· 

2019-10-28 JO19 Sc Heerenveen-NAC 4-2 (c)


2019-10-28 JO19 Sc Heerenveen-NAC 4-2 (c)


Heerenveen U19 - NAC U19  4-2 (2-0 (c))

 

 

 

Vandaag kreeg het team van Michael Dingsdag en Robbie Haemhouts een lesje effectiviteit. Sc Heerenveen kreeg zes kansen en maakten daaruit 4 goals. Terwijl NAC zelf 8 goede mogelijkheden heeft gehad maar deze tegen de goed keepende ScH-keeper aan schoten of de uitvoering met te weinig overtuiging afmaakten. Slechts twee goals werd hun deel.....

 

Sc Heerenveen loerde op de foute keuzes van de Geel/Zwarten, welke dan ook direct werden afgestraft.  Na een zeer slecht begin, want al na 90 seconden wordt er  een verkeerde keuze gemaakt, en is het focussen op het herstellen van de organisatie en moet een deel van het strijdplan worden herzien.  Toch moet NAC voor rust,  genoegen nemen met nóg een tegendoelpunt, waardoor de stand op 2-0 (39e min) komt, en er nog meer op de aanval moet worden gespeeld. Eerder op de 1-0 werd een speler van NAC genadeloos onderuit gehaald, maar het vonnis van de MiB was, "spelen van de bal".

 

De tweede helft wordt het systeem aangepast en wordt er in een 1:3:3:4 opstelling gespeeld.  NAC komt daarmee goed terug in de wedstrijd maar ook nu worden er weer een aantal verkeerde keuzes gemaakt én afgestraft.   NAC kwam een aantal keer met te veel man voor de bal te spelen en Sc Heerenveen strafte dit vakkundig af. Dit resulteerde dat ScH tot

 

3-0 uitloopt.  Boris van Schuppen kan voor NAC wat terug doen(3-1). Sc Heerenveen werd meer en meer achteruit gedrongen, en gaan  zelfs met 5 verdedigers spelen.

NAC kon steeds makkelijk onder de druk uitspelen maar moeten in de 69e min. nog een goal incasseren, 4-1. NAC bleef wat slordig in de overnames van Sc Heerenveen, en liet een paar keer gevaarlijk voorzetten, wat op dit niveau niet meer mag gebeuren, maar het gebeurde wel. In de 83e min kon Pjotr Kestens nog een doelpunt erbij maken, waardoor een 4-2 eindstand werd bereikt.....

 

 

 

Volgende wedstrijd Utrecht moet het gebeuren anders gaat het een lastig verhaal worden.

("De ooggetuige")