· 

2019-07-06 JO19 FC Utrecht-NAC 3-1 (vr)


2019-07-06 JO19 FC Utrecht-NAC 3-1 (vr)


Hét voetbal van NAC, de "punten" voor FC Utrecht..... 3-1Sportpark Zoudenbalch, Utrecht, 12.00u. "high noon", de vriendschappelijke ontmoeting tussen de mannen uit de Domstad tegen de Bredanaars, onder 19 jaar.  Een geweldig vermakelijke partij voetbal, waarbij het opgekomen publiek, zich zeker niet hoefde te vervelen.  En de trainers zeker veel aan zullen hebben om, op de trainingen voor te borduren.  Aantrekkelijk voetbal waarbij beide partijen zich in de duels niet spaarden, maar het geen enkel moment hard of onsportief werd.  Respect mannen.....

 

De eerste 17 minuten werd FC Utrecht totaal onder de voet gelopen, en vergat NAC de Dom-stedelingen op een (ruime) achterstand te zetten. Maar enkele mooie kansen-, en mogelijkheden waren niet aan de mannen uit Breda besteed.  Nadat de plaatselijke FC de stand in de 18e minuut op 1-0 had gezet, met een afstandsschot van zo'n 18 meter, werd het initiatief deels overgenomen. De goal ontstond nadat een vreemde bal door het midden werd afgestraft. Eigenlijk was dit de eerste mogelijkheid voor Utrecht, maar waar wel direct gebruik van werd gemaakt. NAC moest beducht blijven voor de snelle counters van FC Utrecht, maar herstelde zich goed.  Toch sneed het zichzelf in de vingers nadat, een beetje laks verdedigen, vakkundig  door de FCU werd afgemaakt, 2-0.  Nog voor rust een prachtige aanval over 6 à 7 schijven, met kort en snel combinatiespel, die van achteruit tot in de goal werd gewerkt.  Boris van Schuppen was degene die de bal, in extremis achter de goede FC Utrecht-doelman kon glijden, 2-1.

 

Na rust een wedstrijd die zich qua veldoverwicht, meer op 50/50 basis ontspon. Het goede veldspel bleef in het voordeel van de mannen van Michael Dingsdag en Robbie Haemhouts. Toch was het FC Utrecht dat na ongeveer 10 minuten in de tweede helft, de 3-1 op het score-bord zette.  Een ietwat te verre corner lag aan de basis, van deze goal.  Voorbij de tweede paal werd een FC Utrecht speler over het hoofd gezien, die gretig van de ruimte gebruik maakte, en de bal achter de NAC-keeper kon inschuiven.  Door de assistent, aan mijn kant kreeg ik ingefluisterd, "ongelooflijk, NAC speelt zo goed, maar FC Utrecht maakt de goals".  Naar mijn mening had deze onpartijdige daar geheel gelijk in.  Ook nadat de Utrecht goal was gevallen, hadden de Geel/Zwarten, voldoende kansen en mogelijkheden om de stand zélfs, in het NAC voordeel om te kunnen buigen.  Jammer dat het resultaat zo uitpakte, maar gezien het vertoonde hoeft NAC zeker niet te wanhopen, volgende wedstrijd nóg beter..... dan komen de goals vanzelf.....

 

NAC Opstelling: Bart (k), Sven (46.Assim), Gylermo, Rico (60.Luc), Jim (c), Mathijs (60.Martijn), Wessel, Boris, Vieri (60.Beslan), Pjotr (46.Tika), Dailon.

 

Mijn MotM was vanmiddag de "Witte Flits", Wessel, die met enkele flitsende acties, zijn tegenstanders het bos instuurde..... (RR)