· 

Curaçao vakanties 2007 - 2019 (overview)


Curaçao vakanties 2007 - 2019 (overview)


De Leguaan, een overlevering van de draak en Dinosaurussen.

 

Als je op de linkjes drukt in de linkerkantlijn kom je in de gedeelde albums op google.albums waar je de foto's op ware grootte ziet.

2019 de 13e keer in successie naar ons tweede thuis-(ei)land

Het was voor ons dit jaar alweer de 13e keer dat we, meestal gedurende de Hollandse-winter. op het eiland zijn, om de accu's bij te laden.  Onze "Famia Antiana"zijn destijds, in 2005 naar het eiland geëmigreerd, waarna zij in 2007 (zie de kop huwelijksnest) op het eiland, in het huwelijk zijn getreden. 

Van alle voorgaande reizen naar het Caraïbisch gebied, voor ons Curaçao dus, heb ik een beetje beschreven welke locatie we zijn geweest, en om écht te zien wat we daar hebben beleefd, kunnen jullie de verhalen lezen, en de foto's bekijken (op de zwarte links drukken)....  Op voorhand wil ik even aangeven dat bijna ieder jaar, ons vervoer van en naar vliegveld "Hato", meestal door onze Famia Antiana   werd verzorgd.  Op dit mooie eiland is het eigenlijk noodzakelijk, dat je eigen vervoer regelt, anders kom je nergens.....

Om enig idee te geven hoe wij, mijn vrouw en ik, de diverse locaties hebben beleefd, geven we een "personal ranking" aan de locaties......  Het is onze mening, dus doe ermee wat je wilt, maar samen met de blogjes- en de foto's kun je misschien zelf al een beeld vormen, hoe het e.e.a. eruit ziet.....   Deze ranking is een gemiddelde gebaseerd, op ónze totale ervaring,  ligging, buurt, schoonheid en reinheid..... naar onze mening.....

 

 

Hoe het voor ons in 2007 allemaal begon op Curaçao.....!

Vrijwel verlaten Santa Catharina, onze kennismaking met Dushi Korsow

                                                                                                                                        (personal ranking: 6,5)

Het begon allemaal in 2007, toen wij om de bruiloft te vieren van onze Famia, en tevens de fotoshoot voor hun te doen, verbleven in de plaats St.Catharina, op het gelijknamige resort. De eigenaresse bleek juist in Nederland te verkeren, dat terwijl haar restaurant op het park gesloten was, zoals werd verteld voor verbouwing. Echter op de Zondagochtend, wars het gezang vanuit deze "cantina" luid en duidelijk te horen.  De kerkgangers, van het aangreznzende kerkje, hadden hier hun "derde helft".   Niet fijn met een baby van net 1 jaar, om totaal niets tot je beschikking te hebben, voor een natje en een droogje.  Haar man en dochter namen het voor haar waar, maar zij waren slechts 's avonds beschikbaar.  Wel werd er voor ons een autootje gehuurd bij KIK, een super  naar Curaçao 2007, St.Catharina.....

 

 

In 2008  een accomodatie met de beste ligging t.o.v. stad en strandjes

Rian apartments,Julianadorp

                                                                                                                                        (personal ranking: 7,5)

In 2008 hadden we een "uit-te-breiden" appartement bij Rian apartments, in de "plaats" Julianadorp,  een rustige "wijk" waar een deel van de zeer mooie huizen, onder de rook van de "Isla"  ligt. Een onderdeel van deze wijk is het zéér prestigieuze "Blue Bay Resort" en daaraan vast het gelijknamige strand, alleen de Beach variant.

De hardwerkende Rian, een alleenstaande moeder, was naast Appartement houdster, ook nog taarten bakster en parttime zangeres, wat zij allemaal met verve, en zo gezellig mogelijk deed.  Best lastig om met opgroeiende dochter Leigh, alle ballen in de lucht te houden, maar het lukte haar wonderwel zeer goed..... 

