· 

2019-01-23 dag 7, Djárason, tussen de "celebs" op Blue Bay Beach


2019-01-23 dag 7, Djárason, tussen de "Celebs" op Blue Bay Beach


Woensdag 23 januari 2019, leek het af en ,toe net alsof ik op de "rode loper" van één of ander filmfestival terecht was gekomen. Tenminste zo leek het. Allereerst begon deze dag met een flinke donderbui maar als je het positief bekijkt, was het een buitje voor de stof. WE hadden vandaag besloten om naar "BBB" te gaan, naar de Blue Bay Beach, gelegen in Julianadorp, maar ook onder de rook van de "Isla", een begrip als je met mensen spreekt over Curaçao. En als je dan verder over de Isla praat komt er vrijwel direct achteraan, dat is één van de grootste vervuilers, voor het eiland Curaçao. Nu wil het geval dat de roots van onze huidige firma op de Antillen ligt, ons voormalige Moeder bedrijf , de Overzeese Gas en Electriciteit Maatschappij. Volgens mij wordt er nog vaak gesproken door de Antillianen over dit, reeds ter ziele gegane bedrijf. Als je dan ook over de Julianabrug rijdt, een flink hoog en indrukwekkend bouwwerk, zie je de rook en ruik je de geur mede van het "affakkelen" bij de raffinaderij, vanwege de altijd aanwezige Oostenwind, over Piscadera richting Julianadorp, "Boca Sami" gaan. Laat nu juist het vandaag te bezoeken BBB strand, zich daar op een, overigens schitterend, resort zich bevinden. Ik had eigenlijk vandaag het idee om de eerste "No Stress" daar achter te laten maar kon het niet over mijn hart verkrijgen. Morgen dan maar.....

 

Nu dan het luchtigere deel van het blogje van vandaag. Bij het wachthuisje van het Blue Bay Beach resort te zijn aangekomen. De aanwezige "Security" deed naar mijn mening nogal moeilijk tegen de meneer in een kleine bestelwagen, voor ons.  Dus had ik mij ingesteld dat ik  minimaal "gevisiteerd" zou worden. Toen de Caddy voor ons door mocht rijden, reed ik tot aan de slagboom. Raampje open, en mijn een mooiste glimlach.  Ik kreeg daarop direct van de vrouwelijke beambte, een allerliefste glimlach, en volgens mij ook een "wink" terug en; "Meneer, u mag doorrijden hoor, hopi plessir". Ik antwoordde haar met een, "Danki mevrouw", en reed over het prachtige resort, richting strand.

 

Daar aangekomen, een plaatsje zoeken, en het liefst onder een palmboom. En ja hoor, mazzel. Twee mooie nieuwe luid krakende stoelen, naast onze eerste "Celeb" van vandaag "Foute Vriend" Pepijn.  Een alleraardigste vent, die niet mensen schuw was, en ook met ons wel een gezellig praatje maakte. Wel even gevraagd of hij het naar vond, dat ik hem aansprak, maar nee hoor, was oké. Ik vergat eigenlijk te zeggen dat ik natuurlijk altijd mijn eigen "Celeb" Simone Kleinsma bij me heb, tenminste volgens naar ons spiedende passerende Nederlandse toeristen. Tussendoor had ik nog wel even gevraagd of hij toevallig één van de "ZZ top" leden, Billy Gibbons had uitgenodigd, die ook een plekje aan het zoeken was. Een paar minuten later, zien we onze Rood harige "FV" Pim, "langs stiefelen", wat mij direct dreef om de vorige "FV" te vragen of ze soms ruzie hadden. "Nee hoor, niets van dit alles, maar met zijn allen bijna een maand op het eiland aan het werk...", "Vanavond weer naar Nederland terug, ook wel weer lekker....". Net als zijn kompaan zeer toegankelijk. Onderwijl spotte ik ook nog de 3e "FV" Albert-Jan. die op 25 meter verderop lag. De enige was Klaas, die had ik nog niet gespot, maar navraag leerde dat hij er ook was.  Dus ik gerust, allen aanwezig..... Ik wilde om deze jongens niet storen geen plaatjes van hun maken, bovendien in zwembroek.....  Oja en dat was toevallig ééntje van een snorkelende "FV"....

 

Bij mijn wandeling langs het strand belande ik bij de "Wedding Chapel" van BBB, stond daar een Chinees meisje "selfies" te maken. Ik dacht daar de "Celeb" Quek Ping Ling in te zien, maar ik kan me vergissen natuurlijk. Ze vroeg mij of ik, met haar telefoon een paar plaatjes wilde maken, met de baai op de achtergrond. Natuurlijk, maar daarna ook een paar voor de verzameling "Celebs" van vandaag. Bij terugkeer bij mijn stoel leerde dat er een paar "Amerikaanse-cruiseschepelingen" achter ons waren komen zitten.  De kleinste van hen had wel, volgens mij een gelijkenis met Wolter Kroes, maar ik kan me vergissen natuurlijk.  Nieuwsgierig als die gasten zijn, kwam er een gesprek op gang, over Leffe Bier, de USA en Nederland, IBM, de Mexicaanse muur etc...   Onderwijl zag ik uit mijn ooghoek een "tegen Geel aanlopende Speedo" voorbij komen, en ja hoor wie denk je.... Nee, toch niet.

Even dacht ik dat de beide mannen van de vier,  "Yankees" uit North Carolina, ja de uitnodiging was er alweer, een "rolberoerte" kregen.  Naast ons een stel uit Zeeland, waren even douchen, kwamen terug maar de dame in kwestie zonder bovenstuk.  Nou moet ik zeggen.... nee toch maar niet....  Na de "FV" een goede vlucht te hebben gewenst verlieten we het strand, en gingen we op huis aan, het wachtershuisje nu bemand door twee grote kerels, achter ons latend..... Te mañan, dan met mijn collegaatje op stap, de Westpunt in.....