2019-04-13 Cambuur Leeuwarden O15 - NAC Breda O15 2-3 (1-2)

2019-04-13 SC Cambuur O15 - NAC  O15 2-3 (1-2)

Overwinning van JO15 van NAC in koud Leeuwarden..... (2-3)

De weersverwachtingen van vandaag, Kou, Sneeuw, hagel, maar ook een aantal zonnestralen.....  Dus dikke jassen aan naar Noord Nederland.... https://www.dingsdags-fotopagina.nl/2019/04/13/2019-04-13-cambuur-leeuwarden-o15-nac-breda-o15-2-3-1-2/

Maar ondanks dit alles, begon de JO15 van NAC begon sterk maar mist het na ongeveer 3 minuten een opgelegde kans. Daarna is het spel, tussen beide teams, meer in evenwicht. Mede omdat NAC vandaag in tegenstelling tot vorige week, in de omschakeling van verdediging naar aanvallen, de bal vaak niet voldoende onder controle kan houden.

Iets meer dan 5 minuten voor rust breekt de wedstrijd open als de Bredanaars op een 0-1 voorsprong komt, op aangeven van de jarige Jaydino, en één minuut later de score verdubbelt, nu op aangeven van Dano. Beide keren was Mostapha de afmaker. Toch laat NAC, de SC Cambuur voor rust de aansluitingstreffer maken.  Dit nadat een corner niet goed weggewerkt werd.

Na de rust hebben de NAC-youngsters meer controle over de wedstrijd, maar laten ze Cambuur in leven omdat de precisie bij het voorzetten op de spits te wensen overliet.

Oualid, na 8 weken blessureleed en dus uit de roulatie, bekroont zijn rentree met een prachtig doelpunt uit een vrije trap. Ook nu laat NAC, de SC Cambuur terug komen in de wedstrijd. Net als eerder in deze wedstrijd,  werd een bal in eigen 16 meter niet goed weggewerkt wordt. Daarna recht NAC wederom de rug en trekken zij als team de wedstrijd over de streep.

Volgens aanwezigen, waren Seth en Omar de MotM. (Aldus de ghostwriter van JS).