· 

2019-08-31 JO19 NAC-VVV Venlo 6-2 (beker)


2019-08-31 JO19 NAC-VVV Venlo 6-2 (beker)


NAC onder 19 jaar verslaat de leeftijdgenoten van VVV Venlo, in de bloedhitte, met 6-2 voor de beker.....


Door een venijnig schijnende koperen ploert  waren het voor de mannen van NAC en VVV lastige omstandigheden, toch wisten zij er ondanks alles een heerlijke bekerpot van te maken. Zoals gezegd onder de prikkende zon was  het bloedverziekend  heet, maar het tempo wat de heren op de kunstgrasmat legden, was bewonderenswaardig. Dat het team van VVV over enkele goede spelers beschikt, was reeds bekend in Breda. Onlangs, zo'n 6 à 7 weken terug, werd er in Venlo in de bloedhitte ook al geoefend tegen deze mannen. Deze wedstrijd werd toen in de laatste minuten in Breda's voordeel beslist, 0-1. 

 

 

 

De opstelling van vandaag, cq de tactiek werd bepaald op de eerdere partij, toen het nog niet voor het eggie was. Destijds waren bij de Velonaren de vleugels veelvuldig van achteruit bezet, en vanuit een 1-5-4-1 door de achterspelers veelvuldig de aanval gezocht. Deze week werd er in Breda op ingespeeld en getraind dat VVV ook in deze partij, wederom deze tactiek weleens zou kunnen gebruiken.  De NAC achterhoede moest dan direct druk leggen op de opkomende mensen. In het begin bleek dat de gasten iets meer opportune  wilden spelen. In het begin leverde dat ietwat counter problemen op, maar na enige omzettingen was het counter gevaar afgewend, en kon NAC haar eigen spel op de VVV helft gaan spelen.

 

 

 

Het leverde een flink veldoverwicht op maar de thuisploeg moest wel op haar tellen passen, voor de uitstekende buitenspelers uit Venlo. Het was "Dai" Rocha Livramento die zich in de 25e minuut knap vrijmaakte en de 1-0 rustig in de hoek schoof.

 

Het spelbeeld bleef ongewijzigd, NAC druk op de bal, Venlo achteruit verdedigend gesteund door een geweldige keeper. Toch moest deze man, net voor rust ook de tweede keer vissen toen de super snelle Geel/Zwarte spits onreglementair werd gestuit. De penalty werd door sterk spelende Boris van Schuppen benut, 2-0.

 

Na rust was het VVV dat de teugels in handen nam, en NAC op eigen helft terug drukte. Dat resulteerde in het de eerste 20 minuten na rust in twee doelpunten, de 2-1 uit een penalty en de 2-2 uit een voorzet vanaf de NAC-linkerflank, die vrij kon worden binnengelopen, voor de goal.

 

 

 

NAC was weer wakker en nam het heft weer in handen. Dit resulteerde in een flink veldoverwicht, waarbij de sterk spelende achterhoede, alle "eventuele gevaren" prachtig mooi " aborteerden".  Toch was het een "kom niet onder tram goal" van Boris van Schuppen die op aangeven van "Dai", uit de draai de bal achter de keeper "liet rollen", 3-2. Voor de RR tijd om een positie schuin achter het doel in te nemen. Daar was het zicht op enige schitterende doelpunten, en ook wat gemiste kansjes, nog beter. Sven van Est mocht na een heel degelijke wedstrijd, naar de kant voor een nieuwe vleugelflitser, Vieri  Kotzebue. Nieuwkomer en een zekere aanwinst Milan Vanacker kwam op linksachter geplaatst. Niet lang hoeven wachten op de volgende goal, dit keer van Pjotr Beskens, die zich met een geweldige actie vrijmaakte, en met een kogel de bal in de touwen joeg, 4-2 "game over". En goalscorer Pjotr Kestens naar de kant voor. Beslan Sagov. Tenminste ik zeg over maar, "it ain't over untill de fat lady sings", heb ik mijn eigen DWS spelers vroeger altijd voorgehouden. NAC bleef dus lekker doorballen en hield druk op de ketel bij de Venlonaren, die het hoofd min of meer in de schoot hadden geworpen. De 5-2 van Boris van Schuppen was er ook één om in te lijsten.  Door de as werd de bal bij hem afgeleverd, en daarna als een soort "Tomba" door de mensen slalommend, omspeelde hij de VVV doelman en de 5-2 was gemaakt.  De 6-2 en afsluiter van Beslan Sagov, prachtig in het dak van het doel geprikt, werd bekwaam aangegeven door "Dai" Rocha Livramento.  Al met al een enerverende partij, waarbij VVV ook liet zien een aardig elftal te hebben.....

 

 

 

Opstelling NAC: Bart Verbruggen, Assim Said, Gylermo Missaine, Rico van Nielen, Mathijs Bel (C), Dailon, Boris van Schuppen, Pjotr Kestens (74.Beslan Sagov), Sven van Est (64.Vieri Kotzebue), Wessel Kerckhoffs, Milan Vancker. Wissels/blessures: Martijn Brandt, Pepijn van de Merbel (k).

 

 

 

Mijn MotM vandaag Boris van Schuppen, die vandaag niet alleen de bal mee naar huis wilde nemen vanwege de hatrick. Maar tevens zijn spelinzicht toonde. Maaaar diverse anderen lieten zien dat zij flinke stappen aan het maken zijn..... (RR) Verstuurd vanaf mijn iPad