· 

2019-08-24 JO19 Vitesse-NAC 1-4 (vr)


2019-08-24 JO19 Vitesse-NAC 1-4 (vr)


JO19 van NAC verslaat de leeftijdgenoten van Vitesse ruim, maar enigszins geflatteerd met 1-4.....

(druk op de link rechts, voor de foto's)


Na alle handjes schudden, hernieuwd kennismaken en omhelzingen, met de Geel/Zwarte  oude garde was het op het zonovergoten Papendal, een heerlijke middag om een mooie pot voetbal te gaan bekijken.  Voor de acteurs was het niet eenvoudig om op het bloedhete kunstgras, stiekum nog net even "besproeid" door de ouwe getrouwe Harry, 90 minuten voluit te gaan.  Toch kregen zij het voor elkaar om in een zeer hoog tempo, een attractieve partij voetbal op de mat te leggen. Schroeiende zolen het resultaat.....

Zoals de kop al aangeeft was de uitslag enigszins wat geflatteerd, maar was het laatst in Utrecht niet zo, "dat de beter spelende ploeg, niet altijd de score aan haar kant heeft"? 

 

Vandaag was het, net als in het laatste competitie treffen Vitesse, dat minimaal de eerste 25 minuten het voortouw nam en, met goed verzorgd veldspel, een veldoverwicht wist te behalen, dit leidde tot enkele mogelijkheden voor Vitesse.  Toch leverde dat weinig tot geen gevaar op voor het doel van de zekere "Bulldozer" Bart Verbruggen, die weliswaar één keer naar de grond moest, dit goed- en stijlvol oploste, en een paar schoten naast de goal zag verdwijnen. De Vitesse-spits, die één keer een beetje roekeloos tegen dit blok beton opliep, weet nu waarom hij van mij, deze bijnaam heeft gekregen. De beide flank-fitsers  Milan Vanacker en Pjotr Kestens, hadden het niet makkelijk met hun directe tegenstander, maar wisten de ballen toch enkel keren bij de centrumspits te krijgen. Net als vorig seizoen was het dus NAC dat de score opende, deze keer door Dailon Rocha Livramento. Kortom mooie naam maar het wordt "Dai" om het ietwat makkelijk in de verslagen te houden. Hij benutte één van de weinige mogelijkheden in het eerste bedrijf. Sterk werk met zijn body leverde hem net genoeg ruimte op en met een harde schuiver in de korte hoek  liet hij de Vitesse doelman vissen,  0-1 en tevens de ruststand.

 

Deze wedstrijd werd door de beide trainers aangegrepen, om "nieuwe" kunststukjes te oefenen, en dit lukte net ietsjes beter bij NAC. Het tweede bedrijf, met een enkele wijziging, zoveel wisselspelers had NAC niet mee, was duidelijk in het Bredase voordeel.  Het Vitesse veldspel werd mede, door goed werk op het middenveld van Mathijs Bel, Boris van Schuppen en Sabir Agougil, goed ontregeld en met een aantal knappe steekpasses vanaf het middenveld werden de spitsen, Milan, Pjotr  aan het werk gezet. Toch kwam het tweede NAC doelpunt vanuit een grove fout van de Vitesse-goalie.  Druk zetten van "Dai" zowat op de doellijn, en een "onnavolgbare" passeerbeweging van de keeper leverde de 0-2 op.  Toch moest Bart Verbruggen, uit het niets een goal incasseren 1-2, ondanks dat het sterke blok achterin met Assim Said, Gylermo Missaine, Rico van Nielen en Sven van Est, een ruime voldoende scoorde, ontsnapte een Vitesse aanvaller even uit het zicht.  Het was Boris van Schuppen die na een mooie passeer actie, de Vitesse achterhoede het nakijken gaf en met een droge knal de bal achter hun doelman schoot, 1-3. Ook Tika de Jong, na rust in het veld gekomen voor de snelle Pjotr Kestens, Luc Marijnissen voor Sven van Est (60) lieten zien dat zij het een mooie uitdaging vinden om bij de JO19 mee te kunnen spelen. Ook zij kwamen tot een goed niveau. Opgezet van achteruit door NAC goalie, ontstond de laatste NAC goal door de as van het team.  De bal ging snel van voet tot voet, en vanuit een ricocherende schot, via de keeper voor de voeten van Pjotr Kestens, die de bal álá Huntelaar uit de rebound binnenschoot, 1-4.   

Heren een mooie partij glansrijk afgerond, echter niet verblind raken door het resultaat.

 

Opstelling: Bart Verbruggen, Assim Said, Gylermo Missaine, Rico van Nielen, Sven van Est (60.Luc Marijnissen), Sabir Agougil, Mathijs Bel, Boris van Schuppen, Milan Vanacker, Pjotr Kestens (45.Tika de Jong), Dailon Rocha Livramento. 

 

Mijn MotM was lastig, er waren meerdere spelers die de titel verdienden, maar voor vandaag was het Assim Said, die met overzicht en werklust, zeer goed op de been bleef .  Bart Verbruggen was vanwege zijn goede coaching en waar nodig sterk keeperswerk, een goede tweede (RR).