· 

2019-03-16 JO15 NAC-Zeeburgia 3-0 (C)


2019-03-16 JO15 NAC-Zeeburgia 3-0 (C)


NAC verslaat top-amateur, uit Amsterdam, in pittig potje met 3-0.....


Zaterdagmiddag 16 maart 2019, 15.00u. werd op Sportpark Heksenwiel afgetrapt voor de wedstrijd van NAC Breda, tegen de top amateur Zeeburgia uit Amsterdam. In de vorige twee ontmoetingen van dit "pre seizoen" werd er in Amsterdam met 2-0 door NAC verloren, en thuis werd de ontmoeting met 3-1 juist in Geel/Zwart voordeel beslist.  Dus vandaag de ontmoeting na de hervatting van de competitie, waar Zeeburgia op dit moment de laatste plaats bezet tegenover NAC dat, ondanks het verlies afgelopen Dinsdag, op een mooie tweede plek terug te vinden is.....

 

Zeeburgia begon stormachtig met een flinke bries in de rug, waardoor NAC terug werd gedwongen op eigen helft de kunstjes te vertonen. Echter monde dit voornamelijk optische overwicht niet echt uit in grote kansen voor de Mokumers. Éénmaal ontstond er voor de NAC goal een lastige situatie, maar de bal "waaide" naast de goal (11e min.). Gezegd moet  worden dat het centrale duo, Mees en JO14 speler Omar, de zaken heel goed onder controle hadden. Omdat linksachter Bas nog steeds geblesseerd moet toekijken en Kymani vanwege studie is gestopt, moet deze rol almaar anders worden ingevuld. Daarmee gaan de aanvallende automatismen een klein beetje verloren over deze flank, die vandaag door Lars naar omstandigheden goed werd ingevuld.

Toch kwam Xavi niet voldoende in balbezit om veel gevaar te stichten, behoudens enkele voorzetten naar de tweede paal.  Hierdoor is het in aanvallende opzicht  voor de tegenstander minder verrassend, dat de opbouw veelal over de rechterflank, via Sohayb en Corijn wordt uitgevoerd....

 

Ook vandaag werd deze flank, voornamelijk in de eerste helft, door de Amsterdammers flink onderhanden genomen, en de aanvallende "1-2 tjes" vaak onderbroken, en bleef Zeeburgia in de omschakeling toch enigszins gevaarlijk. Na het enige gevaar voor de NAC goal, was het de thuisploeg dat meer en meer voor het andere doel kon komen, en daar tot kleine kansjes kon komen. Zo ook toen Aïmane de rechterflank opzocht, en er 3 man voor het doel vrij kwamen, echter de voorzet was onvoldoende.  Een paar minuten later was het wederom de actieve technicus, die de "16"zocht en door de uitstekende CV van Zeeburgia, werd neergelegd, penalty.  De koele Mees achter de bal, moest zelfs een 4-tal minuten wachten door een blessure van de CV, die moest worden vervangen, om daarna de penalty onberispelijk in de linkerbovenhoek te schieten, 1-0.... En daarmee rust.....

 

De tweede helft "windje" achter voor NAC, en ook meer de wind in de zeilen.  Veelvuldig kwamen de Bredanaars voor het Amsterdamse doel, en kwamen tot enkele fraaie acties. Jammer genoeg werkte de vlaggenist aan Zeeburgia kant niet echt mee, want er werd niet alleen een mooie- en terecht doelpunt van de zeer dynamische Jayden afgekeurd, ook werden diverse mooie acties- en ballen die ruim over de lijn waren, door hem te niet gedaan. We hebben te maken met opleidingsvoetbal, begeleiders..... 

 

De moegestreden en uitblinkende Seth, werd vervangen door zijn "twin brother" Wouter uit de JO14 (51e min.). Na diepgang van de voor Dano ingevallen Ezechiel (43e min.), werd er een overtreding geconstateerd op de lange aanvaller. Verdediger Lars achter de bal, "gooide" de bal voorbij de tweede paal, waar de zeer sterke Omar de bal strak achter de goalie plaatste, 2-0 (62e min.).  Tussendoor probeerde de MiB het onnodig spannend te maken. Want wanneer de forse Zeeburgia aanvallers "doordringende" fouten maakten werd de bal 3 maal, resoluut randje "16" gelegd, waarbij Binck een paar keer handelend moest optreden. Sohayb mocht enkele keren tot aan de 11 meter komen, maar zijn pogingen werden knap tegengehouden. Een vijftal minuten na de goal, een zeer prettig moment voor NAC.  Een corner van Corijn werd verkeerd ingeschat door de keeper. Net als een paar maanden terug, schoot hij het leer over de verkeerd opgestelde goalie in het doel, 3-0 (67e min.).  En daarmee de beslissing.....

 

Wederom kreeg het JO15 team van de JO14 van trainer Jasper Somsen, enkele fantastische invallers, die eerder in Alkmaar al hadden gespeeld tegen AZ.....

 

Vandaag was mijn MotM (RR), de dynamische Set Bergervoet, die ongelooflijk sterk, tegen stuk voor stuk 10 tot 15 kg zwaardere tegenstanders, de baas op het middenveld was.   Omar verrichte met enkele technische hoogstandjes, geweldig voetballend werk als CV, en werd een goede tweede.....

 

Opstelling NAC: Binck, Sohayb, Mees, Omar, Lars, Jayden, Aïmane, Seth( 51 Wouter), Xavi (57 Rida), Dano (43 Ezechiel), Corijn. Wissels/blessures: Bas, Teun (k).