· 

2019-03-02 JO17 NAC-FC Twente 2-2 (C)


2019-03-02 JO17 NAC-FC Twente 2-2 (C)


JO17 van NAC vergeet zich te belonen in de eindsfase tegen FC Twente.....

 

 

Foto: Tika de Jong scoort de 1-0, na een paar fraaie kapbewegingen.


Vanmiddag 12.30u speelden de jeugdteams van NAC en FC Twente, een leuke wedstrijd waarbij over en weer goed gevoetbald werd.  Grote delen van de wedstrijd was de ploeg uit Breda de  bovenliggende partij, alleen scheelde het bij de afronding aan precisie.....

 

Al vlot in de wedstrijd was het NAC dat de leiding nam, met een mooie actie vanaf de linkerflank was het Vieiri Kotzebue, die in de 10e minuut, met een droge knal, de uitstekende Twente keeper kansloos liet, 1-0.  Trainer Molhoek van NAC was genoodzaakt vroeg in de strijd, een aantal spelers te vervangen, in de 23e min. eerst gelegenheids linksachter Stef de Wijs, die met een polsblessure het veld moest ruimen (gelukkig, op het moment van schrijven lijkt het niet gebroken). In de 31e minuut was Thijs Reimering het lijdend voorwerp, met een achillespees probleempje. Voor hen kwamen Achilles Joannes en Tika de Jong in het veld. Met de overijverige Assim Said op de rechterkant, en de hardwerkende Tommy van Butselaar in de punt, was NAC keer op keer voor de FC Twente goal te vinden. Echter het ontbrak veelal in de eindpass, of de afronding.  Toch was het een minuut voor de rust, Tika de Jong, die met enkele schitterende kapbewegingen, de bal vrijmaakte, en het leer feilloos de verre hoek  schoot, 2-0.  De goed leidende scheidsrechter Langendoen floot hierna vrijwel direct voor de rust.....    

 

Na de pauze was het FC Twente dat meer en meer de partij naar zich toe trok. NAC liet zich (te) ver terugzakken, waardoor de goede doelman Pepijn van de Merbel, meer onder druk kwam te staan. Van NAC kant werden rommelige wergwerk-acties, afgewisseld door mooi aanvalsspel, waardoor de wedstrijd een steeds levendiger verloop kreeg.  Uit een onoverzichtelijke scrimmage voor de NAC goal, werd de stand teruggebracht tot 2-1, op dat moment niet onverdiend voor FC Twente. NAC kwam weer in een goede flow terecht, mede door de tomeloze inzet van aanvoerder Sil van Doorn en Martijn Brandt, op het middenveld. Tevens gooiden de beide CV's van NAC Luc Marijnissen en Björn Hardley er nog een schepje bovenop, waardoor de achterhoede nog beter stond. Diverse goede acties werden jammer genoeg niet benut, schoten-, rollertjes-, kopballen van Vieiri Kotzebue, Sil van Doorn en Martijn Brandt en Wessel Kerckhoffs waren niet krachtig genoeg, om tot scoren te komen. Een prachtige vrije trap van Martijn Brandt, die miraculeus door de "FCT-doelman" werd gekeerd, waarop hij ook de tweede inzet van Tommy van Butselaar, door hem werd gekeerd.

 

Eerlijkheidshalve had de hardwerkende spits met deze vrije kans de wedstrijd moeten beslissen. Met de wissel van Sven van Est voor Wessel Kerckhoffs, kwam er meer diepte over de linkerflank, en kon hij afgewisseld met Tika de Jong, een paar goede "runs" over deze kant maken.  Alleen ook nu was de eindpass net niet zuiver genoeg. Dan vrijwel einde wedstrijd, een moment van onachtzaamheid in de achterhoede, waarbij het dekken even niet goed ging. Hierdoor kwam de "FCT" spits geheel onnodig in balbezit, hij schoot op de goal van NAC, waarbij doelman Pepijn van de Merbel, na twee fenomenale reddingen zijn meerdere in de Twente aanvaller moest erkennen, 2-2 (79e min.).  NAC probeerde de uitslag nog te kantelen, Awale Ismail Mahamed kwam nog voor Tommy van Butselaar, maar ook hij kwam niet verder dan een afstandschot, dat te makkelijk was voor de uitstekende Twente-keeper.  Helaas kreeg NAC qua resultaat, daar te weinig mee.  Jammer genoeg kon slechts 1 punt kon worden bijgeschreven, waar 3 verdiend en noodzakelijk waren geweest.....

 

Opstelling:  Pepijn van de Merbel(k), Stef de Wijs (23.Achilles Joannes), Assim Said, Luc Marijnissen,  Björn Hardley, Thijs Reimering (31.Tika de Jong), Martijn Brandt, Sil van Doorn(c), Tommy van Butselaar(80+.Awale Ismail Mahamed), Wessel Kerckhoffs (60.Sven van Est), Vieiri Kotzebue. Wissels/blessures: Bart Verbruggen(k), Mihallo Mijajlovic.

 

Mijn MotM vandaag was Martijn Brandt, die niet alleen liet zien welk inzicht hij bezit, maar daar ook verschrikkelijk veel strijd- en werklust aan koppelt (RR)