· 

2019-01-12 JO15 NAC-AFC 0-0 (c)


2019-01-12 JO15 NAC-AFC 0-0 (c)


 

JO15-Clash van NAC tegen AFC, eindigd onbeslist in Breda (0-0)


Gistermiddag was de JO15 van NAC, ondanks sterk positioneel-, technisch goed-  en bij vlagen op karakter voetballend, niet bij machte om de top-amateurs AFC uit Amsterdam, om hen net als ongeveer 2 maanden terug, met verlies naar huis te sturen.  De eindstand was net als de beginstand eerder aangaf dubbelblank.....

 

Toch was dit geen typische 0-0 wedstrijd te noemen.  Op het veld werd een enerverend duel gespeeld, met twee teams die best wel wat kwaliteit in de gelederen heeft. Eigenlijk was er best veel te beleven behalve dat de beide teams het doel niet konden vinden, en geen goals te bewonderen.  

De beste kans was eigenlijk in de eerste helft een vrijetrap van uitblinker Lars, die door de AFC doelman werd overgetikt, en een counter van Aïmane die door de keeper werd geblokt. Dan pas aan het einde van de tweede helft ontstond nog een mogelijkheid voor NAC, nadat een iets te scherpe voorzet van links door Ezechiel, net niet bij  de tweede paal, bij de  zeer ijverige Seth, terecht kwam. Even hiervoor had ook AFC ook een mogelijkheid, nadat de bal uit een corner in de doelmond kwam en de bal na een scrimmage voor het NAC-doel kon worden weggepeerd.....  Al met al, een juiste uitslag, in een vochtig- en winderig potje.

Overigens werd deze wedstrijd, dat mag ook weleens worden gezegd, zeer kundig geleid door de vandaag in het Blauw geklede arbiter Van Wanrooy (The man in Blue). 

 

Vandaag was voor mij Lars de MotM, die heel sterk in de omschakeling, zowel voor als achter goed bezig was. (En Mees, ga zo door.....(RR))

 

Opstelling: Binck (k), Bas (c), Mees, Sohayb, Jayden, Corijn(Pieter-Joost), Seth(Rida), Aïmane, Lars, Ezechiel, Dano.  Blessure/wissel:  Mees, Kymani, Xavi, Wessel (k)