·

2019-04-20 JO19 NAC - Chinees elftal JO18

2019-04-20 JO19 Chinees elftal - NAC 2-5 (vr)

Zaterdagmiddag werd de ontmoeting gepland van NAC onder 19 jaar tegen het Chinees nationale team van jongens  van O18. Normaliter zou je denken bij de Aziatische teams, dat de fysieke middelen iets minder zouden zijn dan die van Europese ploegen. Maar niets is minder waar.  Afgelopen dinsdag was er de ontmoeting tegen het Japanse college team (0-4), met een aantal jongens op de brommer, nu dus de mannen uit China die fysiek zeker niet onder deden voor hun Nederlandse opponent. Tactisch wordt het al snel n iets ander verhaal. De driftig coachende trainer aan de zijlijn met in zijn kielzog, een tolk die zo mogelijk, in woord en gebaar nog driftiger,  de vertalingen het veld in riepen..

Ook de mannen uit Breda waren de eerste helft zichzelf niet helemaal. Mede omdat een paar spelers, vanwege blessures niet aanwezig waren, en deze posities op drie plaatsen door vervangers werden aangevuld. Het begin was dan weliswaar voor de geel/zwarten (10 min), maar nadat de opponent vanuit een vrijetrap op voorsprong was gekomen 0-1, werd er meer naar achter- dan naar voren gelopen. De laatste 10 minuten van de eerste helft werd er weer flink gas gegeven en de mannen uit het Oosten teruggedrongen. Dit resulteerde in een gelobde gelijkmaker van Gijs, 1-1 en tevens de ruststand.

De tweede helft een heel ander spelbeeld. NAC zette de tegenstander vast en lieten niet meer los. De arbitrage ging kort na het begin even in de fout. Hakim schoot de bal, na een mooie actie van Sjaak “Stam”, binnen. Maar de arbitrage dacht hier anders over “ no goal”. Hadden ze even bij ondergetekende, bij wijze van VAR, komen kijken dan had deze zeker goedgekeurd moeten wordenUit een mooie vrijetrap van Sabir  was de relatief kleine keeper kansloos, 1-2. Zijn spectaculaire snoekduik was daarentegen van een zeer hoog “Cirque du Solleil”  niveau.  In de turnwereld goed voor een 9.9.  Nu werd het helemaal éénrichtingsverkeer. Mooie aanvallen over de beide flanken werden zonder pardon afgerond. Het was de ingevallen Boris die met een  ware hattrick, binnen 30 minuten de goalie kansloos liet. Geen slecht gemiddelde, 1 doelpunt per 10 minuten. De ene nog mooier dan de andere. Dat er toch nog tegen werd gescoord uit een penalty (?) was voor de statistieken. Een mooie 2-5 overwinning vanuit een hoge “gun factor” en een sterk collectief.

Mijn MotM was Boris niet alleen vanwege de hattrick. Maar ook vanwege de groei dit seizoen (RR)