· 

2019-09-25 JO19 FC Twente-NAC 4-2 (c)


2019-09-25 JO19 FC Twente-NAC 4-2 (c)


( doelpunt in beeld, aanvallen van de keeper, binnen de "5" naar mijn mening )

 

Fifty-fifty wedstrijd van NAC valt toch ruim uit in het voordeel van FC Twente


Gisteravond ging de RR, zoals je het weleens zegt, met de pest in het lijf weg uit Hengelo, nadat de jeugd van NAC onder 19 werd verslagen door FC Twente met 4-2.  Niet het verlies was niet te pruimen, maar de manier waarop. Er zijn mensen die weleens zeggen dat ik een slecht verliezer ben, en misschien met mijn competitieve instelling, waar de familie van oud naar jong mee behept lijkt te zijn, is dat ook wel zo. Maar zo als gisteravond het spel verliep, daarvan rijzen mijn ondertussen grijs/blond gekleurde krullen ten berge.  Vroeger heb ik zelf een mentor/trainer gehad die mij weleens corrigeerde, als ik als trainer een beslissing in twijfel trok. Hij zei altijd, "de grensrechter vlagt, de scheidsrechter fluit, dus is het een overtreding".  Natuurlijk had hij daar gelijk in, de scheidsrechter bij de non-VAR wedstrijden draait toch nooit zijn beslissing terug,  maar gisteravond was ik weer even de knaap, van voor deze wijze lessen.  Want ik zag bij de 1-0 aanvallen van de keeper, waardoor hij de bal losliet, de 2-1 een penalty voor een vermeende handsbal, eerlijkheidshalve moet ik zeggen, dat tussen mijn lens en de dader zich nog enkele spelers bevonden, dus lastig te beoordelen. De 3-2 een bal, door de NAC-keeper laten glippen, belandde wel of niet over de doellijn waarbij de ass.scheids de enige was die dit kon beoordelen, een doelpunt gaf.  De 4-2 in de allerlaatste seconde, was wel een mooie FCT goal, nadat de bal achter de laatste linie werd gelegd, en de NAC-keeper, knap werd omspeeld en de bal in het verlaten doel geplaatst....

Alle beslissingen voor de éne kant, namelijk de Geel/Zwarte mannen werden, al zat het krijt van de doellijn, op het voorhoofd van de NAC-aanvallers, afgedaan met een vrije trap. maar buiten de "16".  Een optreden van een komisch trio, waar ik niet echt om kon lachen..... En die als enige in heel Nederland niet in de file hadden gestaan.....

 

Gezien het wedstrijdverloop, in een razendsnel duel, waarbij FC Twente in de eerste 45 minuten het beste van het spel had, en NAC duidelijk de tweede helft naar zich toe had getrokken.  Gezien het spelletje "hollen, vliegen, vallen en weer opstaan", werd het geen goede maar een rommelige pot voetbal.  Gezien het spel- en doelpuntenverloop was de wedstrijd wel van begin tot het einde heel spannend.  De beide NAC goals waren wel van grote schoonheid, of de keeper werd twee keer verrast in zijn mindere hoek.  De 1-1 van Gylermo Missaine was een afstandsschot van zeker 25 meter, die voor de keeper in de uiterste rechterhoek plofte. De 2-2 van Boris van Schuppen was vanaf de "16" een prachtige in de hoek gedraaide vrije trap, nadat een penalty werd weggewuifd door de REF.  Toch moeten de heren het verlies ook bij zichzelf zoeken, wederom was het gecreëerde onvoldoende om meer goals te scoren. Daar moet echt aan gewerkt worden, anders wordt er geen wedstrijd meer gewonnen. Toch heb ik ook weer een hoop positieve dingen gezien, het één keer raken, bij het uitverdedigen, was een paar keer ongelooflijk mooi om te zien.  Met vier à vijf passes stonden de mannen vanuit de eigen "16" tot over de middenlijn, prachtig maar met te weinig rendement.   Komende zaterdag ADO Den Haag thuis, van oud NAC-trainer Rob Penders, waarvan een paar weken terug, onder een tropische regenbui, in de dying seconds, met 0-1 werd verloren.  Ook een leuke ploeg, maar vast en zeker zullen de Geel/Zwarten zich niet twee keer aan dezelfde steen stoten.....toch...?

 

Mijn MotM al was het een halve match,  Daan Wensink die liet zien dat hij weer op de goede weg is.  Naar mijn mening voetbalt hij veel beter dan voor zijn langdurige blessure (RR)

 

Let op, alles wat in deze blogs worden geschreven is mijn mening .....  Trouwens sorry voor de ietwat mindere kwaliteit van de plaatjes, maar was ook qua belichting een lastig avondje, misschien dat mede daardoor het hele verhaaltje ietwat mopperig is geworden (RR)