·

2019-03-12 JO15 Willem II-NAC 1-0 (C)

Dinsdagmiddag 17.00u. trapten de heren van NAC Breda, in Tilburg,  af voor de wedstrijd tegen de leeftijdgenoten van Willem II onder 15 jaar. Vanwege personele problemen moesten zij met een aantal talentjes uit de JO14 aantreden, die het stuk voor stuk goed deden. Deze wedstrijd wil ik bestempelen als een "kans arme" partij, gezien de beide teams in een zeer hoog tempo, eigenlijk niet tot echt veel doelrijpe kansen zijn gekomen.....

De eerste 15 minuten waren voor de Geel/Zwarten. Zoals eerder gerefereerd, werd er direct na het beginsignaal door NAC, in een zeer hoog tempo, veel druk gezet op de Willem II achterhoede.  Zonder dat dit tot veel uitgespeelde kansen leidde. Toch waren er kleine mogelijkheden voor Mostapha, Aïmane, Xavi en de mooiste voor Corijn, helaas werden hun pogingen door de keeper geweerd, naast of over geschoten.  Aan de andere kant was Willem II dichter bij een treffer, door een schot van afstand op de lat. Maar net als de mogelijkheden aan NAC kant, leidde dit niet tot een doelpunt. Toch ging NAC met een 1-0 achterstand de rust in. In een minder moment in de achterhoede werd de bal door de overigens goed leidende scheidsrechter, op de stip gelegd. Wel of geen penalty, hij floot, geen VAR dus penalty, en goal voor Willem II, 1-0.

De tweede helft was het tempo wat minder hoog maar de intenties bleven van beide kanten goed. NAC bleef zoveel mogelijk de aanval zoeken, en Willem II probeerde zo spoedig mogelijk deze aanvallen te ontregelen. Normaliter is het vleugelspel een grote troef van de NAC JO15, maar vandaag werd deze mogelijkheid, door vroeg storen door de beide Willem II flankspelers vroeg de kop ingedrukt. Lastig kon NAC de weg naar voren vinden, maar daar aangekomen bleek het team te weinig stootkracht te kunnen ontwikkelen om het de Rood/Wit/Blauwe gastheer echt moeilijk te maken.  De mooiste kans in de tweede helft kwam op naam van Jaydino die van dichtbij een hard schot op doel losliet. Echter de Willem II doelman greep adequaat in en verwerkte de harde pegel tot corner.  Hierdoor bleef de ruststand ook uiteindelijk de eindstand, waardoor het eerste verlies na de winterstop moest worden genomen. Al met al een leerzame wedstrijd, waarbij de beide teams absoluut niet voor elkaar onderdeden, en de mannen van de NAC JO14, wederom waardevol bleek voor de clubgenoten van de JO15…..

Mijn MotM vandaag waren de frêle spelers Wouter Wermenbol en Pieter Joost van der Plas, die beide lieten zien, dat ook de spelers met een minder fysiek heel goed op niveau kunnen meespelen  (RR)

Opstelling: Binck(k), Sohayb, Mees, Omar, Aïmane (36. Jaydino), Pieter-Joost (49.Dano), Wouter (59. Seth), Corijn (57. Rida), Mostapha, Xavi, Lars(c). Wissels en geblesserden: Teun (k), Bas,