· 

2019-02-05 dag 20, Djamars, vleesboom op JT-Beach, Dr AA niet thuis, to Selikor or not to Selikor


2019-02-05 dag 20, Djamars, vleesboom op JT-Beach, Dr AA, "to Selikor, or not to Selikor"


Dinsdag 5 februari 2019, op de radio hoorden we dat er vandaag weer gestaakt zou worden, en dit kon leiden tot oponthoud op de weg. Het principe van geef ze een vinger, dan pakken ze je hand gaat in deze contreien zeker op. Waren het eerder, vorige week dinsdag de vuilnisophalers van Selikor, die het werk neerlegden, en "de brug" voor meer dan 6 uur blokkeerden. Vandaag waren het de heren van de Isla, de raffinaderij op het eiland, en volgens zeggen ook Curoil, die voor enig trammelant zorgden. Zij wisten natuurlijk dat hun kompanen van de Selikor, met hun stakingsacties, de nodige centjes erbij hebben gekregen.  Dus vandaag was het gerucht, dat er morgen geen leveringen zouden zijn aan de benzinestations. Ook zij lieten zich zien op de weg, en hielden daarmee het verkeer flink op. Een run op de Benzine stations volgde. Want alleen al dit gerucht, dat er meer stakingen zouden volgen, leverde lange rijen auto's, in file, voor de pompen op. Een beetje een "communistisch Rusland" idee, zoals je vroeger wel op de televisie zag. Dus vanavond, als de rust enigszins is teruggekeerd, even tanken.....  Btw, Selikor heeft een week geleden de "vuilnis ophaaldag" gelaten voor wat het was, maar tot aan vandaag alles nog laten staan....

 

Vandaag is het de verjaardag van Dr.AA, hij is eigenaar van "Amalia Apartments", en onze host voor zo'n 6 jaar op rij, in de Kaya Damasco, hier op Curaçao. Ik had de melding gekregen op mijn "I-apparaat", en daarnaast ook op facebook, de gelukwensen- en de foto's gezien, van zijn vrienden en familie. Destijds toen we daar ons "domicilie" hadden, noemde ik hem Dr.AA, omdat hij 's middag steevast even kwam controleren, hoe het met de patiënten was. Deze hardwerkende ondernemer, werd 50 jaar vandaag.  Dus reden om even bij hem langs te gaan bij zijn "AA", op weg naar de "Hermanator" op JT-Beach. Zijn auto stond niet voor de deur, dus kon je de klok erop gelijkzetten, dat hij er niet was.  Dat bleek ook toen ik de trap op was gelopen en navraag deed. 

Dus JT-Beach vandaag, in plaats van het geplande Kokomo....

 

Zodra we het parkeerterrein van het strand opreden, zag ik eerst al de collega van onze "Dutch Tjoller" met een kettingzaag lopen. 'Dat belooft niet veel goeds', dacht ik bij mezelf. Kort daarna, kwam de baas van het spul, zelf uit zijn "werk bunker", vrolijk als altijd. Het"No Stress"  van Wes, komt bij hem wel tot zijn recht, kan ik jullie vertellen. Een lach van oor tot oor, en met de woorden, 'perfecte timing hè', kwam hij ons tegemoet. Samen liepen we het, nog redelijk lege strand op, en hij zou ons later komen vergezellen. Even aangewezen waar we vandaag onze ligplaats  zouden hebben, en we ploften neer.....

 

Zoals jullie onderhand wel zullen weten, kan ik niet zo lang op één plek stil blijven zitten, voordat ik allerlei dingen ga opmerken, bekijken, of onzin uithalen. Dit keer was het zelfs eerder dan normaal, want nadat ik ongeveer 2 bladen van mijn, niet door te komen, boek had gelezen. Zag ik dat de broer van Vitesse trainer "Slutsky", direct voor mij was komen te liggen. Ik was gefascineerd door het grote Blauwe hoofd van de man, en eigenlijk zonder dit te willen, trok dat mij aan zelf zo, dat ik af en toe over mijn boek heen keek in zijn richting. De verschijning was navenant, en ook nog toevallig een Russisch sprekende persoon. Ik nam aan, dat hij de vorige dag, direct na aankomt een beetje te "zonnig" was geweest, want zijn hoofd was niet Rood maar liep, zoals ik al zei, tegen Blauw aan. Een "foutje bedankt dag" voor deze man. Maar ja , je weet wat er in de "Blippie taal" van mijn kleinkind, over aannames wordt gezegd. "Assumptions are the biggest fuck ups". 

 

De man met het figuur, dat een beetje aan een vriendelijke collega van me deed denken, ik noem geen namen, had waarschijnlijk ook al jaren zijn gereedschap niet meer zien hangen. 

Hij stond af en toe van het bedje op om even de ledematen te strekken, en wat gym oefeningen te doen. Gelijk kreeg ik het idee, voor een deel de titel van vandaag, "de vleesboom".  In het kader van de privacy wetgeving, is het tegenwoordig zo dat, in tegenstelling tot weleer, niet iedereen "zomaar" ongegeneerd op de foto kunt nemen. Dat heb ik dus ook niet gedaan. Ik heb zeer zorgvuldig een positie aangenomen, en me in allerlei bochten gewrongen om het object, de boom, vast te leggen. Ja en toevallig stond "Slutsky" erachter, een kleine toevalligheid.....

 

Na het vastleggen van de boom, kwam ons "Famia Antiana" bij ons zitten, voor een bakje koffie, want ook Herman hoort bij onze eiland familie. Hij was hevig verbolgen, had dus eigenlijk een beetje "Stress", want zijn medewerker, had een speeltoestel met "een bestemmingsplan", de poten doorgezaagd, dus een "pootje" kleiner gemaakt. En ook nog zijn elektrische zaag gebruikt, met alle risico's en gevolgen van dien. Na enkele minuten, en wat stoom afblazen, was hij alweer in zijn gebruikelijke relax-modus.  Na een half uurtje nog even wat koetjes en kalfjes praat en de gebruikelijke ouwe koeien. Namen we weer afscheid van onze "Dutch Tjoller",  'tot ziens en tot volgend jaar', gevolgd door mijn 'nee, dit is onze laatste keer op het eiland'. Nog even een vogel shoot aan het vijfertje, en dan naar huis....

 

Wederom nog even bij Marcos aangeklopt, een "werknemer" van de AA kliniek, en gevraagd of hij onze groeten- en felicitaties wil overbrengen aan Dr.AA. Terug bij Kaya Strauss, bleek dat de grondwerkers, het reeds geopende gat, nog niet hadden gedicht, en wij met gevaar voor eigen auto, nog net konden passeren. En Selikor, ja die waren na twee weken weer eens in onze straat geweest.....  Vanavond met "Kokkie", Bettina en het duo M&K,  naar het local restaurant "Sea Side Terrace", waar we eerder goede ervaringen hadden,  net als vanavond.....     Maar voor nu, te mañan dushinan .....