· 

2019-04-21 JO13 NAC, op een vijfde plaats toernooi Baronie


2019-04-21 JO13 NAC, behaalde vijfde plaats op het toernooi van VV Baronie


2019-04-21 JO13 NAC, behaalde mooie vijfde plaats op het toernooi van vv Baronie.  

 

Het toernooi bij Baronie, een jaarlijks fenomeen in Breda, verliep voor de JO13 met wisselend succes. Vandaag stond het team voor de verandering weer eens onder leiding van hun oud trainer coach van vorig seizoen, Michael Dingsdag. Dit was weer even wennen voor de jonge mannen uit Breda. 

 

De eerste wedstrijd was er één tegen competitie opponent Excelsior uit Rotterdam. Net als de afgelopen paar seizoenen werd dit direct een flinke clash.  Waren het de jongens uit Breda die snel een voorsprong namen.   Toch werd het, ondanks dat het team de “ouderwetse” lijnen goed oppakte, door twee persoonlijke fouten 1-2 voor de Rotterdammers, toch wel tegen de verhouding in. 

 

Wedstrijd nummer twee stond Royal Antwerp op het programma. Een leuk team met goed voetbal in het team. Gelukkig maakte de coach  van de Belgen zich drukker om de arbiter dan zijn team, waardoor de Brabanders eerst konden uitlopen naar 1-0, 2-1, 3-1, alvorens de Belgen de uitslag op 3-2  brachten. Wat een super partij van topscorer Ismaïl die alle drie de doelpunten scoorde. De goede lijn was opgepakt tegen een mooie tegenstander.....

 

Tegenstander nr3 was Colchester uit het Brexit land aan de overkant van het kanaal. In deze partij was duidelijk te zien dat de Nederlandse leeftijdgenoten, technisch en tactisch ver voor lopen op de Britse mannen. Veelal fysiek gekoppeld Aan gigantische inzet kenmerkt nog steeds de Britse manier van voetballen. Dit team speelde zelfs bij vlagen met 4 man voorin, waardoor er veel ruimte op het middenveld ontstond, en mede door de snelle NAC voorhoede werd er naar hartenlust gecombineerd en de ruimtes goed benut. 

 

FC Twente was een iets anders verhaal. Door de drie stevige boys achterin hadden deze mannen zelfs de mogelijkheid om het middenveld flink te versterken. Gekoppeld aan de snelheid voorin was het een redelijke ongelijke strijd en werd deze krachtproef met 0-4 verloren. Deze mannen waren een maatje te groot helaas voor de Geel/Zwarten en de NAC fans......

 

De wedstrijd tegen de organiserende vereniging VV Baronie werd dan weliswaar met 2-0 gewonnen maar als alle verkregen kansen zouden worden benut, dan had een ruimere uitslag niet meer dan normaal geweest. Echter het dappere VV Baronie hield de NAC mannen goed bezig. Zelfs enkele fanatieke jonge dames die in het team meespeelden, maakten het de BVO’ers niet makkelijk en stonden hun mannetje. 

 

Met deze laatste partij was het JO13 toernooi voor NAC ten einde. Resultaat een vijfde plaats.....

 

Mijn MotT was Ismaïl vanwege de vier prachtig mooie en “slimme” doelpunten, dit toernooi.  Daarnaast was de Nino “pitbull” de Jong die naast de enorme inzet, liet zien welke geweldige kwaliteiten hij bezit, een zeer goede tweede (RR)