· 

2019-09-14 JO19 Vitesse - NAC 0-2 (c)


2019-09-14 JO19 Vitesse - NAC 0-2 (c)


 

Wedstrijd met twee gezichten, levert efficiënt NAC een verdiende overwinning, en de drie punten op.....

(Zw.Blok en foto verwijzen naar Google-foto's)Het lijkt erop of de teams van Vitesse en NAC onder de 19 jaar, alleen onder een heerlijke zonnetje, op Papendal mogen spelen.  Was het nog een paar maandjes terug, in competitie verband van 2018-2019, dat beide teams in de vroege vooravond, elkaar hebben ontmoet  op 7 mei 0-4, dit nog eens dunnetjes overdeden in vriendschappelijk verband, bij 33 graden op 24 augustus  1-4, en nu weer zon op 14 september 0-2.  Minimaal vier dingen kwamen overeen, schitterend weer, -een sterker Vitesse in de eerste helft, -een NAC overwinning (waaronder 2x 3 punten), en dat Vitesse het grootste deel van de eerste helft wat kansjes kregen, maar deze onbenut lieten.  Dit laatste kwam mede door de heel sterk acterende Bart Verbruggen, die zijn achterhoede, door goed en scherp coachen bij de les hield.  Ook moest hij zelf tweemaal handelend optreden, bij een knappe 1-op-1 actie over NAC's linker kant, en nog een cross geschoten schuiver naar zijn verre hoek, vanaf de andere vleugel. 

Toch was het NAC dat, dit keer wat eerder dan de vorige wedstrijden, een voorsprong nam vanuit een mooi ingeschoten penalty van Boris van Schuppen, 0-1 10e min.).  Verkregen nadat Sabir Agougil binnen de lijnen van de "16" werd gevloerd. Nadat de anders zo stabiel spelende Jim Verburgt, én Matijs Bel (paardenbeet) werden vervangen, voor vleugelflitser Pjotr Kestens en Martijn Brandt, werd de rechter spits van Vitesse meer en meer geëlimineerd door de positie wisseling van "Jeromeke" Milan Vanacker, naar de linksachter positie. Mede door deze ingreep werd de angel uit de Vitesse aanval gehaald. 

 

De tweede helft het andere gezicht van deze wedstrijd. Het spelbeeld  180 graden gedraaid was het NAC, net als de twee eerdere edities, dat het heft stevig in handen nam, en ook niet meer afgaf.  Het was de zeer ijverige Martijn Brandt met een prachtige inspeel pass over de rechtervleugel op Dailon Rocha Livramento, die op zijn beurt de bal, op de bij de verre paal instormende  Vieri Kotzebue gaf, en met veel stunt en vliegwerk de bal in het doel werkte, 0-2.  Had de bal er niet in gezeten, dan had de VAR bijna zeker een penalty moeten geven. Maar ja van die lui kun je nooit op aan. Goed afstopwerk van Assim Said (75. Sven van Est), op de flank gaf meer rust achterin, waar als een ware "warlord" Gylermo Missaine,  geassisteerd door de steeds beter voetballende Rico van Nielen, de Vitesse spelers eenvoudig de baas bleven. Stofzuiger Daan Wensink maakte weer zijn eerste minuten, hij kwam voor Boris van Schuppen in de 68e minuut, om na ongeveer 1,5 seizoen blessureleed aan te sluiten. Hij leek zich direct weer thuis te voelen in het team. Waarmee het spelerspotentieel gelukkig weer ruimer-, maar qua keuzes zeker niet eenvoudiger zal worden voor de teamleiding. Maar wel een prettig "luxe probleem" natuurlijk.  NAC kwam nog enkele keren in scoringspositie, maar het efficiënte deel van de wedstrijd was over, ondanks dat de focus wel aanwezig bleef. Diverse keren lieten de jongelingen uit Breda zien, dat er groei in dit team zit, en zij met goed combinatiespel onder de vijandelijke druk uit kunnen spelen. De goede as van Vitesse werd door het NAC middenveld, met o.a. Martijn Brandt, eerder Mathijs Bel, Sabir Agougil (83. Wessel Kerckhoffs), het maakte vandaag niet uit wie er stond, allen wisten wat ze moesten doen om Vitesse op de knieën te brengen.  Een prachtige eerste overwinning in dit seizoen, op een goede tegenstander, die vast de punten nog gaat pakken.....  Gefeliciteerd mannen én niet vergeten.... NOAD.....!   

 

 

Opstelling NAC: Bart Verbruggen, Assim Said (68. Sven van Est), Gylermo Missaine, Rico van Nielen, Jim Verburgt (35.Martijn Brandt), Mathijs Bel (C)35.Pjotr Kestens)), Boris van Schuppen, (74.Daan Wensink), Vieri Kotzebue, Milan Vanacker, Sabir Agougil (83.Wessel Kerckhoffs) Wissels/blessures: Pepijn van de Merbel (k), Beslan Besov.

 

Mijn MotM, beul Milan "Jeromeke" Vanacker, met ongekende power, en sprongkracht, moet zijn directe tegenstander zich hééééél naar hebben gevonden, ga zo door amice...... (RR)