Ons appartement had een leuke porch , met een tafel en wat stoelen, waar de huisdieren, de honden-, katten-, kippen en schildpadden  naar Curaçao 2008 Rian apartments.....

 

 

In 2009 de bush in met onze ROND

Jan Kok lodges, bij Gertrude en Dirk, in ons bij-gebouwtje.....

                                                                                                                                        (personal ranking: 6,5)

In 2009 werd het voor ons de aparte ervaring in Jan Kok, bij Jan Kok Lodges, waar we een klein appartementje kregen,  gelegen aan de tuin van het grote huis van de eigenaars. Ons toilet bevatte louvre deurtjes die vrijwel direct in de woonkamer/keuken uitkwamen. 

We hadden van hun een klein Hyundai-busje H100, een kleine uitvoering van een ROND, wel bekend voor de mensen die op het eiland zijn geweest, alleen voelden wij ons nogal opgelaten in dit koekblikje, waar wij met onze Nederlandse giegel's onderhand tegen het voorraam zaten geplakt.  Na een paar dagen kwam een Daewoo vrij, het topmodel uit hun assortiment, maar ook één onder de noemer "Flintstone"wagen.  Onder het "grote huis" bleken nog een 8-tal (zéér) kleine appartementjes te zijn, waar naar later bleek, mijn "directeur" diverse   naar Curaçao 2009 Jan Kok Lodges.....

 

Vanaf 2010 t/m 2012 in de Jan Thiel buurt,  vlakbij Caracasbaai en Jan Thiel Beach (JT)

Amalia Apartments, Ultra schoon en een super fijne eigenaar, "Dr AA".....

                                                                                                                                        (personal ranking: 9)

Na dat jaar zijn we enkele jaren, van 2010 t/m 2012,  vaste gast geweest in het Ultra schone "AA-resort", aan de Kaya Damasco 18, in de Jan Thiel buurt. Deze straat loopt eigenlijk direct naar de JT-Beach. De eigenaar Haitham Metry met zijn (steeds uitgebreidere staf) zwaait daar de scepter.  Eigenlijk waren wij één van eerste gasten die ooit in dit mooie complex onze intreden hebben gedaan. Zelfs zo dat de eerste keer, al hadden we in ons "nakie" willen lopen er niemand was die ons zou hebben gezien, we waren op dat moment voor een paar dagen de enigen in ons mooie verblijf.

Diverse jaren zijn we zijn gasten gasten geweest.  Gekscherend heb ik destijds zijn onderkomen, "De AA-kliniek" genoemd, naar aanleiding van haar naam "Amalia Apartments"  en de eigenaar werd daardoor Dr. AA.  Zijn klinisch schone praktijk runde hij écht als zijn kindje. Iedere ochtend en iedere avond kwam hij even, schoonmaken en met zijn gasten een praatje maken, en daarnaast ook nog onze"pilletjes"  uitreiken. 

naar Curaçao 2010 Amalia Apartments.....   
naar Curaçao 2011 Amalia Apartments, Jan Thiel.....
naar Curaçao 2012 Amalia Apartments, Jan Thiel.....

 

In 2013 ondanks alle treurnis thuis, een prettige vakantie gehad op  "ons" eiland

Villa 9, top locatie in een top buurtje.....

                                                                                                                                        (personal ranking: 8,5)

Tussendoor in 2013 hadden we een gigantische villa tot onze beschikking, in de wijk Jan Sofat net voorbij de wijk Cas Grandi, gelegen aan het Spaanse Water , één van de mooiste watersport plekken van het eiland.  Aan alle zijden van het Spaanse Water zijn watersport centra gelegen.  Aan de kant van Jan Sofat  is ook een jachthaven gelegen, waar de mmoiste schepen te bewonderen zijn.  Ondertussen onze "vaste stek"  Amalia Apartments, had in de periode alleen de boven appartementen voor ons ter beschikking, echter wij zaten al de jaren op de begane grond, en wilden niet naar boven verkassen.....

