· 

2019-03-24 JO15 De Graafschap-NAC 4-1 (c)


2019-03-24 JO15 De Graafschap-NAC 4-1 (c)


 

NAC onder 15 op waarde geklopt door sterk De Graafschap..... (4-1)


Zondagmiddag werd het een lastige wedstrijd voor de JO15 van NAC. Zij moesten tegen De Graafschap, in Doetinchem aantreden tegen de "Kleine Super Boertjes".
Het kleine kan ik ook tussen haakjes zetten, want er was naar mijn mening geen kleintje tussen. Met veel power en inzet gingen de Blauw-Witte Zebra's vol in de strijd.
Af en toe had de scheidsrechter weleen mogen optreden, tegen de Doetinchemmers om hun een beetje bij te sturen. Maar de MiB had aangegeven van mannelijk voetbal te houden.
Nu is er volgens nmij een verschil tussen mannelijk, wat gelijk staat aan hard, en af en toe ietwat te fanatiek, tegen het gemene aan.

Toch was er op de overwinning van De Graafschap, niets af te dingen, want deze mannen waren al iets verder in hun ontwikkeling als voetballer. De beginfase was dan ook direct voor de thuisploeg. Bij tijd en wijlen kwamen de NAC-boys er niet uit.  Toch waren de eerste echte wapenfeiten voor de Geel-Zwarten.  Met een leuke actie over de rechterflank, via Corijn, aangespeeld door Aïmane, kwam de bal tot aan de tweede paal. De inkomende, en wederom uitblinkende Omar, liep tegen de bal aan, maar deze belande in het zijnet.
Aan de andere kant moest Binck adequaat ingrijpen, nadat op het middenveld even een momentje van onachtzaamheid, bijna werd afgestraft.  Toch door het snelle ingrijpen van de goalie, ondersteund door Lars, werd de bal weg geroeid. Als NAC de juiste opbouwers vond, werd er wel lekker door gevoetbald. Zo ook in de 20e minuut toen NAC de score kon openen. Jayden zette de aanval vanaf het middenveld op en schoof de bal eerst naar Corijn op de rechterflank.  Hij twijfelde geen moment en gooide de bal richting eerste paal. Daar kon Dano, met een zeer mooie "hoge hakbal" de 0-1 binnenwerken.
Bijna haalde NAC met deze stand de rust.  Echter de MiB die eerst nog van mannelijk voetbal hield, was waarschijnlijk van mening veranderd.  Een lichte balansverstoring op ongeveer 20 meter van de NAC goal, leverde de Doetinchemmers een vrijetrap op.  Misschien dat de muur niet helemaal op de juiste plak stond, want de harde boogbal kon met niet al te veel moeite, in de opengelaten hoek van het doel worden geschoten, 1-1.

De tweede helft was meer voor het team uit Breda, echter zoals de 0-1 uit het niets kwam, konden de Blauw-Witten binnen 2 minuten 2 keer het net laten bollen, wat een 3-1 achterstand betekende. Vanaf de NAC linkerkant kon vrij eenvoudig worden gepasseerd en de bal over de grond worden ingeschoten. Daarmee was het doek, in deze westrijd gevallen voor NAC. Ondanks dat de mannen nóg meer krachten in de strijd gooiden, maar niet het gewenste resultaat bereikten. Dat De Graafschap nogmaals kon scoren, was nadat Sohayb tot twee keer aan toe een "Ipon" kreeg te verwerken, en daarna niet meer helemaal fris moest doorgaan. De bal werd voor het doel gegooid en ongeveer zoals vorige week een NAC-corner binnenwaaide, was dit een soortgelijke goal, 4-1.... 
Zeer zeker erg geflatteerd maar niet onverdiend.....

Het was tot voor de trainer ook een roerig weekend. Zaterdagavond kreeg hij van "hogerhand" het verzoek om per direct, de leiding over de JO19 van NAC over te nemen, van de naar het eerste team doorgeschoven Willem Weijs.  Natuurlijk was de trainer van de JO15 zeer vereerd met dit verzoek, én natuurlijk kon hij dit niet weigeren.
De NAC leiding gaf aan dat de ontstane vacature op zeer korte termijn, kwalitatief goed zal worden opgelost.

Mijn MotM, vandaag Omar, die als JO14 speler, de leiding achterin durft te nemen, en daarbij ook veelal voetballend de oplossingen vindt. Dus naar mijn mening was dit NAC-talent de speler van de dag. Met wederom de pittige Seth, die wekelijks laat zien dat je niet persé een beul hoeft te zijn, om goed te zijn. Hij kwam voor mij daarmee op een goede tweede plaats. 

Opstelling: Binck, Sohayb, Mees, Omar, Lars, Jayden, Seth (60. Tymen), Aïmane (56. Ezechiel), Xavi, Corijn, Dano(36. Mostapha)  Wissels/blessures: Pieter-Joost, Bas, Teun (k).