· 

2019-02-09 JO15 NAC - SC Cambuur 1-0 (C)


2019-02-09 JO15 NAC - SC Cambuur 1-0 (C)


JO15 van NAC op ramkoers, maar vergeet de afwerking, tegen pover SC Cambuur......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matchwinner : Jaydino Jacobus

(JO14 NAC)

Zaterdagmiddag 9 februari, was het op het Sportpark Heksenwiel van de VV Boeimeer, alles wat ik de laatste paar weken niet gemist heb. Was het tot eergisteren nog Zon, Zee, Strand én Wind, nou vanmiddag was het laatste wel aanwezig, in de vorm van een voorjaarsstorm. Daarnaast een flauw zonnetje, regen en hagel, wat jullie RR flinke Blauw-Bruine handen en een "Blauw-Bruin" hoofd, opleverde. Wel lieten de heren jeugdvoetballers van NAC onder 15 jaar, de mensen bij vlagen genieten, zodat de "IJzige" wind kon worden vergeten, en het vertoonde de aanwezige publiek verwarmde. Het aanvalsspel golfde, tegen de storm in, op het het Leeuwarder doel, waar de verdedigers, dizzy werden gespeeld en de Cambuur-keeper tot het uiterste moest gaan, om zijn doel leeg te houden.....

 

De gehele eerste helft waren het de mannen van NAC die de tegenstander bij de keel hadden gepakt, maar in de afwerking, zeer ongelukkig, en ook af en toe erg naïef waren. Als de heren ietwat rustiger voor de goal zouden blijven, dan had de ruststand, op het scorebord, zeker een vijftal doelpunten moeten laten zien voor de Geel/Zwarte equipe. Schoten- en kopballen van Xavi, Dano, Äimane, Jayden en Lars, gingen net vorbij- lang, of over de Cambuur goal.  Daartegen liet het povere Cambuur zich niet of nauwelijks bij de goal van Binck zien. Slechts éénmaal werd er een losse flodder vanaf grote afstand op het NAC doel losgelaten. De achterhoede Jayden, Mees, onder 15 international Sohayb en aanvoerder Bas, waren op iedere "move" van Cambuur berekend, dus werd eventueel gevaar, direct in de kiem gesmoord. Het middenveld, Lars, Äimane, en Seth, pikten de ballen, ruim voor de laatste linie op en bedienden de spitsen, met mooie steekballen, Maar ook spits Dano en Corijn schakelden zichzelf veelvuldig  in, om de ballen vanaf het middenveld naar zijn mede spelers op links en rechts. In de gecreëerde ruimte  te schuiven, zodat er voor Äimane en ook Dano zelf, genoeg tijd werd gecreëerd, om weer in de spits op te duiken.....

     

Toch zoals eerder verteld, brak de rust met de 0-0 brilstand aan. Dit "ietwat tegen de verhouding" in. De tweede helft was iets meer een voetbalwedstrijd, en geen éénrichtings   verkeer. Cambuur durfde en kon nu wat meer, al was het slechts in de counter, zich op de NAC helft vertonen. Echter zonder echt gevaarlijk te kunnen worden. Ook in de tweede helft kregen de NAC mannen een aantal goede kansen, en zelfs een afgekeurde goal(?) van Dano, op advies van de Cambuur-assistent. De hardwerkende- en technisch sterke Seth werd op het middenveld, vervangen door aanvaller Rahime, die de aanval met wat meer powervoetbal kon ondersteunen.  Even hierna een spetter op de lat van Äimane, die omlaag stuitte óp de doellijn.  Toch rond het uur kon "JO14 huurling", Jaydino de minste kans, omzetten tot een prachtige goal.  De Cambuur keeper ging hierbij niet helemaal vrijuit op de harde schuiver van, de voor Corijn, ingevallen rechterspits, 1-0. De actieve Xavi, en de sterk spelende Lars, moesten nog even plaatsmaken voor de beide goed invallende Rida, en "PJ", ook zij mochten nog even aan het "kunst gras" ruiken, laten zien dat ze er echt bij horen, en de overwinning met hun maatjes mee vieren..... Als je deze wedstrijd gaat analyseren, kun je bij de 1-0, het streepje er wel tussenuit halen, zo groot was het eigenlijke niveauverschil, echter was dit verschil niet op het scorebord terug te vinden..... 

 

Opstelling:  Binck, Sohayb, Jayden, Bas, Seth (50 Rahime), Äimane, Lars(65 Pieter-Joost), Corijn( 36 Jaydino), Xavi (65 Rida) Dano. Jammer genoeg is door het plotselinge stoppen van keeper Wessel, en wegens schoolbeslommeringen Kymani, de selectie wat uitgedund. Vanuit de ziekenboeg een bericht van de dit jaar zeer ongelukkige Mees, hij wordt binnenkort wederom geholpen aan zijn kruisband, waardoor hij zeker dit seizoen jammer genoeg niet meer in actie kan komen.....

 

Vandaag, niet omdat hij de enige uitblinker was, want er waren vandaag vele goed spelende NAC-spelers, maar omdat hij daarnaast ook de Matchwinner werd, Jaydino (JO14), mijn . MotM (RR)