· 

2019-05-26 JO19 toernooi Breskens dag 2


2019-05-26 JO19 toernooi Breskens dag 2


Prestatie voor JO19 van NAC in Breskens, geeft verkeerd beeld af, na een succesvol seizoen ..... plaats 8 was het resultaat.....

Met een 8e en laatste plaats,  werd er bepaald geen reclame gemaakt door de heren van NAC JO19. Niet zozeer het resultaat maar meer de manier waarop een aantal "kartrekkers", zich (niet) hebben laten zien. Na op de eerste dag, een laatste plek in poule A, met zegge en schrijven 1 goal voor en 2 tegen, en dat in 3 wedstrijden, was de tweede dag zelfs nog teleurstellender te noemen. Met 1 knap uitgespelde goal van Beslan Sagov op aangeven van Jim Verburgt vóór, en 6 tégen was de totaal score voor de tweede dag bereikt.  Eerst een 0-1 tegen het Belgische FC Antwerp, ondanks dat er een flink aantal kansen werden verspeeld,  gevolgd door een geheel onnodige 1-5 tegen, ja het klinkt misschien vreemd, zeer zwakke Espanyol Barcelona.  Een 8e en laatste plaats was, zoals eerder al beschreven het eindresultaat...... Jammer om zo het lange- én succesvolle seizoen af te sluiten..... (RR)

 

Nog even een kleine toevoeging aan het verhaaltje. Op het toernooi was Sparta Rotterdam met veruit het jongste team aanwezig, waarbij veel zelfs onder de U18 waren. Zij lieten zien dat zij met goed en technisch voetbal, ook de kracht én snelheid van de veelal oudere tegenstanders konden weerstaan.  NAC had daarna het jongste elftal, in dit U19 toernooi. Dit is zeker geen excuus voor de slechte NAC prestatie, maar ook zij moesten opboksen tegen spelers die zelf uit Belgische-, Spaanse- en Argentijnse competities, én misschien wel in de U21 klasse moeten uitkomen (gezien de deelnemers leeftijden lijst).

Misschien wel een kanttekening voor dit geweldige Breskense voetbaltoernooi....  Oja, en schaf het wisselen tijdens de wedstrijd af, maar alleen tijdens de rust, want dit kost héél veel tijd, wat de arbiters er volgens zeggen,  niet mogen bijtellen.  Maar misschien valt dit alleen op als het team achterstaat 😇  (RR)