· 

2019-05-07 JO19 SBV Vitesse - NAC 0-4 (c)


2019-05-07 JO19 SBV Vitesse - NAC 0-4 (C)


Gistermiddag 19.00u was het voor jullie RR een feest van herkenning. Na een X-aantal jaren was ik weer eens terug op het oude vertrouwde nest. Arnhem, sportcentrum Papendal, waar onze zoon ooit zijn profcarrière is begon. Nu was ik weer in mijn oude rol als RR terug op het huidige en schitterende Sportpark Papendal, waar het borstbeeld van onze, op veel te jonge leeftijd overleden, oude vriend Theo Bos op de poort uitkijkt. Zoals ik in het vooruitblik al had genoemd, zijn de oude kameraden van de huidige JO19 trainer van NAC, nu de trainers bij het team van Vitesse JO19, Dennis van Beukering (broer van!) en Theo Janssen. Jhonnie van Beukering en zijn vader, speelden ook nog eens “een voorwedstrijd” met een jeugdteam, hun huidige vereniging Veluwezoom, één veld verder.
Dat terwijl oud elftalleiders van Vitesse 1, Toon Hartemink en Willem Jansen, nu nog steeds in de jeugdbegeleiding zitten, en ook nog dagelijks op het centrum rondlopen. Niets veranderd alleen de wilde haren zijn verloren gegaan, of zilver gekleurd. Al met al een gezellig weerzien met onze oude vrienden uit Arnhem…..
 
 
Voor het team van NAC was dit een weerzien met Vitesse, waar met goede moed tegenaan werd gekeken. Het zegt niet zoveel natuurlijk, zeker in het “Jeugd voetbal”, maar de thuis wedstrijd werd, toen nog onder leiding van Willem Weijs, met 2-1 gewonnen, door een goal in de “dying seconds” van de wedstrijd. Nu op het, vanwege besparing op de kosten, niet gesproeide hoofdveld, met een schitterende tribune, was het even wennen voor de NAC mannen, voor de verandering eens in een Wit/Zwarte combinatie gehuld. De eerste 10 minuten stond het team, zonder JP van Hecke en Yassine Azzagari (NAC 1), maar als aanvulling met Sydney van Hooijdonk, onder druk van de Geel/Zwarten uit Arnhem. Niet vergeten dat het team met drie aanvallers en drie aanvallende middenvelders, redelijk aanvallend stond.  Enkele hachelijke momenten moesten de Brabanders doorstaan, om het spel daarna met slim en ook mannelijk voetbal de boel over te nemen. Toch duurde het tot de 39e minuut dat NAC op een dan verdiende voorsprong kwamen. Vanuit de linker middenveld positie stoomde Sabir Agougil op en bereikte met een werkelijk prachtige lob, de doorgelopen Sjaak Kuyper. Die hoefde niet te denken en schoot de bal feilloos in de Arnhemse goal, 0-1.  Daarvoor waren er ook nog enkele situaties waarbij de Vitesse goalie adequaat moest ingrijpen, toen bleef het succes voor NAC uit…..
 
 
De tweede helft begonnen de mannen uit Breda sterk en nam het Vitesse “bij de strot” en lieten niet meer los. Vitesse werd keer op keer afgetroefd. Toch ook nu duurde het weer lang, voordat de Bredanaars hun overwicht in doelpunten uitdrukten. De zojuist in het veld gekomen Wessel Kerckhoffs (70) voor de sterk opererende Boris van Schuppen, gaf een bal in de loop mee aan Sjaak Kuyper, die prikte de bal, tussen enkele tegenstanders door, naar Beslan Sagov, die op zijn beurt onbaatzuchtig, de vanaf de linker flank komende Sydney van Hooijdonk in staat stelde, vanuit zijn voorzet, de bal simpel binnen te lopen, 0-2 (71e min.). Een schitterende goal vanwege het goede combinatiespel. Vijf minuten later was het de beurt aan Mo Amissi, die na een spurt door het midden richting de “16”, hard afgestopt werd. Binnen of buiten het penalty gebied? Het maakte Sydney van Hooijdonk niet uit, want uit de meesterlijke vrije trap richting linker benedenhoek, was voor de Vitesse doelman te lastig, 0-3 (76e min.)  De 0-4 van Wessel Kerckhoffs, op aangeven van Tommy van Butselaar, was er dan slechts één voor de statistieken, zoals wordt gezegd, maar daarom niet minder mooi….
 
Vandaag mijn MOTM Rick Snijders, die ondanks de weinige kilometers op de teller, na een lastig begin, met als zekere sluitpost Sem Custers achter hem, tot een mooie prestatie kwam (RR)
 
Opstelling NAC: Sem Custers, Luca den Heijer, Wout Neelen, Rick Snijders, Rico van Nielen (41.Mathijs Bel), Sabir Agougil(63.Martijn Brandt), Boris van Schuppen(70.Wessel Kerckhoffs), Sjaak Kuyper, Sydney van Hooijdonk(78.Tommy van Butselaar),Mo Amissi, Gijs Kila(49.Beslan Sagov) Wissels:Michel Butselaar (k)