· 

2019-02-27 JO13 PSV-NAC 6-2 (vr)


2019-02-27 JO13 PSV-NAC 6-2 (vr)


JO13 van NAC pas laat op dreef tegen veel sterker PSV.....Vanmiddag 16.00u. was het spitsuur op Sportpark de Herdgang, de trainings-accommodatie van PSV. Niet alleen voor de wedstrijd van de JO13 van PSV tegen de leeftijdgenoten van NAC, maar er was gelijktijdig een keepers instuif georganiseerd, onder auspiciën van oud NEC keeper Albert van der Sleen, ook nog een aantal jaren de keeperstrainer van NAC 1, en sinds vorig seizoen de keeperstrainer van PSV 1. Vandaag stond de JO13 van NAC onder leiding van gelegenheidscoach Michael Dingsdag…..

 

De wedstrijd werd gehouden in 3 delen van 25 minuten, waarbij voor PSV een enkele test speler in actie kwam.        

 

Vanaf het eerste wedstrijd deel, was PSV de bovenliggende partij, en een waar spervuur van PSV aanvallen volgde op het NAC doel. Veel variatie in het PSV spel, zorgde ervoor dat de Geel/Zwarten af en toe een beetje de kluts kwijt raakten. Goed keeperswerk van NAC keeper Storm was ervoor nodig dat de eerste paar minuten het doel schoon werd gehouden. Toch was het PSV dat uit standaard situaties, met name uit de corners, veel gevaar aanrichten. Zo kon het ook dat de nr9 van PSV, een Luuk de Jong cloontje, met enige regelmaat in het luchtruim de baas was, op de fysiek mindere NAC spelers. De Rood/Witten waren dan ook met 3-0 winnaar van blokje 1, waarbij NAC redelijk kansloos was…..

 

 

Het tweede part was NAC al een stuk beter gewend, aan het veld, -de spelwijze, en -aan elkaar. De durf waarmee ik deze jongens eerder heb zien spelen, kwam weer een beetje terug, en kwamen weer tot enkele goede aanvallen. Toch was het PSV dat, nu al na slechts 2 minuten, en na een flinke duw van de nr11 op de hardwerkende Moos, weer kon scoren. Na deze domper, pakten de jongens uit Breda het spel goed op, en hielden een constante druk op de laatste linie van PSV. Dit resulteerde in enkele kansen voor NAC, en ook een fraaie goal van Karim. Het spel ging nu over en weer, en het werd een wedstrijd. In dit blokje werden een aantal jongens gewisseld. Powerpack Gijs kwam er in het midden bij, en ook de man met de ideeën Joris mocht zijn tactische vernuft laten zien. Toch zorgde jammer genoeg een foute aanname op het sterkere middenveld ervoor dat PSV kon scoren, en zo de marge weer op 4 kon brengen. Ondertussen had Noah de plek onder lat ingenomen, maar op de prachtige lob van de PSV aanvaller, was hij kansloos. Dit blokje was dus een 2-1 score in PSV voordeel….

 

 

In het derde deel was het NAC dat de lakens uitdeelde. De aanvallen op de PSV goal werden met meer overtuiging uitgevoerd. Enkele mooie kansen, voor Camiel, Levi en Ninho werden onbenut gelaten. Toch was er een NAC-penalty nodig, om een treffer aan te tekenen. Na een mooie actie van Ninho over de rechterflank, de “16” in, en werd hij neergehaald. De penalty werd door Levi benut. Het was wel prettig om te zien, dat naast de zich doorontwikkelde Sam V, ook Sam R juist in het derde blokje, weer een beetje in zijn oude doen kon komen. Met op de rechterflank Kwame, Ninho, en af en toe Camiel, Joris of de inschuivende Ismaïl, werd PSV’s linkerflank flink onder druk gezet. Daarom was het niet vreemd dat NAC juist van die kant tot een tweede goal, in dit deel kwam.  Een bal in gedribbeld op de achterlijn, werd tegen de PSV doelman geschoten. De terugkerende bal werd daarna eerst door Camiel, en in tweede instantie door Mo, in de goal geschoten. De blijdschap was van korte duur, want de assistent besloot dat hieraan buitenspel was vooraf gegaan. Ook via de linkerflank was het af en toe genieten. Nino, Mo en Karim, deden er alles aan om de mensen te amuseren. Met kort behendig spel lieten zij zien dat ook zij het voetbal niet zijn verleerd. Maar aan alles kon je merken dat PSV, de Geel/Zwarten niet dichter bij wilde laten komen. Ook de inhuurkracht werd opnieuw weer ingebracht door de PSV coach, om erger te voorkomen. Toch hield NAC een technisch voordeel in dit blok, waardoor deze met 0-1, mede door goed verdedigend werk van Noah en Ismaïl, over de streep werd getrokken, als je tenminste hierover kunt spreken natuurlijk…..

 

 

Toch moet ik zeggen dat, na aanvankelijk een lastig begin, de jongens van NAC steeds beter in hun spelletje kwamen. En als zij dit van de eerste minuut hadden kunnen opbrengen, er een beter resultaat op het bord had gestaan. Al met al een leerzame opleidingsmiddag voor beide teams……

 

 

De spelers van vandaag: Storm, Noah, Moos, Kwame, Sam V, Sam R, Noah, Nino, Ismaïl, Gijs, Joris, Camiel, Levi, Ninho, Mo, Karim. Blessure David.   

  

 

Nog even een hint naar de organisatie mijnerzijds(RR), en ik wil niet onsportief klinken maar, wil je een oefenwedstrijd laat de mannen dan ook in het veld dan ook echt oefenen, en het niet te veel van de grillen van een spelleider afhangen….. Niettemin denk ik dat, gezien de kracht van de PSV jeugd, naar mijn mening dit niet echt noodzakelijk is, het geeft alleen wel een beter beeld in de onderlinge krachtverhoudingen weer. Het 6-2 verlies is echter hieraan niet te wijten, dat doen de mannen zelf….