 

De Nederlandse eigenaresse van Villa 9  had eerst één van de 4 ondergelegen appartementen aan ons verhuurd, met tussendoor een verhuizing, echter toen zij in die periode de villa niet had verhuurd en zij zelf hier ook geen gebruik van zouden maken, mochten wij in dit imposante gebouw.  Deze is goed voor 10 personen.  Dit was geweldig, maar indien de eerdere huur zou zijn doorgegaan, dan had deze vakantie heel wat minder rooskleurig zijn verlopen.  Één van de appartementen, we zouden tussendoor gaan verhuizen namelijk, was kleiner dan onze kleinste slaapkamer van de villa.  Het andere appartement was weliswaar groter maar ook niet extreem ruim. 

Ik heb wel het idee dat de villa-beheerder(s) de eigenaresse een beetje bedotten op de kosten van elektriciteit!  Wel hadden ook  in deze Villa 9 een perfecte vakantie gehad.

naar Curaçao 2013 Villa 9, Jan Sofat.....

 

Vanaf 2014 t/m 2016 wederom in de Jan Thiel buurt, Kaya Damasco en Jan Thiel Beach

Amalia Apartments en Apart hotel, van ons "5 * santorium" naar.....

                                                                                                                                        (personal ranking: 8,9)

Van 2014 t/m 2016, werden we weer gasten in het  "AA-resort", aan de Kaya Damasco, waar we eerder ook al drie jaar met veel plezier gasten waren geweest. De draad werd weer opgepakt zoals we eerder gewend waren. Een geweldige kwaliteit, en dito personeel.....

Echter het laatste jaar viel een beetje tegen, niet qua onze behuizing, maar de overige ambiance.  Omstreeks half 2015 werd het naburige pand aangetrokken, om als het Apart Hotel te gaan dienen. Echter het zwembad en aanverwante artikelen werd niet in de groei meegenomen, dus wat aan de kleine kant. In Maart 2016 kwamen we "thuis" en toen lagen er allemaal Amerikaanse ouwe gebouwen aan "ons" zwembad, ons 5 * sanatorium was voor mijn gevoel veranderd in een ouderenopvang, plat gezegd.....

Helaas voor onze geweldige eigenaar, die ons alle jaren als échte vrienden had behandeld, maar dit was voor mij persoonlijk een minder prettige ervaring..... 

Via zijn ondertussen "AAA"  huurden we ook ieder jaar een super Kia Picanto of een Hyundai I10, onverwacht ruime en prettige auto's.  Ik had op mijn auto jaarlijks de auto met achterop transfer "Curaçao Holiday Vacations" op het achterraam...... Dus zie je die ooit rijden, dan weet je wie ooit in deze auto heeft gereden....  😉 en altijd zonder deukjes ingeleverd

naar Curaçao 2014 Amalia Apartments, Jan Thiel.....
naar Curaçao 2015 Amalia Apartments, Apart Hotel, Jan Thiel....

naar Curaçao 2016 Amalia Apartments, Apart Hotel, Jan Thiel.....  

 

Vanaf 2017  zijn we weer wat gaan "driften"  met de bewoning richting St.Catharina

Ons nieuwe verblijf werd "The Pearl of the Carribean", Villa Aeolus.....

                                                                                                                                        (personal ranking: 8)

Dit park werd eigenlijk een beetje opgebouwd toe we eerste keer in 2007 op het eiland kwamen, bij de buren.  Er werd flink gebouwd, om naast het kleine "PotC" villa's neer te zetten.  Nu 10 jaar later waren deze huizen volgens mij, al enkele jaren in gebruik.  Mijn kameraad op het eiland zegt altijd, "kun je LEGO blokken leggen, dan kun je op Curaçao een huis bouwen".  Dus ja, dan schiet het wel vlot op.....

