankt daarvoor..... šŸ˜‰

Ā 

Voor het team van NAC jeugd onder 19 werd het zaterdag een hele uitdaging, want de uitwedstrijd in Eindhoven, tegen PSV stond op het programma, sinds deze week waren zij niet de nummer drie, maar na de wedstrijd de huidige nummer vier.Ā  Sportpark De Herdgang was het strijdtoneel, waar de mannen uit Breda lieten zien, dat zij niet onterecht in de Ere-divisie "hoog" uitkomen. De laatste weken is het Geel/Zwarte team weer wat punten aan het sprokkelen, waardoor ze het onderaan staande SBV Vitesse, nog steeds voor kunnen blijven. Net boven NAC staat Sparta nu nog op drie punten afstand, waardoor een inhaalrace is gestart, nadat NAC een paar weken terug de Rotterdammers met 4-2 thuis versloeg.Ā  Dat NAC nu nog voorlaatste staat in de hoogste klasse van het Jeugdvoetbal, zeker geen schande, gezien zij op dit moment met deze ploeg jonge mannen, tussen de aller besten, inclusief de "gekochte" spelers, van Nederland opereren.....

Voor het begin van deze wedstrijd, Ć©n in de rust was jullie RR een nat pak rijker, niet vanwege de regen of hagel die we ook al eerder mochten ervaren. Maar vanwege de veldsproeiers die alles en iedereen, dus ook de foto spullen, compleet onder water zetten....

Ā 

Dan de wedstrijd, waarbij in het eerste bedrijf de jongens uit Breda flink de overhand hadden in de partij. Toch was het de Amerikaanse "aankoop" Richard Ledezma, die na een mooie actie van de PSV-linksvoor Antonisse, de bal in twee keer achter de uitstekende Sem Custers in het doel plaatste, 1-0 (5e min.).Ā  NAC leek even van slag, want na het voortreffelijke begin, was dit een tegenvaller.Ā  Toch wist NAC het initiatief over de wedstrijd weer terug te krijgen. Met goed vooruit druk zetten op de PSV achterhoede werden, de fouten bij de tegenstander afgedwongen, en daardoor kansen gecreĆ«erd. PSV liet daarom de lange bal de vrijeloop, en counterden als ze de mogelijkheid kregen.Ā  Echter bij het afleveren van de langepass, werden 3 van de 4, in "off-side" gegeven passes niet afgefloten, was dit verrassend te noemen.....? Aan de ene kant bleef de vlag omlaag, de andere kant was een mooie goal, van Sydney van Hooijdonk, na een mooie steekpass van Sjaak Kuyper, wel afgevlagd..... voor buitenspel.... Ā  Ā  Toch liet NAC zich opnieuw van haar beste kant zien, en met aantrekkelijk voetbal kon de het PSV leiding zien dat, je ook met een kleinere begroting, maar met kwaliteit ook tot knappe prestaties kunt komen.Ā  Ā  Ā  Ā 

Ā 

Na 34 minuten spelen was het de sterk spelende Sabir Agougil, die met een bal achter de Eindhovense laatste lijn neerlegde, en Sjaak Kuyper bereikte. De mooie maar lastige bal, werd door laatst genoemde direct, buitenkant voet, met een fraaie lob over de uitkomende PSV-keeper Kyan van Dorp, in het doel geplaatst.... 1-1. Sem Custers moest nog wel Ć©Ć©n keer een counter, middels een succesvolle blok-tackle de PSV-spits tegenhouden.Ā  Met deze stand brak ook de rust aan.

Ā 

De tweede helft begon zoals het eerste bedrijf was geĆ«indigd, NAC dat direct de aanval zocht, en PSV in een meer afwachtende rol. Toch werd het spelbeeld van NAC's eerste 45 minuten niet meer gehaald, en moest het initiatief aan de thuisploeg worden gelaten. Ā 

Het hechte collectief, met enkele soepele middenvelders, leek toch ook in de tweede helft tot scoren te komen. Echter de PSV-goalie kon nog net met de vingertoppen, een inzet van Yassine Azzagari, via de paal slechts tot tot corner demoveren..... Ā 

Nu was het NAC dat counterend de aanval kon kiezen, nadat ze met goed voetbal onder de PSV druk uit kon spelen.Ā  Mo Ammissi was zijn directe tegenstander diverse keren te snel af, maar het vervolg bleef uit, omdat de dubbele dekking voor PSV soelaas bood. De spaarzame mogelijkheden die PSV in de tweede helft kreeg, waren eerder te wijten aan een paar slordigheidjes van NAC-zijde, dan door het creĆ«ren van een mooie PSVĀ  aanval.....

Gisteren meerdere keren gehoord, dat als de shirts gewisseld zouden zijn, ook het andere team voor PSV kon doorgaan.Ā  Dit was volgens mij bedoeld als een compliment voor de NAC mannen, vanwege het bij vlagen, zeer goede spel.....

Een ongelukkige actie in de dying seconds van deze wedstrijd, van, volgens mij, PSV-speler Mathias Kjolo, eindigde voor hem in een ernstige knieblessure.Ā  Van horen zeggen; "deze speler was voor het eerst in actie (78e min.), na eerder langdurige blessureleed. Mathias veel sterkte bij het herstel.....". Ā Ā 

Ā 

Komende Dinsdagavond 19.00u. mag de ploeg van trainer Michael Dingsdag, met zijn staff alweer aan de bak, in Arnhem tegen oud-Vitesse ploeggenoot Theo Janssen, in combinatie met Dennis van Beukering.Ā  Dat de Arnhemmers onderaan in deze top-poule staan is trouwens geen schande, het gaat hier immers om de "crĆŖme de la crĆŖme" van het jeugdvoetbal.... Ook dit keer, ondanks de 2-1 thuisoverwinning van NAC, mag niets- en niemand worden onderschat. Succes mannen uit Breda....Ā Ā 

Ā 

Mijn MotM vandaag, vanwege zijn uitstekende spel vooral in de eerste helft, Sabir Agougil (RR)

Ā 

De opstelling van NAC: Sem Custers, JP van Hecke, Wout Neelen, Luca den Heijer, Yassine Azzagari, Boris van Schuppen (Gijs Kila), Sabir Agougil (Mathijs Bel), Mo Amissi, Sjaak Kuyper (Jim Verburgt), Sydney van Hooijdonk. Wissels: Michel Butselaar (k) Beslan Sagov, Rick Snijders.