· 

2019-01-26 dag 10, Djasabra, hoge zee bij JT-Beach, een golfslagbad of is de Quaresma vroeg dit jaar??


2019-01-26 dag 10, Djasabra, hoge zee bij JT-Beach, een golfslagbad of is de Quaresma vroeg dit jaar?


Vandaag Zaterdag 26 januari 2019, was ik net als iedere dag buiten op de "porch" mijn blogje aan het schrijven, onder het genot van een kopje koffie en een beschuitje. Vanuit het "Warawara" appartement boven ons huis kwamen, het volgens mij immer vrolijke stel "ût Grunn", de "showbizz" trappen af. Uitgerust, én uitgerust met koelbox, wandelgerei en andere spullen om een flinke wandeling te maken, op een wandel locatie in Westpunt, Hòfi Pastor, een kleine boomgaard die de oudste boom van Curaçao huisvest. Een grote indrukwekkende kapokboom van meer dan 400 jaar oud (foto Hòfi Pastor site) . Volgens de beschrijving van een reisgids liggen de "boomgaarden" naast de grote Kerk in Barber, waar ook twee verschillende wandelrouts, moeten zijn. Één route naar de ruige noordkust en één door de boomgaard(en). Na een bakkie bij ons ging het stel op pad, om dit moois te aanschouwen, na een welgemeend "voorzichtig, pas wel op" van hun "vakantie" Moeder, gingen ze op pad......

 

Wij gaan vandaag weer naar JT-Beach, of eigenlijk was het de bedoeling om bij "KoKo's" aan te leggen. Je moet weten de laatstgenoemde is pas sinds twee jaar ,als strand  operationeel geworden. Daarvoor was het een beetje een troosteloos deel, aan de verre zijde van de "Beach" vol troep.  Stenen, papier, vuilnis en verder welke "afval soep" je er ook van wilt maken. Nu, een "booming place" waar, veelal jongeren elkaar ontmoeten, om de dag aan het strand gezamenlijk te "vieren". Eerder had onze "SiSi" al laten weten dat zij, met haar vriendin, vanmiddag naar het "happy hour" van Zanzibar zouden gaan, en eerder naar KoKo's. Een scan over het reeds drukke strand leerde dat het hun niet gelukt was om daar een bedje te bemachtigen, en er niet was. Even langs Tinto naar Zanzibar, kijken daar misschien een plekje was te vinden. En ja, vlakbij de brede trap naar het water, ongeveer waar wij afgelopen week lagen, met onze "dochter uit Castricum", waren er enkele vrij en zelfs nog keus te over. 

 

We posteerden onze spullen op twee ligbedden, tussen een ouder echtpaar en een jong stel. Zodanig dat we op het heetst van de dag, onder de beschutting van een wuivende palmboom zouden komen te liggen. Het oudere echtpaar had zich een flink deel onder de boom toegeëigend, zo dat de andere mensen het maar moesten uitzoeken. Het jonge stel, zoals later bleek Celine en Mitchel uit de omgeving Rotterdam, in de volle zon. Wij dus zoveel mogelijk inschikken tegen die oude lui aan, zodat de jonkies ook een beetje schaduw hadden. Nee, weinig medewerking van de twee "opgebaarde" lui. Het verblijf op het strand werd er niet minder gezellig om, want onze "coupe poging" zorgde wel direct voor een leuk contact met de "jonkies", en een gezellig verblijf, de rest van de dag, aan het strand....

 

Af en toe een duik, in het voor JT-Beach, zeer onrustige water. De golven, met Witte koppen -en meer dan anderhalve meter hoog, zijn in de baai ongewoon. Af en toe waande de spelende- en luid gillende lokale kinderen zich in een golfslagbad, tenminste als zij enig besef hebben wat dit is natuurlijk. Voor hun is het "turquoise" water hun "zwembad".  Het lijkt wel of de "Quaresma", de harde wind die meestal ná het carnaval opsteekt, zich een maandje heeft vergist.  Voor ons, vakantiegangers is dit niet onprettig.....

Na ons afscheid van onze "Rotterdamse jonkies", gingen we op huis aan, even douchen en omkleden voor ons  etentje bij "Pop's place", met de famia Antiana. Het eten was geweldig en de entourage heel prettig te noemen. Na het weigeren van de PIN op mijn "Qandertje", maar wat met mijn andere plastic wel weer goed kwam, gingen we nog even een bakkie doen bij ons thuis......  Onze hebben we niet meer gezien, zij "SiSi" was blijven "hangen" op Daaibooi, las ik op mijn WApp...  😉

 

 

's Avonds bij terugkeer van ons stel uit Groningen van de  "Warawara", die naar Hòfi Pastor waren, hoorden we dat het beloofde "spektakel" niet helemaal de waarheid was. Volgens zeggen waren beide wandelroutes, die ongeveer een half uur- en zijn 2 kilometer lang zijn, volgens het stel niet meer dan "een rondje rond de Kerk", zoals NS-medewerkers plegen  te zeggen. Maar ja misschien zijn zij te goed getraind.....  Te mañan....