· 

2019-02-16 JO15 Almere City -NAC 1-2 (C)


2019-02-16 JO15 Almere City FC - NAC 1-2 (C)


Zaterdagmiddag, 16 Februari 2019, klokslag 12.00 uur, mocht het team van de NAC jeugd onder 15 jaar, aantreden tegen de leeftijdgenoten van Almere City FC.  Onder het toeziend oog van Jordanees-, oud DWS'er-, nu Ajax-scout Co Jager, en zeker niet onbelangrijk, een stralend zonnetje, lieten de heren van beide BVO's een pittig potje voetbal zien. Waarvan het opgekomen publiek, van het begin tot het einde, op het puntje van de rode stoeltjes zaten.....

 

In de derde wedstrijd na de winterstop, waarvan uit de eerste twee 4 punten werden behaald, kwamen de mannen uit Breda, in eerste instantie onder flinke druk te staan. De mannen uit Almere en omstreken, wisten de mannen uit Breda terug te drukken, met de billen tegen de eigen goal. Echter was dit voor korte duur, en met technisch bekwaam voetbal, speelde de Geel/Zwarte bigade, zich er knap onderuit, zoals dat in voetbal jargon wordt gezegd.  De opbouw van achteruit, zoals de coach dit voorheen zelf graag deed, werd door de driehoek, Jayden, Lars en afwisselend, Pieter-Joost en Äimane goed uitgevoerd. Een aantal keren werd er dan door de as, via de sterk acterende Seth of de bal naar "PJ" gespeeld die dan op zijn beurt de drie spitsen kon bedienen. Toen NAC éénmaal de smaak te pakken had, moesten de fysiek sterkere "FC" middenvelders, de rappe kleinere mannen, hun gang laten gaan. Bijna alle duels werd, op het middenveld door NAC gewonnen, waarna de bal veelal op de vleugels werd ingespeeld, tot bij bij de hardwerkende Corijn, en de met hernieuwd zelfvertrouwen spelende Xavi. Die op hun beurt weer de zeer werklustige, waardoor uitblinkende Dano in stelling probeerden te brengen. Dit lukte enkele keren uitstekend, maar de sterke linker CV van Almere, ondersteund door goed keeperswerk, hielden NAC van een doelpunt af. Toch was het in de 10e minuut raak. Vanaf de NAC-rechterflank mocht Lars een vrije schop nemen.  Hij draaide de bal door het vijandelijke doelgebied, waar voorbij de tweede paal Jayden kwam invliegen.  Met een ferme kopstoot liet hij de City-goalie kansloos, 0-1. Direct hierop werd ook Almere even gevaarlijk, een diepe bal werd verkeerd ingeschat, waardoor keeper Binck moest handelen, en de bal tot corner omboog..... 

 

Een status quo, eigenlijk tot aan de rust, brak aan.  Beide ploegen beperkten zich meer tot de strijd op het middenveld, waar een iets gelijkwaardiger wedstrijd ontspon. Op dat moment was het echt, degene die zou scoren, dat die ploeg ook weer de regie in handen zou kunnen nemen. Een paar minuten voor rust was het Xavi die de ruimte in werd gestuurd, over de linker flank.  Hij maakte zich knap vrij, en tikte de bal de "16" in. De bal werd echter met de hand beroerd door de rechter-verdediger van Almere City FC. De scheidrechter die overal dicht op liep, maar af en toe het e.e.a. niet zag  beoordeelde het handsgeval, in Almere's voordeel, dus geen penalty.  De VAR momenten waren vandaag niet talrijk, maar hadden wel beslissend kunnen zijn..... En in NAC voordeel waarschijnlijk.....

 

In het tweede bedrijf was het wederom NAC dat met verzorgd voetbal de boventoon voerde. In de 46e minuut was het Äimane die in twee-keer, de bal achter de City-goalie  deponeerde, 0-2. Hij werd even hiervoor door een mooie actie van Xavi, in deze scorings-positie gebracht. De laatste maakte de bal tussen de twee CV's knap vrij en schoof het leer, in de voeten van de lopende man van de nr10, die het kon afmaken. Met niet aflatende inzet bleef centrumspits Dano de hoeken zoeken. Zowel in de linker-, op aangeven van de weer op zijn oude niveau teruggekeerde aanvoerder Bas, of in de rechter hoek, waar de altijd hardwerkende Sohayb, de ballen liet vallen, overal maakte hij oorlog. Ruim een kwartier later bracht de aanvoerder van City, "out of the blue"  de spanning in de wedstrijd terug. Jaydino had zojuist de plek aan de rechterflank van Corijn overgenomen, toen ongelukkigerwijs juist over deze kant een aantal Almere spelers aan de NAC aandacht ontsnapten. Het niet geheel juist ingedraaid staan, van de NAC achterhoede leverde een struikelpartij, van een Almere speler,  binnen de "16" op.  De scheidsrechter die ook nu weer in de nabijheid van het ongeval  liep oordeelde dit keer penalty.  De aanvoerder van de "Rode ploeg" liet hierop de zeer sterk keepende- en coachende Binck kansloos, 1-2.....

 

De eindfase probeerde de thuisploeg nog om de achterstand om te buigen, maar verder dan een schot op doel, gepareerd door de NAC-doelman, kwamen de mannen uit Almere niet meer. Rida, in het veld gekomen voor Xavi, probeerde in de dying seconds nog in de "16" voor wat gevaar te zorgen, maar zijn poging werd door de Almere achterhoede bekwaam onschadelijk gemaakt.... Al met al een leuke partij voetbal, waarin NAC verdiend met de drie punten richting Breda vertrokken..... Volgende week, zoals het KNVB-rooster aangeeft de huidige nummer 2 in de "herstarte competitie", PEC uit Zwolle  thuis op Sportpark Heksenwiel.....                     

 

Mijn MotM vandaag, enerzijds de frêle Seth, die het middenveld afstruinende en verschrikkelijk veel interventies had, en met de steekballetjes strooide, anderzijds de hardwerkende Dano, die veel "vuil" werk verrichte voor zijn collega spitsen..... Dus zijn beide beloond, voor wat het waard is met deze titel (RR).

 

De opstelling:  Binck(k), Sohayb, Jayden, Bas(c), Pieter-Joost, Lars, Seth, Äimane, Corijn(50 Jaydino), Xavi(65 Rida), Dano. Blessures: Mees de B. en Mees.

Enkele spelers die jammer genoeg, vanwege diverse  omstandigheden niet meer uitkomend voor dit elftal: Wessel (k), Wessel(k), Kymani en Rahime