· 

2019-03-09 JO17 NAC-SC Heerenveen 1-1 (C)


2019-03-09 JO17 NAC-SC Heerenveen 1-1 (C)


JO17 van NAC ook wederom de bovenliggende partij tegen nr.2 SC Heerenveen, maar geen overwinning....


Zaterdagmiddag klokslag 12.30.u. op Sportpark "Geen Boei Meer", werd een wedstrijd gespeeld door de jeugd onder 17 jaar van NAC tegen SC Heerenveen. In mijn aanhef heb ik het sportpark maar "renamed" want de laatste paar wedstrijden, was het kwik gestegen rond de 8 graden maar was de windkracht navenant aan de temperatuur, op het sportpark. Door de winderigheid vloog er van alles in de lengterichting over het veld, mijn plastic camera zakjes, reclame folders van de massage salon aan de overkant, de camera toren inclusief bemanning, én de ballen. Ook leek de onpartijdige een klein beetje last van de wind, want een paar beslissingen in de eerste helft waaiden duidelijk richting Friesland.... Zijn tweede helft was een stuk beter, net als die van beide teams.....    

 

Ondanks de eerder genoemde ongemakken lieten beide teams zien dat zij best aardig kunnen voetballen, en dat in Nederland de spelopvattingen binnen diverse BVO's duidelijk verschillen.  NAC dat bij de jeugd, met aanvallend spel de tegenstander probeerde vast te zetten en te overrompelen, daar tegenover een SC Heerenveen, de nr.2 in deze competitie, met een voor mij tegenvallende spelopvatting, 1-5-3-2, in een soort van counter modus de "Van Gaal variant". In de 4-tal jaren dat ik als Heerenveen supporter daar rondliep, heb ik nog nooit deze afwachtende houding gezien.....  Misschien lijkt het dat ik me, tijdens het schrijven in een mopper-modus zit, maar dat is niet zo, ik heb ook best positieve dingen gezien..... En van beide kanten.....

 

De wedstrijd werd, mede of ondanks de harde wind, in een moordend tempo gespeeld. Zoals gezegd, de opbouw bij NAC de lange bal aan Heerenveen kant, die veelal door goed verdedigend werk van de NAC-achterhoede werd verwerkt. Vandaag was door fysieke ongemakken in de JO17, Jayden Mendes Delgado een speler uit de JO15 in de basis gezet, en speelde daar verdedigend een heel sterke partij. NAC kon gedurende de eerste 40 minuten druk zetten, maar Heerenveen niet op de knieën krijgen. Enkele malen moest de Heerenveen-keeper zijn kunsten vertonen, op inzetten van Tommy van Butselaar, Vieiri Kotzebue,  Sil van Doorn en zelfs Assim Said. Echter iedere keer werd hij de winnaar. Aan de andere kant had de uitstekende NAC-doelman, Bart Verbruggen één keer de paal nodig en een mooie zweefduik, om SC Heerenveen het scoren te beletten.  Ik schreef de eerste 40 minuten, want ruim in blessure tijd van de eerste episode was het de Mexicaanse "SCH-spits" Teun Angel, die uit een hoekschop, de 0-1 kon inkoppen. Op een zeer ongelukkig moment, want vijf minuten eerder was het de MiB ontgaan dat Tommy van Butselaar, alleen op het doel afgaand, door Caleb Asante de CV van Heerenveen, onreglementair was gestuit.....  

 

De tweede periode mocht Tika de Jonge (Stef de Wijs), net als vorige week zijn kunsten vertonen. Met deze achterstand werd er nog meer op de  aanval gespeeld, echter moest NAC op zijn tellen blijven passen, want SC Heerenveen zocht tegen de wind in, nog meer de counter. Dan rond het uur, was het de invaller die net als vorige week, met enkele onnavolgbare kapbewegingen zijn twee tegenstanders het bos in stuurde, en met een harde schuiver door de benen van "SCH" keeper Kroesen, de 1-1 inschieten. Daarmee was de totale doelpuntenproductie op, ondank dat SC Heerenveen één keer en NAC, in de persoon van Tommy van Butselaar (2 schoten), Wessel Kerckhoffs (schot, vrije trap en niet gekregen penalty), Vieiri Kotzebue (kopkans), Tika de Jonge (vermeend buitenspel doelpunt), Sven van Est (kopkans), en wat ik vergeten ben aan mogelijkheden.....  Al met al normaliter een prima resultaat, echter heeft NAC naar mijn idee hiermee iets te weinig gekregen.....

 

Opstelling NAC: Bart Verbruggen(k), Assim Said,  Sven van Est, Martijn Brandt(75. Pepijn van Merbel), Sil van Doorn(c), Jayden Mendes Delgado (75. Ach(g)illes Joannes), Vieiri Kotzebue, Wessel Kerkhoffs, Luc Marijnissen, Stef de Wijs (41. Tika de Jonge). Wissels:  Ismali Mahamed Awale, Mihailo Mijajlovic.   

 

Naar mijn mening (RR) MotM, was Assim Said, die een zeer sterke (dit keer geen overactieve) wedstrijd speelde en veel goede ballen aan de voorhoede kon afleveren, en ook aanvallend zijn steentje bijdroeg. Goede tweede met vooral uitstekend verdedigend werk, Jayden Mendes Delgado (JO15)