· 

2019-05-11 JO19 NAC - Feyenoord 3-2 (c)


2019-05-11 JO19 NAC - Feyenoord 3-2 (c)


Koploper Feyenoord genadeloos onderuit bij ontketend NAC.....

Koploper Feyenoord genadeloos onderuit bij ontketend NAC.....     3-2 (0-2)

 

Zoals je aan de aanhef al kunt afleiden,  was het Zaterdagmiddag een zinderende voetbalpot, waarbij het muntje beide kanten op kon vallen.  Dit keer viel het muntje, voor de vele opgekomen NAC supporters, de goede kant op. Hierdoor kan de Feyenoord JO19, van Dirk Kuyt, het mogelijke kampioenschap, hebben verspeeld. Het Ajax van Johnny Heitinga, dat nu op plaats twee staat met een punt minder, als het zijn wedstrijden blijft winnen, toch het kampioenschap opeisen. Pikant detail is, dat beide Nederlandse "top-drieërs", op de laatste speeldag elkaar ontmoeten in Amsterdam.  Het team van eerder Willem Weijs en huidige trainer Michael Dingsdag, kan dus voor grote impact hebben gezorgd in de lopende Ere-divisie competitie.....  De eerdere wedstrijd in Rotterdam eindigde in een 1-1, een voorronde wedstrijd in Breda in 1-3.....

 

Zoals het Zaterdagmiddag, 11 Mei 12.30u. begon, was niet echt om over naar huis te schrijven. Het team leek zich, wel met knap opbouwend voetbal, onder enig Feyenoord druk uit te spelen maar enkele persoonlijke fouten, leverde een achterstand op.   Eerst is het vanaf de Feyenoord linkerflank, linkerspits Cheick Touré die naar binnen komt, en de "16" insnijd. Hij schoot de bal op de goal, maar de afgeketste bal, bleef binnen het doelgebied hangen.  De Feyenoord spits, met de naam "afgeschermd" werkte de bal van dichtbij, achter goalie Sem Custers, 01 (11e min.).  Ik schrijf afgeschermd, want als ik de situatie, noch het nummer van de speler kan onderscheiden, de situatie door de lens niet kan beoordelen, terugval op de "Voetbal.nl" App. Daar staat dan op de app, als de spelers zich niet bekend willen maken, "afgeschermd", geen "moment of fame". Daarna onnodig ANC balverlies op het middenveld, de overname door de sterke Wouter Burger, die vervolgens twee man en de keeper omspeelt, 0-2 (26e min.). NAC had dan weliswaar vanaf het begin het betere spel, maar het gevaar ontstond toch meer door  het "lange ballen voetbal"  van Feyenoord.

Met dit type counterspel hebben zij gedurende de competitie, ook in een eerder stadium een keer de thuisploeg verslagen, maar veel punten behaald. NAC kreeg een paar halve kansjes maar de ballen smoorden veelal binnen de 5 meter van de Rotterdamse doelman....

 

De tweede helft was van quite af van een ander niveau, NAC vol op de aanval, Feyenoord onder druk zetten en zo mogelijk de kansen afmaken.  Dit lukte, want Feyenoord, toch al leunend op de achterhoede in de eerste helft, liep meer en meer achteruit. Het voetbal van NAC werd steeds beter, aangestuurd door CV Wout Neelen, en gemotiveerd door aanvoerder Sjaak Kuyper. Echter toen laatstgenoemde meer naar de flank ging, en mede door de voor Sabir Agougil ingevallen, lang geblesseerde Mathijs Bel, en Yassine Azzagari, werd hij en linkerflankspeler Mo Amissi, beter bereikt, en zorgden zij voor veel snelheid en -gevaar.  Toch de eerste gevaarlijke bal voor de pot, was van Luca den Heijer, die regelmatig opstoomde en dan de spitsen voor de goal probeerde te bereiken. Echter doordat  in eerste instantie de spitsen te ver van de goal bleven leverde dit (nog) niet veel op, en kon Feyenoord makkelijk verdedigen. De druk hield aan en aan, en het overwicht leverde ook een aantal corners op.

Mo Amissie, die als veelal als "flankflitser"  speelt, was nu een keer de afmaker, via een practige kopbal, vanuit een mooie voorzet van dezelfde Luca den Heijer, 1-2 (65e min).  NAC gooide daarna nog meer "kracht"  in de aanval, Beslan Sagov kwam erin voor de altijd stabiel spelende Boris van Schuppen (67e min.). De rappe buitenspeler gaf daarmee nog meer elan aan het NAC aanvalsspel. Het "zonnetje" leek meer en meer voor NAC te gaan schijnen. Was het in de eerste helft nog dat de ballen niet goed vielen in de Feyenoord "16", nu vielen ze precies goed. Zo ook in de 75e minuut, toen Sjaak Kuyper, de bal binnen werkte vanuit een ouderwetse scrimmage, 2-2 (75e min).  

 

NAC hield de tegenstander onder druk, maar moest goed op zijn tellen passen. Jim Verburgt kwam nog het middenveld van "nieuwe lucht" voorzien, nadat hij  voor de sterke Yassine Azzagari mocht invallen (83e min.). Een counter van Feyenoord eindigde met een kegel van zo'n 20 meter op de deklat boven Sem Custers. Heel veel werk werd er verricht door Jethro Mashart, en legde hij diverse keren de bal vanaf de achterlijn voor de goal, waar Gijs Kila, zich steeds een slag in de rondte werkte, maar ongelukkig was en goed afgeschermd door de Feyenoord CV's. Toch ontsnapte hij een keer aan de aandacht en een soortgelijke goals als eerder de aanvoerder, kegelde hij de bal van dichtbij achter de doelman, 3-2 (86e min.). Iedereen euforisch langs de kant, én in het veld. Toch moest JP van Hecke op de doellijn, in samenwerking met Jethro Mashart en Wout Neelen,  de bal in de blessuretijd nog een keer op de doellijn keren, om de overwinning over de streep te trekken.....  Een geweldige vreugde uitbarsting na afloop..... Spelers en staf, het was een prachtige wedstrijd om mee te maken..... Heren, volgende week  dan wil ik graag beginnen met NAC nekte NEC.....

 

Mijn MotM was dit keer Wout Neelen, niet omdat dit de eertse helft achter mij werd gesoufflleerd, maar omdat hij de gehele wedstrijd voorop ging in de strijd, en door goed positie spel steeds aanspeelbaar was.....  (RR)

 

Opstelling NAC: Sem Custers, Luca den Heijer, Wout Neelen, JP van Hecke, Jethro Mashart, Sabir Agougil(46.Mathijs Bel), Yassine Azzagari (83.Jim Verburgt), Boris van Schuppen (67.Beslan Sagov), Sjaak Kuyper,Mo Amissi, Gijs Kila. Wissels: Michel Butselaar (k) Rico van Nielen, Rick Snijders.