· 

2019-07-02 JO19 NAC-SC Cambuur 3-1 (vr)


2019-07-02 JO19 NAC-SC Cambuur 3-1 (vr)


NAC onder 19, ondanks lastig begin, naar een knappe overwinning, tegen een fris spelend SC Cambuur 3-1.....


Dinsdagmiddag 16.00u., onder een plezierig zonnetje, was het voor het opgekomen publiek, prettig toeven op Sportpark Heksenwiel, te Breda. Misschien dat de spelers hier net iets over denken, maar dat was niet aan het rappe spelletje terug te zien.

 

Alleen in de eerste minuten van de eerste-, en de tweede helft hadden de Bredanaars het even lastig, en was het initiatief aan de Leeuwarders. Echter de overige 75 minuten was NAC de bovenliggende partij.  Toch deed het score verloop in de wedstrijd geen recht aan het aantal mogelijkheden.  Een mooie steekbal van Martijn Brandt op Gijs Kila, werd voor rust verzilverd, 1-0 (40e min.)   In het begin van de tweede helft was zo als gezegd een vlotte start van SC Cambuur. De Friezen probeerden de verdedigers snel onder druk te zetten, wat hen lukte. Enkele lastige momenten voor de goal van Pepijn van de Merbel, die door Gylermo Missaine na een lobje, en een harde voorzet weggekopt door Jim Verburgt werd geholpen. Maar zelf ook enkele keren goed handelde, op 1-op-1 situatie. Echter kwamen ze pas op 1-1, na een foute inspeelbal van een NAC verdediger op het middenveld. De bal werd overgenomen, snelle counter en 1-1 (66e min.). Op dat moment geheel onnodig. 

 

Toch nam NAC meer en meer het initiatief weer over van SC Cambuur. Enkele mooie kansen werden net niet benut. Het was linkerverdediger Jim Verburgt die enkele keren over de flank, zijn belagers de hielen liet zien.  Dan de volgende actie en een penalty voor de mannetjesputter, neergelegd binnen de "16" in de 70e minuut.  Die werd door prijsschutter Boris van Schuppen, prachtig half-hoog in de touwen geschoten, 2-1. Vlak voor tijd was het denieuwbakkenNAC'er Dailan Rocha Livramento, die randje "16"de bal vrijmaakte, zijn man uitspeelde en de keeper, in de verre hoek kansloos liet, 3-1 (79e min.).....

Al met al petje af voor de acteurs vandaag, een prachtige pot voetbal, onder moeilijke omstandigheden..... maar ja daar leer je van.....

 

Opstelling NAC: Pepijn, Assim, Gylermo, Sven (Rico), Jim, Martijn (46.Mathijs), Abdullah (Boris), Wessel, Gijs (Vieri) , Sjaak, Beslan (Dailon)

 

Mijnm MotM was vandaag Jim Verburgt, ongelooflijk sterk in aanvallend opzicht, en aanjager over de flank  (RR)