·

2019-05-18 JO19 NAC-NEC 2-2 (C)

Op een zonovergoten Sportpark Heksenwiel werd, voor de heren van de onder 19 van NAC, de laatste competitie wedstrijd afgewerkt. Het werd vandaag geen NAC nekte NEC of een NEC nekte NAC wedstrijd.  Het werd een redelijke bloedeloze 2-2 wedstrijd, waarbij de 4 goals wel allemaal van grote kwaliteit waren. De twee van NAC, een prachtige kopbal van JP van Hecke en een formidabel afstandschot van Luca den Heijer, en de bij de twee NEC goals werd de NAC achterhoede knap uit elkaar gespeeld en simpel afgerond.  De vaste supporters en volgers van het team weten bij het lezen van beide "goal-scorers" dat het spelers uit de laatste lijn betreft... en geen aanvallers.....

Al in de eerste minuten moest keeper Michel van Butselaar een paar keer handelend optreden, om de bezoekers niet tot scoren te laten komen. Over de NEC-rechterflank werd de super snelle "vleugelflitser" gevonden die de bal op de spits voorlegde. In twee pogingen kwam hij echter de NAC-goalie op zijn weg, die de bal tot corner demoveerde.  NAC probeerde wel in zijn gebruikelijke spel te komen, maar mede omdat de geschorste spelmaker vanuit de laatste lijn, Wout Neelen (geschorst), ontbrak kwam er niet echt de vaart in.  NAC kreeg best een paar mogelijkheden, maar tot echte kansen kwamen ze niet.

De tweede helft was ietwat feller dan de eerste periode, mede doordat de sterke Mathijs Bel op het midden veld erbij werd gezegd. Van beide zijden werd meer gif in het spel  gelegd, waardoor ook meer mogelijkheden en kansjes ontstonden. Het was NAC dat de leiding nam maar die ook weer binnen vijf minuten afstond. Dit was ietwat tegen de veldverhouding in, want het voetbal lag meer aan NAC kant. Met de eerder genoemde NEC vleugelspit(sen) werden de backs telkens op de proef gesteld. Negen minuten later werd de 1-2 dan weer redelijk onnozel weggegeven, door een binnen tikker van de linkerspits, die een afgestopte aanval kon afronden.

NAC werd sterker en ook de flanken werden meer en meer gezocht, en de "trechter" vermeden. Dit leverde aanvallend wel aanvallend iets meer resultaat op, maar toch was het een formidabele pegel van 25 meter, die de gelijkmaker opleverde. Toch moet Eerlijkheidshalve moet worden gezegd dat deze wedstrijd eigenlijk geen winnaar verdiende en de 2-2 gelijke stand, tegen een gelijkwaardige tegenstander het hoogst haalbare werd.....

Naar mijn mening vandaag ook de MotM van de wedstrijd die  in de laatste linie rondliep. Rick Snijders liet zien dat hij misschien toch van waarde had kunnen zijn voor NAC na dit seizoen. Succes in het vervolg van jouw carrière....  (RR)