· 

2019-01-27 dag 11, Djadomingu, wandelen voor KiKa, respect mensen


2019-01-27 dag 11, Djadomingu, wandelen voor KiKa, RESPECT mensen


Zondagochtend 27 januari 2019, de wekker gaat af om 5.00u. onder andere in een aantal huizen op Montagne, Curaçao. Nee geen werkdag, het is Zondag, net als in Nederland,  maar het is de voor een hoop mensen, een dag om te laten zien dat ze meevoelen met de kinderen, die lijden aan kanker.  "Ride-Sail-Swim-Walk, fot the Roses", alweer de 15e jaargang, een prachtig initiatief natuurlijk, waar heel, ja heel veel mensen, op dit tropische eiland, aan mee doen. Zo ook voor de dames, Riet en Bettina, onze "Famia Antiana". Deze beide dames stonden, met enkele duizenden anderen, al om 7 uur aan de start, op het Brion plein in Willemstad, om daar van start te gaan, in de richting van "Mambo Blvd", en het eindpunt op het strand. Dit start tijdstip werd gekozen omdat net als ieder voorgaande jaar, de weersverwachting "te warm" zou zijn, op ieder later gekozen tijdstip. Ik heb zojuist even het "Antiliaans Dagblad" erop na gekeken, en het blijkt dat er gisteren zo'n 8500 mensen, waaronder heel veel jongeren, op de been waren om zich voor dit goede doel in te zetten, mensen RESPECT voor jullie allemaal.....  

 

Vandaag voor ons, eigenlijk mijzelf een "hang en lig dag", want ik voelde me niet helemaal fit vandaag. Dus wijselijk niet te ver van huis vandaag, misschien een goed idee om naar "Mambo Beach" te gaan om de situatie, bij het eindpunt te bekijken, en daarna het strand op te gaan.  Zo gezegd zo gedaan.  Daar aangekomen leek het goede idee, natuurlijk toch niet zo'n goed idee te zijn, het was namelijk nogal druk, meer mensen waren op het idee gekomen om de mensen daar op te wachten..... Dingsdag's eigen, en met de nodige "mazzel", die wij bij het parkeren thuis in Amsterdam  ook vaak hebben, een plaatsje voor de poort. Enkele jongeren waren op een bankje te gaan zitten, om wat uit te blazen. Op mijn vraag, hoelang ze erover hadden gedaan, antwoordde één van hen, "het was warm", waarschijnlijk mijn vraag niet helemaal begrepen. "Nee, nee twee uur meneer, bedoel ik".  "Top jongen", antwoordde ik, en ik meende het. 10 km in 2 uur, in de bloedhitte, tussen alle mensen, is een aardige prestatie voor deze "kids", en ook ouderen.

 

Het meeste wat ik, misschien wij, hebben meegekregen van deze dag op het strand, was dat ik zeker ruim een uur heb liggen pitten, onder een palmboom, om mijn "hang en lig dag" gevolgd door een aanval van "broekhoest" tegen te gaan. Af en toe "de rol onder de arm", en naar de overigens schone toiletten. Een beetje, en ik wil een paar van mijn Amsterdamse vrienden niet beledigen met deze uitdrukking, net als op "Bakkum".  

Ook mijn normaliter, actieve manier van fotograferen, moest er vandaag een beetje onder lijden. Alle plaatjes van vanmiddag heb ik vanaf mijn "ligbedje" geschoten, tussen alle, eerder zeer actieve- en nu uitrustende personen op het strand.  Naast ons zat zelfs een Grijze Antilliaanse man, met op zijn neus een Blauwe bril, een leuke combinatie, als een soort van "Stevie Wonder", rechtop zittend te pitten. Toch ook nog een zwerm pelikanen kunnen spotten. Eerst druk heen en weer vliegend, en later uitrustend op een "pier", vlak voor de kust bij "Cabana". Na onze strandvisite rond 17.00u. terug naar "onze woning". Nog even de nodige boodschapjes mee nemen bij de plaatselijke Chinees, "Hang Sak",  een "vriendelijke" conversatie met een "Tjoller" over een eventuele gift aan hem, en door....

Even een paar middelen innemen tegen de eerder genoemde "broekhoest", een flinke slok Cola en de avond doorkomen met "Studio Sport" in "catchup mode" en weer was er een dag om in het "Tropical Paradise"..... Te mañan dushinan...... Als de situatie het toelaat, en de wind aanhoud, morgen naar Shete Boka..... en Kenepa Grandi....