· 

2019-11-16 JO19 Alphense Boys- NAC 3-4 (vr)


2019-11-16 JO19 Alphense Boys- NAC 3-4 (vr)


NAC bij Alphense Boys met de hakken over de sloot naar een oefenoverwinning, 3-4.....


Zaterdagmiddag 15:15 u. trad de Jeugd onder 19 van NAC, in Alphen aan de Rijn tegen de leeftijdgenoten van Alphense Boys. Zoals in de vooruitblik al verteld was het een aardige bijkomstigheid dat de huidige trainer van de U19, trainer Michael Dingsdag twee seizoenen terug, met het team van Rogier Molhoek de U17 van NAC, zijn eindexamen test voor TC1 heeft gedaan, en juist tegen dit team.  De wedstrijd van de U17 destijds verliep gelijk opgaand en had een 1-1 (0-0) einduitslag.....  "Vanmiddagavond" een woord dat we maar in gebruik moeten gaan nemen, werd het op een donkere- sombere-, waterkoude-, vroeg donkere  voetbaldag 3-4 voor de Bredanaars....


Alphense Boys werd direct na de aftrap, waar voor het eerst sinds lange tijd Job xxx aan de start verscheen, onder grote druk gezet. E.e.a. resulteerde in een doelpunt van Sjaak Kuyper, die met een volgens mij niet onhoudbaar schot vanaf de "16", de 0-1 maakte (2').  Tot aan ongeveer de 20 minuut was het alleen NAC dat voetbalde en Alphense Boys moest afwachten wat er ging komen. Dan een mooie opening van de rechtsachter van Alphense Boys die over de NAC achterhoede plofte, keeper Pepijn van de Merbel kon eerst nog tegen houden, maar vanuit de rebound kwamen de Alphenaren, "enigszins" tegen de verhouding in, op gelijke hoogte, 1-1.  In het verder voortkabbelende eerste bedrijf, was NAC wel de bovenliggende partij en creëerde het veel kansen, maar liet deze allemaal door veelal slordig spel onbenut. Daardoor werd de tussenstand ook tot ruststand gepromoveerd.....

 

De tweede helft brak reeds verlicht aan, en gaf een zelfde spelbeeld, als het eerste bedrijf, met als kanttekening dat de Geel/Zwarten het potje minder en minder serieus begonnen te nemen. Zeker nadat NAC, in de persoon van Sjaak Kuyper,  ook nu weer in de derde minuut, zoals het "score-board" weer aangaf, de 1-2 binnen plantte. Sjaak Kuyper liet zich vanmiddag gelden, want zes minuten later lag ook de 3e Kuyper goal binnen, 1-3. Daarna was het Alphense Boys dat enkele keren gevaarlijk kon counteren, zonder dat daarbij echt veel druk op de bal werd gezet.  Dan in de 60'minuut een heuglijk moment voor Sil van Doorn,  hij mocht vanmiddag na een serieus ongeluk, weer zijn opwachting maken in het team, en deed dit zonder angst en zeker naar behoren. Slecht ingrijpen op de linksac hter positie, leverde een goal op van Alphense Boys, waarbij de NAC-goalie kansloos was, 2-3 (68').  Dat de thuisploeg ook nog op 3-3 (78')  kon komen, nadat de wedstrijd al lang in het slot gegooid had moeten worden, was ook min of meer een misverstand achterin, waarna een slecht weg gewerkte bal, met een fraaie lob over Pepijn van de Merbel, in het doel plofte.  COMMUNICATIE vaak een woord wat menigeen een vies woord vindt, bleek ook nu weer van het grootste belang.  Toch trok NAC nog aan het langste eind, want twee minuten na de gelijkmaker, flitste vleugelflitser Pjor Kestens met enkele onnavolgbare bewegingen langs de Alphense Boys linksachter, en plaatste de bal bij de verre paal.  Zijn "Twin-brother"  Beslan Sagov kon de goede voorzet makkelijk binnenlopen, 3-4.....  Natuurlijk was deze oefenoverwinning niet onverdiend te noemen, maar was NAC aan haar stand verplicht om dit een veel ruimere marge te geven.  Dit keer een onvoldoende voor het team.....  

 

Opstelling NAC:  Pepijn, Job, Daan, Martijn, Pjotr, Rico, Luca, Besla, Boris, Sjaak, Yassine. Reserves of rust": Rik (K), Assim, Sabir, Dailon, Sven, Vieri, Mathijs, Milan, Gylermo, Jim.

Mijn MotM, vandaag was "Vleugel Flitser" Pjotr Kestens, die de hele wedstrijd, ls één van de weinigen, gefocust bleef, en voor de voetballiefhebbers veel moois liet zien. Nu nog het mooie ombuigen naar rendement, en dan is dit een volgende Parel aan de kroon.....(RR)

 

Sorry voor de, naar mijn mening, matige kiekjes.....