We hadden een leuke villa, genaamd Villa Aeolus, een huis voor 6 personen en een eigen zwembad, tot onze beschikking, wat een luxe. We kenden de ligging van ons eerste jaar op het eiland, het was namelijk gelegen naast St.Catharina (2007). Destijds werd dit deel van het eiland bebouwd zoals er nu overal op het, steeds schoner wordende eiland.

We hadden via "PotC" een kleine auto gehuurd, die bij onze aankomst reeds klaarstond, en na inspectie van de verhuurder bij ons vertrek bij de Villa kon worden achtergelaten.....

De toenmalige beheerders, een allerliefst stel, hadden ons bij het arriveren van-, en bij ons vertrek naar Hato gebracht. Prima service.

 

In de avonduren, was het heerlijk onder de ruime serre overkapping, alleen was er een "vogel" die ons stoorde.  Vanaf het invallen van de duisternis, tot aan ons slapen gaan was de "fluittoon" van het beest te horen.  Onze famia Antiana kwam op bezoek en de "vogel" zette het weer op een fluiten. "Kokkie" leerde ons, dat dit geen vogel maar een kikkertje, van amper 3 cm groot was, die op zoek was naar zijn partner.  Nou in onze vakantie heeft hij die in ieder geval niet gevonden, kan ik je verzekeren....   

Ik heb even ter verduidelijking van ons tuin probleem hieronder een link geplaatst,

 naar de 5 meest irritante beesten in de Curaçaose tuin.....  

      naar Curaçao 2017 "Villa Kakelbont, op Pearl of the Caribbean".....

 

Januari 2018 en 2019  hebben we onze zwerftocht richting Cas Grandi voortgezet.

Het beeld dat we kregen van Villa Curaçao42 was genoeg om contact op te nemen met de eigenaar én te boeken.....

                                                                                                                                        (personal ranking: 9)

Het echtpaar Henk en Myra, een stel dat alweer een flink aantal jaren terug vanuit Groningen naar Curaçao was geëmigreerd, heeft deze Villa omgeturnd tot een "Mini Resort" van 6 appartementen. Alle appartementen zijn vernoemd naar tropische vogels die voorkomen het eiland. Voorheen was de basis van het "MR" hun eigen woonhuis, totdat zij het lumineuze idee kregen een "eigen bedrijf" op te zetten in de vorm van een vakantie onderkomen, vooral voor mensen vanuit het andere deel van de aardkloot.   Zelf zijn ze daarvoor verhuisd naar een ander plekje op het eiland.  Het onderhoud van dit "MR"  wordt voornamelijk gedaan door Henk, en de dagelijkse noodzakelijkheden, waaronder de schoonmaak, door zijn eega Myra.  Beide zijn heel lieve en zorgzame personen, die ook van een beetje gezelligheid houden.  Wel zo dat zij, door eerder opgedane mensenkennis precies aanvoelen hoe ze met de "gasten" kunnen omgaan.  De ene houdt namelijk wel van een beetje gezelligheid, en is wat extrovert de andere is wat meer op zichzelf, en houdt van wat meer privacy.  Voor iedereen is er wat wils in dit prettige en leuk opgezette "MR".....

Het vervoer hebben wij bij hun "besteld", zodat de auto al klaar staat bij het appartement, en het inleveren ook geen problemen oplevert.   

 

 Wij zijn nu de afgelopen twee winters, voor drie weken, bij hun in Cas Grandi te gast geweest. En ook voor Januari 2020 staat de reis alweer in de planning..... Al hebben zijn nu een nieuwe website, en heet het "MR" nu "Curaçao4U" ..... aan hun hospitality zal het plots niets gaan mankeren.....

naar Curaçao 2018 "Villa Curaçao42", Cas Grandi.....

     naar Curaçao 2019 "Villa Curaçao4U", Cas Grandi.....