·

2019-04-06 JO15 NAC - Willem II 4-0 (c)

2019-04-06 JO15 NAC - Willem II  4-0 (c)

JO15 van NAC neemt ruim revanche voor 1-0 uitverlies, op een winderige avond in Maart..... 4-0.

NAC opende scherp en was duidelijk op revanche uit van de ongelukkige nederlaag enkele weken geleden. Vanaf het begin lag het initiatief bij de Bredanaars die op zoek waren naar een snelle openingstreffer. Na een paar mislukte pogingen was het na een 6 minuten raak door een prachtig lobje van goalgetter Dano na een voorzet van Jaydino. Kort daarna werd de score verdubbeld na het opjagen van de Tilburgse verdedigers en keeper in hun eigen 16 meter en uit weer een voorzet van Jaydino is het spits Mostapha dit buitenkansje benut. NAC blijft de tricolores opjagen en blijft ver van het eigen doel spelen.

Na ruim 20 minuten scoort Mostapha met een prachtige volley uit een vrije trap van Corijn. Nog voor de rust werd het zelfs 4-0 uit een corner waar Jayden in het midden van het doel de bal onhoudbaar tegen de touwen kopte. In de rust werd Rida vervangen door Aimane die nog niet een hele wedstrijd kan spelen vanwege fysiek ongemak. Hierdoor zakt Jayden naar de laatste linie waar hij een ijzersterk kwartet vormt met Omar, Sohayb en Mees Weeland. Binck moest zich kort na de rust eenmalig onderscheiden maar redde bekwaam met zijn voeten de inzet in de korte hoek. Kort daarna spatte een afstandsschot van Corijn op de lat uiteen. NAC bleef de Tilburgse enclave onder druk zetten, maar was te slordig in de combinaties om de score verder te laten oplopen. Er werd nog een paar keer gewisseld, dat was vandaag mogelijk omdat O14 geen wedstrijd had en een grote selectie beschikbaar was. Na de wissel bleef het spelbeeld onveranderd alleen werd er niet meer gescoord. (JS)

Leo, wederom bedankt voor jouw gemaakte plaatjes..... (RR)