· 

2019-05-18 JO15 Zeeburgia-NAC 2-4 (C)


2019-05-18 JO15 Zeeburgia-NAC 2-4 (C)


De JO15 van NAC promoveert naar de Eredivisie.....

De "Black and Yellow" army moest aantreden tegen de Amsterdamse talentenfabriek van Zeeburgia in de een na laatste wedstrijd van het seizoen. Zonder de, nog steeds, geblesseerde Binck, Mees de Blok, Pieter Joost, Bas en Lars, maar met maar liefst 9 spelers van O14 werd de bus met een ruime selectie gestart door chauffeur Bert.

 

De wedstrijd begon onder een Amsterdams lente zonnetje rond het middaguur. Beide teams zochten de aanval zonder in de beginfase tot kansen te komen. Na ruim een kwartier spelen veroverde NAC de bal aan de linkerkant en wist de opgekomen Oualid met een strakke lage voorzet Corijn te vinden die met een echte spitsengoal de 0-1 noteerde. Niet veel later was het weer Corijn die een afgeslagen corner met een bekeken schot prachtig in de lange hoek plaatste. Zonder echt goed te spelen de gewenste voorsprong. Hierna behield NAC het overwicht en leek de wedstrijd voor rust al te beslissen toen Corijn zijn hattrick volmaakte na goed doorgaan van Jaydino. Uit het niets stond na een mispeer van Mees een Zeeburgia voor doelman Jim die kansloos de 1- 3 uit het net moest vissen. Na de rust bleef NAC de betere ploeg, maar bleef het uitkijken voor de snelle Amsterdamse aanvallers. Vlak voor tijd gooide invaller Mostapha de wedstrijd op slot en leek de winst binnen, 1-4.

 

Toch scoorde Zeeburgia wederom na slecht wegwerken van NAC de 2-4. In blessuretijd waren er nog kansen, maar Sam en Xaverencio zagen hun inzet niet in het doel belanden. Natuurlijk mag Corijn met zijn hattrick zixh vandaag kronen tot man of the match, maar ook het goede spel van Dano moet genoemd worden. Met de overwinning vandaag en het verlies van AFC is NAC O15 gepromoveerd naar de eredivisie. Klasse jongens gefeliciteerd met dit resultaat en volgende week koploper De Graafschap proberen te verslaan  (JS).i

 

 

 

Deze promotie is bereikt door de uitstekende samenwerking binnen de jeugdopleiding van NAC, mede onder leiding van Eric Hellemons. 

Na het doorschuiven van enkele trainers, is de draad in diverse geledingen geweldig opgepakt, waarbij Jasper Somsen (O14/O15) Michael Dingsdag (O15/O19) en Willem Weijs (O19/ASS 1e elftal) hebben aangetoond dat zij uit het juiste hout zijn gesneden. 

Niet alleen een goede samenwerking van trainers en natuurlijk de staf, maar bovenal het belangrijkste door de geweldige talenten van de NAC onder 14 onder 15 jaar, en onder 19 jaar, is dit mogelijk geworden. 

 

Een geweldige prestatie waar deze teams hard voor hebben gewerkt......  (RR)