· 

2019-03-30 JO19 NAC-AZ 2-2 (C)


2019-03-30 JO19 NAC-AZ 2-2 (C)


Koploper AZ JO19 laat punt achter bij sterk opererend NAC..... 2-2


Zaterdagmiddag 30 maart 2019, Sportpark Heksenwiel Breda, speelden de jeugdteams van NAC en AZ tegen elkaar, in de ere-divisie van het jeugdvoetbal. NAC had van het begin af aan de intentie het hun leeftijdgenoten, het vuur aan de schenen te leggen. En direct vanaf het begin kon het AZ flink onder druk zetten, en het eerste gevaar kwam dan ook van NAC kant. Echter het schot van Mohamed Amissi, werd door de AZ-goalie Bakker uit de linker benedenhoek getikt.

AZ hanteerde een redelijk verdedigende tactiek, waarbij vooral in de counters gebruik werd gemaakt, van de snelheid van de heren Allouch (11) en Taabouni (10). Echter de 0-1 ontstond, uit een afgeslagen aanval van AZ, waarbij de weggewerkte bal, rond de 20 meter viel, en op de slof werd genomen door Franken. Waarbij de bal caramboleerde onderkant lat, de goal in. Een geweldige goal (20e min.). Vlak voor deze goal had Gijs Kila de mogelijkheid, om op voorsprong te komen. Eerst een schuiver korte hoek, en vervolgens een kopbal, die door de AZ verdediging ternauwernood, van de lijn werd gehaald.  

 

In de 37e minuut was het dan ook uit de counter, 0-2, nadat vanuit een NAC corner, de bal naar voren werd gespeeld. En spits Taabouni de achterhoede zijn hielen liet zien. Slim draaide hij de 16 binnen en passeerde de uitstekende NAC keeper Sem Custers.  Een tikkeltje tegen de verhouding in want de Geel/Zwarten waren minimaal gelijk aan de opponent, zo niet sterker. In de 43e minuut kon NAC de verdiende aansluitingstreffer noteren. Boris van Schuppen liep goed door op een prachtige steekbal van Sabir Agougil. De AZ goalie was te laat waardoor de aanvaller werd geschept, en JP "Beugel" van Hecke, de bal loeihard achter Bakkker kegelde, 1-2.....

 

Na rust veelal NAC wat de klok sloeg, echter de afrondingen bleven uit. AZ hield vast aan de terughoudende tactiek van het begin, wat NAC een groot optisch veldoverwicht opleverde.  Dan in de 65e minuut loon naar werken voor de NAC-mannen. Een goede onderschepping op de rechterflank leverde balbezit op voor NAC.  Het vervolg was een grandioze uithaal van Yassine Azzagari, die zeker voor de NAC supporters, nog mooier was dan de goal van  AZ..... 2-2 (65e min.). Na deze goal stond NAC op doordrukken. De ene mogelijkheid na de andere werd gecreëerd, echter het afmaken daar het schortte aan.....  Bij het veldoverwicht, werden de ruimtes achter de Geel/Zwarte laatste linie groter, daardoor kon AZ hun favoriete counter spelletje weer uitvoeren.  Éénmaal moest randje 16 door Jim Verburgt worden ingegrepen. De scheids zag hierin een directe vrijetrap, die gelukkig voor NAC op de paal uiteen spatte....

Al met al een mooi punt, was het niet dat er meer had ingezeten....

Een aardig begin voor de nieuwe trainer, die zeker niet ontevreden zal zijn, al zijn er altijd nog wat verbeter puntjes..... Willem Weijs heeft een goed team neergezet..... 

Volgende week naar Mokum, waar Ajax de tegenstander is.  Dan daar de punten maar vandaan halen.....

 

Mijn MotM (Razende Reporter), was Yassine Azzagari, die met zijn mooie gelijkmaker het puntje veilig stelde, maar daarnaast verdedigend en aanvallend bergen werk verzette. (RR)

 

Opatelling NAC: Sem Custers, JP van Hecke, Luca den Meijer, Wout Neelen, Rico van Nielen (75. Jim Verburgt), Amissi Mohamed, Sjaak Kuyper, Boris van Schuppen, Yassine Azzagari, Gijs Kila (78. Hakim Mperanyi), Sabir Agougil Wissels: Michel van Butselaar(K), Rick Snijders, Floris van Nijnanten, Sagov Besian.